Eveniment-Social

Saptamana Masteratelor de la Drept, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Publicat: 21 mart. 2017
1
Asociatia Studentilor la Drept, Grupul de Initiativa al Masteranzilor la Criminalistica, împreuna cu studentii de la Facultatea de Drept si în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi organizeaza „Saptamâna Masteratelor de la Drept”. Totul in perioada 27 martie – 2 aprilie 2017. Proiectul se va derula pe parcursul unei saptamâni, în cadrul UAIC si vine în sprijinul celor interesati de aprofundarea cunostintelor în domeniul juridic.

Citeste si : Conferinta Nationala legata de probleme controversate si solutii de drept penal si procesual penal, la UAIC 

„Cultura juridica, în România, nu a fost promovata la adevaratul ei nivel, fiind pusa într-un con de umbra. Diferentele dintre ceea ce este prezentat în mediul televiziunii sub forma serialelor cu foarte mare priza la public si ceea ce se întâmpla în realitate sunt foarte mari. Tocmai din aceste motive consideram ca fiind potrivita informarea tinerilor cu privire la tot ceea ce presupune activitatea de jurist. Progresul tehnologic, circulatia informatiilor, necesitatea combaterii fenomenului infractional atât la nivel national, cât si international, în baza tratatelor ratificate de tara noastra a oferit posibilitatea înnoirii mecanismelor folosite în acest domeniu, a însusirii noilor tehnici de investigare, precum si crearea cadrului universitar de formare a viitorilor juristi”, au transmis reprezentantii Asociatiei Studentilor la Drept a Universitatii Cuza.

Citeste si : Vezi subiectele pentru admiterea la Facultatea de Drept, de la Universitatea Cuza Iasi

De precizat ca, in cadrul acestui proiect se vor organiza patru conferinte, cu prilejul carora studenti ai facultatii, profesori universitari si invitati de la diferite institutii vor trata si vor dezbate împreuna cu participantii diferite probleme din domeniul Dreptului afacerilor, Dreptului european sau al Stiintelor penale si criminalisticii.

Citeste si : Conferinta importanta despre probleme si solutii de drept penal si procesual penal la Universitatea Cuza din Iasi – FOTO 

Adauga un comentariu