Local

„Saptamana Portilor Deschise” la Centrul Municipal de Colectare Iasi

Publicat: 12 apr. 2019
1

În saptamâna 15-19 aprilie, Salubris SA organizeaza la Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI) activitati destinate elevilor sub egida "Saptamâna Portilor Deschise".

Citeste si: EXCLUSIV – IMAGINI HORROR! Poluare masiva in subteranul Iasului! Substante deosebit de periculoase, deversate in cantitati industriale

În contextul desfasurarii proiectului educational "Scoala Altfel", la CMCI sunt pregatite actiuni de informare a elevilor, studentilor si a cadrelor didactice în ceea ce priveste importanta si avantajele reciclarii deseurilor, precum si impactul acestora asupra mediului si a sanatatii umane.

"Prin prezentari interactive, distribuirea de materiale informative si materiale promotionale, vizitatorii vor afla cum actioneaza echipamentele specifice activitatii de salubrizare, vor primi informatii despre ce presupune reciclarea, de ce este bine sa colectam separat deseurile si ce activitati putem face fiecare dintre noi pentru a proteja mediul in care traim. Ne dorim ca prin aceste actiuni sa crestem interactiunea cu iesenii si sa promovam în rândul acestora o atitudine responsabila în ceea ce priveste mediul înconjurator. Consideram ca educatia ecologica trebuie sa faca parte din actul educational, iar dezvoltarea unei atitudini corecte fata de mediu trebuie sa se faca înca de la vârste fragede", au precizat reprezentantii SC Salubris SA.

Citeste si: Atentat la sanatatea publica! Metoda prin care autoritatile iesene pacalesc inspectorii Uniunii Europene: Masuratorile masluite care ascund un dezastru – FOTO

Peste 600 de elevi, studenti si cadre didactice de la mai multe unitati de învatamânt vor interactiona la CMCI cu specialistii Salubris SA. Scopul actiunilor din cadrul "Scoala Altfel" este promovarea colectarii separate a deseurilor si a necesitatii contributiei fiecarei persoane pentru pastrarea unui mediu curat si sanatos.

Adauga un comentariu