Sport

Saptamana ultimei sperante pentru Politehnica Iasi

Publicat: 05 ian. 2009
1

• Doar o saptamana a mai ramas pana cand fotbalistii Politehnicii Iasi vor reveni la pregatiri • In tot acest timp, ar trebui gasita o solutie salvatoare pentru ca jucatorii sa-si incaseze salariile si primele restante • Valoarea totala a datoriilor Politehnicii la jucatori, bugetul statului si terti depaseste suma de un milion Euro

Sarbatorile au trecut, dar criza financiara continua sa faca ravagii in dealul Copoului. Cea mai iubita echipa din Iasi este in pragul colapsului, retrogradarea in esalonul secund fiind tot mai aproape. Doar o saptamana a mai ramas pana cand fotbalistii Politehnicii Iasi vor reveni la pregatiri.

Pe 12 ianuarie, Onut si compania au programata reunirea lotului, dar ramane de vazut daca jucatorii din Copou vor mai accepta sa accepte situatia de fapt de la Politehnica. Practic, in aceasta saptamana ar trebui gasita o solutie salvatoare pentru ca jucatorii sa-si incaseze salariile restante chiar si din octombrie si primele restante. Clasati pe un loc retrogradabil la jumatatea campionatului, jucatorii ieseni nu mai par dispusi sa accepte din nou sa intre la pregatiri pe baza de promisiuni sau pentru presedinte si antrenor.

Daca in alti ani a fost asigurata o finantare cat de cat constanta, in acest campionat lucrurile au stat mult mai rau, nu o singura data vorbindu-se despre faliment. Din cauza lipsei banilor si chiar a perspectivelor, sunt mai multi jucatori care intentioneaza sa paraseasca Politehnica in aceasta pauza competitionala. Valoarea totala a datoriilor Politehnicii la jucatori, bugetul statului si terti depaseste suma de un milion Euro. Aceasta suma ar trebui acoperita de actionari si de Fundatia Sportului Iesean, Politehnica fiind oricum echipa cu cel mai mic buget din Liga I. Nu trebuie omis nici faptul ca in iarna, Politehnica ar trebui sa se intareasca, sa transfere macar 1-2 jucatori, care ar costa cel putin 300 de mii Euro. Fara acesti bani, Poli risca sa retrogradeze, mai ales ca echipele din subsol vor apela la orice mijloace pentru a evita retrogradarea.

Jocuri de culise

Din cate se pare, Gloria Buzau si CS Otopeni au pierdut deja contactul cu plutonul fruntas si mai au sanse teoretice pentru a evita retrogradarea. In aceste conditii, pentru a evita ultimele doua locuri retrogradabile vor lupta formatiile Gaz Metan Medias, Poli Iasi, Farul Constanta, Gloria Bistrita si Pandurii Targu Jiu. In afara de Gaz Metan Medias, celelalte trei formatii isi vor lua cu siguranta masuri suplimentare pentru a parasi zona retrogradarii. Gloria Bistrita a dovedit si in finalul turului ca este ajutata si chiar impinsa de la spate de arbitri, astfel ca a ajuns la 19 puncte. In plus, este greu de crezut ca atat timp cat traieste Jean Padureanu, bistritenii vor retrograda. Pandurii Targu Jiu este patronata de Marin Condescu, un conducator care poate dirija 50 de voturi din randul echipelor patronate de sindicatele miniere, in Adunarea Generala si de care Mircea Sandu are nevoie, cu atat mai mult cu cat in acest an vor fi alegeri pentru functia de presedinte al FRF. In fine, nici Farul Constanta nu este o echipa care sa nu aiba la cine apela in caz de nevoie. Astfel, Gheorghe Bosanceanu, principalul finantator al constantenilor, este prieten foarte bun si chiar partener de afaceri cu Mario Lefkaritis, presedintele Federatiei Cipriote de fotbal si amic de nadejde al lui Mircea Sandu. In concluzie, Poli va trebui sa se intareasca, sa aiba parte de o liniste financiara absolut vitala, pentru a nu avea cu adevarat probleme la evitarea retrogradarii. La nivelul lotului, lucrurile nu stau tocmai rau, Montiel, Ignatov, Nuno Viveiros fiind jucatori care au dovedit nu o singura data ca se poate conta pe ei. Marea problema a Politehnicii ramane insa compartimentul ofensiv, acolo unde Tanasa a dezamagit in prima parte a sezonului, este cu un picior la Universitatea Craiova, club care l-a imprumutat in Copou, iar Bilba este din nou departe de pretentiile si de asteptarile antrenorilor si ale conducerii clubului.

Comentarii
  • Asa e …totul merge ca pe roate ! Montiel si nu mai stiu cine! Vezi ca nu au bani si ii mai iei si in deradere ……Poate stii un sponsor si nu-l spui ….!

  • auzi, ba ca.ca.tule, ia mai du-te tu in mortii ma-tii si mai lasa comentariile pe net. daca vrei, iti daua si-un sfat: gaseste-ti naibii o femeie, sa vezi si tu cum e sexul. papagalule.

  • TREBUIE ADUS COMUNISMUL INAPOI PT. CA ATUNCI AVEAM O ECHIPA PERFORMANTA SI NU SE PUNEA PROBLEMA BANILOR. DE UNDE ARE BANI COMUNA URZICENI SI MARELE IASI DE 2 BANI NU ARE . BINE CA FACE PANARAMA ASTA DE PALAS. DACA AUTORITATILE LOCALE NU SE IMPLICA PROPUN INSTALAREA CUTIEI MILEI IN LOCURI PUBLICE SI CEI CARE VOR SA DEA CATE 1 EURO .

Adauga un comentariu