Eveniment-Social

Săptămâna viitoare demarează cazarea studenților în cămine la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

Publicat: 18 sept. 2021
Studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie
Săptămâna viitoare, între 21 și 23 septembrie, are loc cazarea studenților din anii II, III, IV, V și VI, iar cei de anul I vor fi cazați pe 24 și 25 septembrie. Între 27 și 30 septembrie este programată finalizarea cazării studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași

Săptămâna viitoare, procesul de cazare în căminele Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, pentru anul universitar 2021-2022, demarează efectiv. Între 21 și 23 septembrie are loc cazarea studenților din anii II, III, IV, V și VI, iar cei de anul I vor fi cazați pe 24 și 25 septembrie. Între 27 și 30 septembrie este programată finalizarea cazării studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie

Procesul de cazare în căminele Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași, pentru anul universitar 2021-2022, demarează efectiv. Astfel, între 21 și 23 septembrie are loc cazarea studenților din anii II, III, IV, V și VI, iar cei de anul I vor fi cazați pe 24 și 25 septembrie. Între 27 și 30 septembrie este programată finalizarea cazării studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie.

Pentru studenții de anul I, media pentru cazare este media de admitere, iar pentru studenții de anii II – VI este media (punctajul) din anul universitar 2020-2021 (media de la sfârșitul sesiunii din vară). Sunt excluși din start studenții care au domiciliul stabil în Iași, care au înregistrat abateri grave pentru care au fost sancționați conform Regulamentului de Cămin sau au fost excluși din cămin în anii anteriori și cei care au avut tentativa de a vinde locul de cămin în anii precedenți.

Între 10 și 26 august s-au completat cererile de cazare on-line doar pe site-ul oficial al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași

În ceea ce privește calendarul cazării, între 10 și 26 august a avut loc completarea cererii de cazare on-line doar pe site-ul oficial al UMF, iar browser-ele acceptate pentru utilizarea acestei cereri au fost Google Chrome, Internet Explorer și Mozilla Firefox. În aceeași perioadă s-au depus actele doveditoare anumitor situații speciale (familiști, dosare sociale) la sediul Serviciului Facilități Studenți (căminul E5). Între 27 și 31 august, reprezentanți ai Biroului Executiv de Cazare (BEC) și ai Serviciului Facilități Studenți au analizat dosarele, pe 1 septembrie a avut loc generarea primului clasament, iar pe 3 septembrie s-a afișat clasamentul final.

Pe 4 septembrie s-au depus contestațiile și transferurile la adresa de e-mail [email protected], iar pe 6-7 septembrie s-au rezolvat contestațiile și au fost afișate rezultatele. Între 8 și 13 septembrie a avut loc repartizarea pe camere în cadrul căminelor, iar între 14-20 septembrie are loc introducerea în baza de date a studenților cazați. Între 21 și 23 septembrie are loc cazarea studenților din anii II, III, IV, V și VI, iar cei de anul I vor fi cazați pe 24 și 25 septembrie. Între 27 și 30 septembrie este programată finalizarea cazării.

Tarifele de cazare din căminele UMF Iași variază între 125 și 500 de lei lunar

Pe de altă parte, pentru căminele E1 (str. Codrescu nr. 13) și E5 (str. Gh. Asachi nr. 14), tarifele sunt următoarele: 280 de lei/loc/lună pentru studenții bugetați, 200 de lei/loc/lună pentru studenții ai căror parinți sunt cadre didactice, personal didactic auxiliar, orfan de unul sau ambii părinți, aflați în protecție socială, străini bursieri ai Statului român, studenți fără plata taxelor de școlarizare, 350 de lei/loc/lună pentru studenții cu taxă și alte categorii. Pentru un loc/lună în Căminul 1 Mai B (str. Sărărie nr. 220), studenții bugetați vor plăti 370 de lei, studenții ai căror părinți sunt cadre didactice sau sunt bursieri ai Statului român – 300 de lei, iar studenții cu taxă vor plăti 480 de lei/loc/lună. Căminul 1 Mai va intra în renovare.

În cele două pavilioane ale Căminului 1 Decembrie Pav. 9 (str. Petre Andrei, nr. 9) și 1 Decembrie Pav. 10 (str. Petre Andrei, nr. 7), tarifele de cazare sunt: 200 de lei/loc/lună pentru studenții bugetați, 125 de lei/loc/lună pentru studenții ai căror părinți sunt cadre didactice, personal didactic auxiliar, orfan de unul sau ambii părinți, aflați în protecție socială, străini bursieri ai Statului român, studenți fără plata taxelor de școlarizare, 300 de lei/loc/lună pentru studenții cu taxă și alte categorii, T22 (Complex Tudor Vladimirescu), 480 de lei pentru toate categoriile de studenți, C9-C10 (Șoseaua Națională, nr. 64-66) – alte categorii, tarif 500 de lei.

Adauga un comentariu