Eveniment-Social

Sapte elevi ai Colegiului National Negruzzi s-au specializat in Marea Britanie in cadrul unui proiect european – FOTO

Publicat: 10 mart. 2017
Timp de 10 zile, cei 7 elevi de clasa a X-a, insotiti de profesorul de informatica au participat la un stagiu de formare profesionala cu profil IT, desfasurand activitati de dezvoltare de coduri de programe in limbajul C/C++, folosind dispozitive fizice de tip Arduino si SO Andoid, in domeniul dispozitivelor smart (telefon, tableta, TvSmart).

Prin activitatile profesionale desfasurate in sediul companiei Infonetmedia din Portsmouth, precum si prin cele culturale propuse de partenerul Training Vision, participantii la stagiu si-au exersat competentele de comunicare in limba engleza (limba in care s-a desfasurat stagiul de formare), competente practice si tehnice, de lucru in echipa si de adaptare la medii de lucru sau culturale diferite.

Pe langa pregatirea practica participantii au beneficiat de vizite profesionale la compania Insigh4life, University of Portsmouth – Eldon Building, Highbury College si Jamie’s Computers.
Memorabila ramane, de asemenea, vizitarea unor obiective turistice precum Buckingham Palace, Westminster Abbey, Big Ben, The House of Parliament, London Eye, Regent Street si Oxfod Street, completate de obiectivele din Portsmouth: Emirates Spinnaker Tower, Historic Dockyard si The National Museum of the Royal Navy, Royal Marines Museum si The Cathedral of Sea.
La finalul stagiului, dupa prezentarea temelor si a produselor finale realizate, elevii au primit certificatele de participare la stagiu acordate de partenerul Training Vision, UK Learning Experience si certificatul de mobilitate Europass Mobility, care atesta atat activitatile desfasurate, precum si competentele si abilitatile achizitionate pe durata stagiului de formare profesionala.
Stagiul s-a derulat in perioada 13 februarie 2017 – 24 februarie 2017, in Portsmouth – Marea Britanie, in cadrul proiectului Erasmus+ cu titlul “Tehnologia SMART – Rol cheie pentru reusita profesionala si sociala a elevilor”, derulat in parteneriat cu Training Vision si compania Infonetmedia. 
„Prin intermediul unor astfel de proiecte, elevii nostri au posibilitatea de a-si dezvolta competentele si dincolo se spatiul scolii, in medii performante si sub coordonarea unor reputati specialisti in domeniul IT. In acelasi timp, aceste experiente sunt foarte importante  pentru exersarea abilitatilor de comunicare in limbi straine, precum si pentru familiarizarea lor cu medii de lucru multiculturale”, a precizat prof.dr. Elvira Rotundu, directorul colegiului.


loading...

Adauga un comentariu