Local

Sapte firme se bat sa reabiliteze pasarela Nicolina

Publicat: 22 sept. 2011
1

Ieri, municipalitatea ieseana a organizat o licitatie pentru executia lucrarilor in cadrul proiectului „Dezvoltare si Reabilitare Artera Functionala Sud – Municipiul Iasi„. La procedura s-au prezentat sapte firme care intentioneaza sa implementeze proiectul ce beneficiaza de finantare din fonduri europene. „Intr-adevar au participat sapte firme. Martin Rose si Conest au venit cu o oferta de 56 de milioane de lei, CMC Maramures – 52 milioane, SCCF Campulung – 54 milioane, Ted Construct cu doua firme din Spania – 55 milioane, Grup Colas – 47 milioane, alte doua firme spaniole – 58 milioane si Vega ’93 – 51 milioane”, au spus edilii.

Proiectul urmeaza sa fie implementat pe o perioada de 35 luni. El vizeaza: refacerea retelei stradale in zona sos. Nicolina si str. Nicolina (3,5 kilometri), reabilitarea spatiilor pietonale (peste 30 mii metri patrati), refacerea marcajului rutier si amenajarea unei piste pentru biciclisti. Totodata, va fi modernizat pasajul Nicolina, iar linia de tramvai din Podu Ros pana spre CUG va fi inlocuita. Valoarea totala a proiectului ce beneficiaza de finantare europeana e de 87,6 milioane de lei. Pentru ca proiectul sa poata fi implementat, primaria a facut un schimb de terenuri cu proprietarii terenului de sub pasajul Nicolina. Edilii au oferit un teren, in zona centrala a orasului, mult mai bine amplasat.

Comentarii
  • Firma Martin Rose pare a fi realizat lucrari de calitate in ceea ce priveste reabilitarea liniilor de tramvai din oras, sper ca va prinde si acest proiect.

  • Parca a castigat si pasarela din zimbru, martin rose….sa speram ca se va face o treaba buna ..dar..ba fratilor in tudor e jale si nimeni nu face nimic….au aparut si cratere in pod…nu se poate scoate la licitatie si zona aia??

Adauga un comentariu