Sport

Sapunaru: „Nu ne simtim datori pentru ce s-a întamplat la EURO, ne simtim datori pentru ca reprezentam Romania”

Publicat: 31 aug. 2016
1

Fotbalistul Cristian Sapunaru a declarat pentru AGERPRES ca niciun jucator din lotul echipei nationale nu se simte dator fata de suporteri pentru evolutia modesta de la EURO 2016, ci pentru ca reprezinta România.

„Nu ne simtim datori fata de suporteri pentru ce s-a întâmplat la EURO, ne simtit datori pentru ca reprezentam România. Asta e cel mai important lucru. Reprezentam România si trebuie sa o facem cu brio de fiecare data. Nu are legatura cu faptul ca am facut un Campionat European mai slab. Suntem datori sa aparam culorile tarii. Nu cred ca am avut o grupa usoara la EURO. Am avut Franta, care a disputat finala, apoi Elvetia, o echipa foarte buna, si Albania, care nu mai este Albania pe care o stiam noi si pe care puteam sa o batem cu 6-0. Au fost trei echipe bune. Noi n-am reusit sa ne impunem în anumite partide si e pacat ca nu am putut sa ne calificam mai departe pentru tara si pentru suporteri. Acum însa este un nou început si vom vedea ce va fi. Pentru mine ar fi un vis devenit realitate sa joc la Cupa Mondiala. Orice jucator îsi doreste sa-si reprezinte tara la un turneu final. Am reusit sa joc la un Campionat European, iar acum îmi doresc foarte mult sa joc si la Cupa Mondiala„, a afimat Sapunaru.

Fundasul a mentionat ca partida României cu Muntenegru de la Cluj-Napoca este extrem de importanta pentru ca este prima, el amintindu-si de esecul echipei nationale cu Lituania din debutul preliminariilor CM 2010. „Ne asteapta un meci foarte dificil cu Muntenegru. Din 26 de jucatori convocati, au 23 de internationali. Si nu joaca la orice echipe, ci la echipe mari. Speram sa ne impunem jocul si sa câstigam meciul cu Muntenegru pentru suporteri si pentru noi ca sa ne calificam la Cupa Mondiala. Sper sa facem un meci frumos pentru publicul de la Cluj. Am jucat acolo cu Spania si au fost extraordinari. Fiind primul meci este cel mai important pentru noi. Tinem minte toti ca la Cluj am mai jucat cu Lituania în debutul preliminariilor la Mondiale (n.r. – CM 2010 din Africa de Sud) si am pierdut cu 3-0, iar acel meci ne-a costat foarte mult si nu am putut sa ne calificam. Asa ca trebuie sa începem cu dreptul pentru a ne putea califica la turneul final din Rusia”, a spus Sapunaru pentru AGERPRES.

În ceea ce îl priveste pe selectionerul Christoph Daum, Sapunaru a afirmat ca la finalul meciului cu Muntenegru vom vedea cum arata România cu un antrenor german pe banca. „Este ceva nou, încercam sa ne obisnuim la antrenamente pentru ca am ajuns de putin timp. Speram sa ne mearga din ce în ce mai bine de acum încolo. Am avut o discutie cu selectionerul, mi se pare foarte OK si speram ca împreuna sa avem rezultate. Vom vedea la meciul cu Muntenegru cum arata România cu un antrenor german pe banca. Daca o sa fie un joc placut ochiului, atunci vom putea spune daca e ofensiv sau defensiv”, a adaugat el.

Fotbalistul este de parere ca România face parte dintr-o grupa foarte puternica în aceste preliminarii. „Sunt adversari de calibru si toata lumea ne da a treia sau a patra sansa în grupa. Nu e usor sa joci împotriva Poloniei, Danemarcei si chiar a Muntenegrului. Cred ca Polonia e cel mai puternic adversar. Noi ne vom bate sa ne calificam. Toti jucatorii care reprezinta echipa nationala se gândesc numai la calificarea la Cupa Mondiala”, a precizat Sapunaru.

Echipa nationala a României se pregateste la Centrul National de Fotbal Mogosoaia pâna vineri, iar sâmbata dimineata va pleca spre Cluj-Napoca, acolo unde va efectua antrenamentul oficial începând cu ora 18,00.

Prima reprezentativa a României întâlneste duminica, 4 septembrie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selectionata Muntenegrului, în prima partida a campaniei de calificare la CM 2018.

Adauga un comentariu