Actualitate

Saracie si catuse in lumea vedetelor. Legatura amoroasa care poate trimite o ieseanca dupa gratii

Publicat: 25 feb. 2015
1

@ Procesul unei iesence celebre ar putea sa o duca la saracie si la pierderea libertatii @ Ieseanca este iubita unui cunoscut artist, cu care imparte boxa acuzatilor @ Datoriile si dosarele din justitie imping spre faliment o societate cunoscuta @ De-a lungul anilor au facut afaceri profitabile cu vedete si institutii ale statului

Judecatorii Tribunalului Iasi au decis in data de 25 februarie 2015 sa amâne cauza falimentului firmei unei iesence implicata intr-un dosar de coruptie alaturi de cunoscutul cantaret Mircea Rusu. Aceasta este implicata intr-un scandal imens legat de cheltuirea mai multor fonduri publice. Desi mai multi ani aceasta firma a fost una dintre favorizatele contractelor banoase cu institutii ale statului, situatia financiara a societatii implicate, Expert Instal SRL, este acum dezastruoasa. Astfel, la Tribunalul Iasi a fost inregistrata in data de 13 ianuarie 2015 o cerere pentru intrarea in insolventa a societatii Expert Instal SRL. Firma, care are ca obiect de activitate lucrarile de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat ar fi avut mai multe combinatii cu o primarie din judetul Mures. La acest moment numele firmei iesene apare intr-un dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie care a ajuns pe masa judecatorilor Tribunalului Targu Mures. In rechizitoriul intocmit de procurorii mureseni se arata ca firma administrata de Nicoleta Pascal ar fi facut mai multe afaceri suspecte cu Primaria comunei Band, condusa de cantaretul Mircea Rusu. Acum, instanta ieseana a stabilit ca urmatorul termen in dosarul de insolventa sa fie judecat la data de 20 mai 2015.

Contracte cu statul banuite de nereguli

Problemele Nicoletei Pascal au pornit de la relatia dintre firma Expert Instal si Primaria comunei muresene Band, condusa de primarul Mircea Rusu. Intre aceste parti a fost semnat in anul 2008 un contract pentru dezvoltarea sistemului de apa si canalizare al comunei. Numai ca banii s-au cheltuit, investitia nu s-a realizat, iar acum intreaga afacere este anchetata de DNA. Astfel, in dreptul iesencei procurorii au retinut acuzatiile de complicitate la abuz in serviciu în forma continuata si de fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata. „În vederea recuperarii prejudiciului, din oficiu, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Pascal Nicoleta, Berezovschi Valeriu si partii responsabile civilmente SC Expert Instal SRL”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Citeste si: O ieseanca l-a vrajit pe cel mai popular cantaret roman. Idila s-ar putea sfarsi la puscarie

Prejudiciul calculat in acest dosar penal este de circa 2,12 milioane lei. Situatia financiara a firmei arata destul de interesant. Astfel, in 2012, ultimul an pentru care administratorii au depus declaratii fiscale, Expert Instal a avut o cifra de afaceri de 4.348.704 de lei, adica peste un milion de euro si un profit de 12.473 lei. Cum datele din anul 2013 nu au fost depuse de reprezentantii societatii, nu poate fi vazuta evolutia firmei si in ultimii doi ani, perioada in care cei de la DNA au inceput cercetarile. Ceea ce insa iese in evidenta este faptul ca firma a adunat datorii catre stat, in suma de 24.355 de lei. Pentru acestea s-a trecut deja la executarea silita, in timp ce pentru problemele din justitie s-a actionat la un sechestru asiguratoriu.

Comentarii
  • La ce te poti astepta, de la un betiv (Berezoschi) si o curva (fii-sa)??? Iar asta cu Muresul nu-i nimic. Mai „sapati” prin judetul de bastina al escrocului, Botosani. Oare pe Dr. Vicol au facut instalatia de incalzire?

Adauga un comentariu