Eveniment-Social

Sarbatoare in lumea teatrului! Maestrul Constantin Popa, celebrat de mari artisti, la varsta de 80 de ani – FOTO, VIDEO

Publicat: 13 mart. 2016
1

@ Numeroase personalitati din lume artistica ieseana au participat la aniversarea de gala dedicata celebrului actor si dramaturg

Unul dintre cei mai cunoscuti si indragiti actori care au calcat pe scenele teatrelor din tara a implinit 80 de ani, acesta fiind aniversat in cadrul unui eveniment încarcat de emotia întâlnirilor, a evocarilor facute de oameni de teatru, scriitori si personalitati importante ale vietii culturale iesene care au cunoscut îndeaproape viata si cariera maestrului Constantin Popa. Actorul, dramaturgul, poetul si profesorul universitar a fost omagiat la implinirea respectabilei varste de 80 ani de catre cei care i-au urmarit si admirat intreaga cariera artistica, literara si academica.

Maestrul Constantin Popa a tinut sa citeasca un autoportret, folosind ca metafore „iepurii”, pentru a descrie cele patru mari preocupari ale vietii sale: actor, poet, regizor si profesor. „Vreau sa va citesc un autoportret cu iepuri. «Se stie ca cel care fuge dupa doi iepuri nu prinde nici unul. E o zicala ce confirma experientele din lume. Tocmai pentru a fi validat acest proverb, legea spune ca se admit si exceptii. Dar daca nu am fugit chiar degeaba, daca se putea sa prind macar un iepure din doi? Si daca am fugi dupa patru iepuri, poate am avea sansa sa prindem doi, sau trei, sau chiar patru. Nebunie? Poate! Intai mi-a aparut in fata un singur iepure, cu fuga eleganta si blana schimbatoare. Era iepurele actor. Am fugit dupa el aproape 50 de ani si m-a facut sa cred ca-l prind sau macar ca l-am atins. Dar asta doar ca sa ma faca sa fug in continuare. (…). Apoi am inteles ca acei iepuri eram eu, eu fugeam dupa mine”, a marturisit Constantin Popa.

Numerosi prieteni si colegi de scena, printre care Sorina Balanescu, Constantin Paiu, Doru Aftanasiu, Horia Zilieru sau au povestit momente inedite, invataturile si experientele avute alaturi de maestrul Constantin Popa, la aniversarea a 80 de ani de viata, dintre care mai bine de jumatate de secol petrecut pe scena. Evenimentul a avut loc in Sala „Eduard Caudella” a Universitatii de Arte „George Enescu”.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video.

Comentarii
  • Felicitari D-lui Constantin Popa, si La multi ani! Dar nu stiam ca a participat la eveniment si Miluta Gheorghiu ( fie-i tarana usoara!). D-le ziarist cereti-va scuze pentru greseala. Si informati-va inainte de a scrie.

Adauga un comentariu