Curiozitati

Sarbatoare la romani, pe 22 noiembrie. Ce trebuie sa stie credinciosii

Publicat: 22 nov. 2018
9

Pe 22 noiembrie este mare sarbatoare la romani, de care orice bun crestin trebuie sa stie. In calendar sunt pomeniti Sfintii Apostoli Filimon, Arhip si Onisim.

Acestia au fost ucenici ai Sfantului Apostol Pavel si l-au propovaduit pe Hristos cel mort si inviat in diferite tinuturi: Arhip si Filimon in cetatea Colose din Frigia, iar Onisim la Roma, urmandu-i Sfantului Apostol Pavel. Lui Filimon, sotiei acestuia, Apfia, si lui Arhip, li se adreseaza Sfantul Pavel in Epistola catre Filimon: "… iubitului Filimon, impreuna-lucrator cu noi, si surorii Apfia, si lui Arhip, cel impreuna-ostean cu noi, si Bisericii din casa ta…" (Filimon 1, 1-2), scrie agerpres.ro.

Rugaciunea pentru vindecarea depresiei

„Stapane Mult-Milostive, Doamne Iisuse Hristoase, Doctorul sufletelor si al trupurilor noastre, vino si vindeca-ma si pe mine, netrebnicul robul Tau. M-am indepartat de Tine, am ranit Bunatatea si Iubirea Ta, am pacatuit la cer si inaintea Ta, toate faradelegile le-am savarsit si stau lipsit de toata virtutea si sanatatea. Trupul meu a slabanogit, sufletul meu s-a umplut de rautate, duhul meu a slabit, vointa mea s-a stricat, toate se ineaca si sufera inlauntrul meu. Izbaveste-ma, Doamne, de toata apasarea sufleteasca prin care trec cu dreptate si pe care au pricinuit-o multele mele pacate. Eu sunt cel care am gresit pentru aceasta pustiire si pieire a sufletului meu. Egoismul m-a stapanit, nepasarea m-a inrobit, lenevirea m-a apropiat de ceasul mortii. Iarta-ma, Doamne, si vindeca netrebnicul meu suflet, indeparteaza de la mine duhul cel viclean care-mi aduce aceasta nepasare nesuferita a sufletului si a trupului. Alunga greutatea din inima mea. Slobozeste-mi sufletul si trupul de akedie, de deznadejde, de moarte. Eu de bunavoie le-am adus in sufletul meu pe toate acestea.

Iarta-mi, Doamne, multimea pacatelor, vindeca-mi greutatea patimilor. Fa, Doamne, ca sa nu te mai intristez cu pacatele si cu patimile care lucreaza inlauntrul meu. Ridica de la mine latul cel greu al pacatului. Indeparteaza-l de la mine pentru totdeauna pe vrajmasul si potrivnicul. Adu odihna, Doamne, in viata si sufletul meu. Curateste-ma de toata intinaciunea trupului si a duhului. Daca este cu putinta, scapa-ma de duhurile viclene care-mi aduc intuneric si bezna, deznadejde si chinuri. Ridica-ma din patul durerii si din asternutul chinuirii. Apasarea si frica si inrobirea gandurilor mele sa nu ma mai cuprinda nicicand, daca aceasta este, Doamne, voia Ta, asa incat bucurandu-ma si veselindu-ma sa Te slavesc, sa Te laud si sa cant Milostivirea Ta, sa-L preamaresc pe Parintele si pe Preasfantul Duh, pe Mangaietorul tuturor oamenilor, acum si pururea si in vecii vecilor.

Miluieste-ma, Doamne, si iarta-ma pe mine cel apasat si suferind sufleteste si trupeste, Tu, Care esti Bucuria si Lumina si invierea si Pastele desfatarii noastre, Tu Care ne-ai fagaduit „nu Ma voi departa de tine, nici nu te voi parasi", Tu, Cel Care Te-ai pogorat pana la „vistieriile iadului", cautand oaia cea pierduta, adica pe mine. Miluieste-ma, Doamne, pentru rugaciunile Preacuratei, Preabinecuvantatei Maicii Tale, Bucuria noastra a tuturor oamenilor si a tuturor Sfintilor. Amin!

Stapane, Mult-Milostive, Doamne Iisuse toase, miluieste-ma si curateste-ma de toata intristarea, tulburarea si frica, scapa-ma de apasarea sufleteasca si de mahnirea demonica pe care le simt in sufletul si trupul meu. Tu esti Bucuria noastra si Nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor care sunt pe mare departe. Milostiv fii mie, Stapane, pentru pacatele mele, ridica de la mine latul cel greu al pacatelor si al deznadejdii, alunga de la mine departe toata tristetea si akedia. Intareste-ma in iubirea Ta si in nadejdea nerusinata si in credinta nezdruncinata fata de Tine, pentrui mijlocirile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor tai. Amin!

Adauga un comentariu