Religie

Sarbatoare mare astazi. Ce nu ai voie sa faci de Adormirea Sfintei Ana. Rugaciune de mare ajutor catre Sfanta Ana

Publicat: 25 iul. 2018
14

In calendarul ortodox din 25 iulie este mare sarbatoare. Biserica Ortodoxa Romana praznuieste Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.  
Potrivit crestinortodox.ro, Sfanta Ana a devenit bunica Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Aceasta se tragea din neamul lui Levi si este cel mai mic copil al Preotului Matan si al sotiei acestuia Maria. Celelalte doua fete se numeau Maria si Sovi. Maria s-a casatorit la Betleem si a nascut-o pe Salomi, in timp ce Sovi s-a casatorit si ea la Betleem si a dat nastere unei fete pe nume Elisabeta, nimeni alta decat mama Sfantului Ioan Botezatorul. Ana l-a luat de sot pe Ioachim din Galileia si a dat nastere Maicii Domnului, Prea Sfantei Fecioare Maria, Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara. Astfel, putem afirma ca Elisabeta, Salomea si Maica Domnului erau verisoare, iar Mantuitorul era verisor de gradul doi cu Sfantul Ioan Botezatorul.

Sfanta Ana i-a dat nastere Maicii Domnului, fecioara pe care Dumnezeu o alesese ca fiind cea mai sfanta din neamul omenesc si singura femeie vrednica si curata a vremii care sa ii dea nastere Mantuitorului nostru Iisus Hristos. Pe cand Maria a implinit varsta de trei ani, Ana o duce la Templu si o ofera in slujba Domnului, in timp ce Sfanta Ana isi va petrece restul vietii in post si rugaciune. Mai mult decat atat, Ana face fapte bune bune celor nevoiasi, asteptand clipa in care ceea ce promisese Dumnezeu se va adeveri. La varsta de 69 de ani trece in nefiinta si Dumnezeu o ia alaturi de el in Ceruri. Conform Traditiei Bisericesti, Fecioara Maria isi pierduse ambii parinti inca de cand avea doar 11 ani si era la Templu.

Calendar ortodox 25 iulie. Ce nu ai voie sa faci de Adormirea Sfintei Ana. Preotii o pomenesc in bisericii pe Sfanta Ana, iar crestinii, desi nu tin cu randuiala aceasta sarbatoare, respecta in anumite zone traditii si obiceiuri. Iata ce nu ai voie sa faci astazi: Nu ai voie sa lenevesti ori sa te culci devreme caci oamenii puturosi nu vor avea noroc in fata lui Dumnezeu. De asemenea, daca esti solicitat intr-o munca mai dificila, nu spune nu din prima fara sa incerci sa te apuci de treaba.
Ai voie sa speli haine dar numai dupa ora 12, dupa terminarea slujbei din biserica. Nu uita sa dai de pomana alimente celor sarmani. Pentru ca este o zi care aminteste de adormirea mamei celei mai sfinte dintre sfinti, astazi ne amintim si de cei trecuti in nefiinta din familie. Aprinde o lumanare pentru ei si spune o rugaciune.  In anumite zone din Ardeal, bunicii sau cei batrani ung fruntile copiilor cu apa sfintita facand semnul sfintei cruci.

Adauga un comentariu