In aceasta zi il sarbatorim in primul rand pe Hristos Cel Inviat, ca Izvor al vindecarilor si apoi pe Maica Domnului, ca persoana care Il poarta neincetat si tainic pe Fiul ei, devenind astfel si ea izvor de tamaduire. In icoana "Izvorul Tamaduirii", Maica Domnului este reprezentata cu mainile inaltate in forma de rugaciune, iar Hristos, ca raspuns al rugaciunilor Maicii Sale, binecuvinteaza cu ambele maini.
Biserica Ortodoxa sarbatoreste Izvorul Tamaduirii in fiecare an, in prima vineri dupa Paste. Este un praznic inchinat Maicii Domnului. Numele de Izvorul Tamaduirii aminteste de o serie de minuni savarsite la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului.
In traditia populara, Izvorului Tamaduirii este pentru sapatorii de fantani cea mai spornica din an, deoarece apele sunt zbuciumate si zgomotoase, fiind mai usor de gasit.
Se spune ca cei ce doresc sa stie daca vor mai trai in viitorul apropiat aseaza o cana sub un pom de nuc sau soc si daca gasesc pamant pe fundul canii stiu ca sfarsitul li se va apropia.
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
Comentarii (0)