Religie

Sarbatoare mare maine – Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti pentru a avea familia ocrotita. Toti credinciosii trebuie sa tina post

Publicat: 23 ian. 2018
14

Biserica Ortodoxa o va cinsti, miercuri, 24 ianuarie, pe Sfanta Xenia, ocrotitoarea familiei crestine. Renumele de protectoare a celor aflati in suferinte a fost intiparit in traditia crestina datorita numeroaselor minuni pe care aceasta le-a facut cu cei care i-au cerut ajutorul. Una dintre acestea este redata intr-una dintre cartile dedicate sfintei. Intamplarea este relatata de o femeie care locuieste in localitatea Smolensk, Rusia:

„Sotul meu incepu sa bea foarte mult” povesteste M.K. „Colac peste pupaza, vecina de apartament imi facuse farmece. Am venit la paraclisul Sfintei Xenia din cimitirul Smolensk impreuna cu unul din copiii mei. S-a apropiat de mine o femeie imbracata in negru, care mi-a spus: Hai, sa mergem in jurul paraclisului de trei ori si sa-mi povestesti despre necazurile si durerea ta. Asa am si facut. Apoi m-am aplecat spre copilas ca sa-l iau de mana. Cand am ridicat capul, femeia nu mai era, disparuse intr-o clipa… De atunci lucrurile au inceput sa mearga in casa foarte bine”, este precizat in cartea intitulata Sfanta Xenia cea smerita si nebuna pentru Hristos .

Citeste si Sarbatoare ortodoxa importanta astazi – E pacat sa faci unele lucruri azi. Atragi mania lui Dumnezeu

Crestinii care apeleaza la ajutorul sfintei, sarbatorita in fiecare an in data de 24 ianuarie, citesc rugaciunea adresata acesteia:

O, Sfanta maica Xenia, vietuind sub acoperamantul Celui Preainalt si intarita fiind de Maica lui Dumnezeu, rabdand foamea si setea, gerul si arsita, defaimarile si prigonirile, ai primit de la Dumnezeu darul inainte-vederii si al facerii de minuni, iar acum salasluiesti intru lumina Celui Atotputernic. Sfanta Biserica te preamareste acum ca pe o floare bineinmiresmata. Stand inaintea sfintei tale icoane, ne rugam tie ca uneia care esti intru viata cea neimbatranitoare, dar petreci si impreuna cu noi: primeste cererile noastre si le du la scaunul Milostivului Parinte Ceresc, ca ceea ce ai indraznire catre El; cere pentru cei ce alearga la tine mantuire vesnica, imbelsugata binecuvantare pentru faptele si inceputurile cele bune, izbavire din toate nevoile si necazurile. Mijloceste cu rugaciunile tale inaintea Atotinduratului nostru Mantuitor, pentru noi netrebnicii si pacatosii.

Ajuta, Sfanta si fericita maica Xenia, sa fie luminati pruncii cu lumina Sfantului Botez si sa fie pecetluiti cu pecetea darului Sfantului Duh; baietii si fetele sa fie crescuti in credinta, cinste si frica de Dumnezeu; daruieste-le lor reusita la invatatura; tamaduieste pe cei neputinciosi; trimite dragoste si buna-intelegere celor casatoriti, invredniceste pe monahi de nevointa cea buna si apara-i de defaimari; intareste-i pe pastori intru taria Duhului Sfant, pazeste poporul si tara aceasta in pace si fara de tulburare, roaga-te pentru cei lipsiti in ceasul mortii de impartasirea cu Sfintele lui Hristos Taine; ca tu esti nadejdea noastra, grabnica noastra ascultatoare, pentru care iti aducem multumire si slavim pe Tatal si pe Fiul si pe Duhul Sfant, pe Dumnezeul cel in Treime inchinat si minunat intru Sfintii Sai acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!”, se arata in rugaciunea adresata sfintei.

Sfanta Cuvioasa Xenia a fost fiica unui insemnat dregator din Roma. Ea a parasit lumea pentru a trai tot restul vietii in rugaciune, priveghere si saracie de buna voie.

preluat de pe a1
Adauga un comentariu