Religie

SARBATOARE MARE miercuri. Multi romani poarta numele acestui sfant!

Publicat: 01 oct. 2019

Crestinii ortodocsi praznuiesc un Sfant important pe data de 2 octombrie. Foarte multe persoane poarta numele acestuia si isi serbeaza ziua onomastica. Este vorba despre Sfantul Ciprian. Sfantul Cipria s-a nascur in provincia Cartagena, aproximativ in anul 210, intr-o familie de nobili pagani.

Despre tineretea sau educatia acestuia nu se cunosc multe lucruri. La 35 de ani se converteste la crestinism si primeste de la bunul Dumnezeu: castitatea si dragostea. In anul 247 acesta este hironit preot, odata cu incetarea din viata a Episcopului Donatus. Doi ani mai tarziu Ciprian devine Episcop al Cartaginei, ocupandu-se de disciplina in Biserica si oferind mare importanta ascultarii. 

In timpul imparatului Deciu numarul crestinilor a scazut, iar Sf Ciprian adecis sa se retraga timp de 15 luni in ascuns pentru a nu tulbura linistea din tara. Acesta a decis ca penitenta sa fie regula generala pentru reintegrarea paganilor la crestinism. 

In perioada 252-254 cand s-au intensificat din nou persecutiile, iar Ciprian s-a implicat enorm de mult savarsind nenumarate acte de milostenie si intrajutorare crestina.

Sfantul Ciprian este exilat la Curubis in luna august 256. In 257 este chemat din exil pentru a fi convertit la paganism. Pentru ca Galeriu Maximus nu reuseste sa-l lepede de Dumnezeu, il executa cu sabia pe Sf Ciprian, pe 14 septembrie 258, scrie a1.ro.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit