Secretele istoriei

Sarbatoare mare pe 17 martie. Obiceiurile pe care trebuie sa le respecti pentru a avea noroc

Publicat: 16 mart. 2018

In ziua de 17 martie, crestinii romano-catoloci, dar si ortodocsi, il sarbatoresc pe Sfantul Ierarh Patrick, Luminatorul Irlandei. In aceasta zi, cei care vor sa aiba parte de noroc si sanatate trebuie sa respecte anumite traditii.

Ziua Sfantului Ierarh Patrick, Luminatorul Irlandei, este celebrata atat in Europa, cat si in Statele Unite. Sfantul cinstit in data de 17 martie este foarte popular in Irlanda, acesta fiind si ocrotitorul acestei tari, scrie spynews.ro.

In ziua de sarbatoare Sfantului Ierarh Patrick, Luminatorul Irlandei, oamenii participa la slujbele oficiate la biserica, dar tin seama si de anumite obiceiuri. Acestea, cred cei care tin cont de ele, ii ajuta sa faca fata pericolelor si sa aiba noroc si spor. Principala traditie este legata de culoarea verde.

Fiecare om care vrea sa aiba parte de noroc si sanatate trebuie sa poarte ceva de culoare verde. De asemenea, din lucrurile oamenilor nu trebuie sa lipseasca trifoiul care aduce noroc si sanatate.

Pentru cei oamenii religiosi exista rugaciunea adresata Sfantului Patrick. Aceasta este simpla si usor de retinut:

''Sfinte Ierarhe Patrick, facatorule de minuni intocmai cu Apostolii, luminatorule al Irlandei, roaga-L pe Milostivul Dumnezeu sa daruiasca sufletelor noastre iertare de gresale'', – Troparul Sfantului Ierarh Patrick.loading...

Adauga un comentariu