Religie

Sarbatoare tripla azi, pe 18 iunie. Nu lasa ziua sa treaca fara sa zici cu credinta rugaciunea care aduce pace sufleteasca si ajuta la vindecare

Publicat: 18 iun. 2018

Pe 18 iunie, crestin ortodocsii au triplu motiv de sarbatoare. In aceasta zi de luni, sunt pomeniti Sfintii Mucenici Leontie, Ipatie si Teodul. Cei dintai a fost condamnat la moarte pentru credinta in Hristos, in timp ce ceilalti doi, meniti sa-l aresteze, au crezut si eu in Dumnezeu.
Ipatie, conducatorul detasamentului, s-a imbolnavit pe drum, asa ca a strigat catre Dumnezeul lui Leontie sa il vindece. Cu rugaciunea de mai jos, credinciosii pot spori vindecarea, atat trupeasca cat si sufleteasca.

Canon de rugaciune catre Sfantul Mucenic Leontie: Mucenicul Tau, Doamne, Leontie, intru nevointa sa, cununa nesctricaciunii a dobandit de la Tine, Dumnezeul nostru; ca avand puterea Ta, pe chinuitori a invins; zdrobit-a si ale demonilor neputincioase indrazniri. Pentru rugaciunile lui, mantuieste sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Canta-voi tie, Doamne Dumnezeul meu, ca din sfant pantecele Fecioarei in Om in chip de negrait imbracandu-Te, l-ai innoit ca un milostiv.
Stih: Sfinte Mucenice Leontie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.
Bunatatea ta nu se supune legilor celor de lauda, Sfinte Mucenice Leontie, sluga lui Hristos, caci Insusi El iti este tie lauda si marire de nerapit.

Stih: Sfinte Mucenice Leontie, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.
Dorind, fericite, de cele mai presus de fire si cu fecioria trupului impodobindu-ti sufletul cel nespurcat, l-ai gatit cu buna podoaba catre suirea la cer. Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh. Luat-ai biruinta impotriva inselaciunii cinstea cea catre mucenici, cinstind cu cuviinta pe Cel pururea dorit de tine, Sfinte Leontie, pururea pomenite. Si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin (a Nascatoarei).
Cum te vom ferici pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, Ceea ce esti mai presus de ceruri si de toata zidirea, caci ai nascut Fiu, pe Ziditorul si Dumnezeul nostru?loading...

Adauga un comentariu