Info Turism

Sărbătorile de iarnă, anulate? Autorităţile au închis prima staţiune montană

Publicat: 30 oct. 2020
munti in statiunea predeal
Staţiunea Predeal a intrat în scenariul roşu din cauza numarului mare de noi cazuri de infectari cu COVID-19

Se anulează sarbatorile de iarna? Asta este întrebarea de pe buzele tuturor în contextul în care staţiunea Predeal a intrat, conform autorităţilor, în scenariul roşu. Recent, şi Dr. Virgil Musta a vorbit despre sărbătorile de iarnă. În opinia acestuia, sărbătorile de iarnă de anul acesta nu vor mai fi ca în ceilalţi ani.

Pe lângă stațiunea Predeal, autorităţile locale din Braşov au decis ca şi localitatea Ormeniş să intre în scenariul roşu din cauza numărului foarte mari de infectări cu noul coronavirus.

Sărbătorile de iarnă, anulate? Stațiunea Predeal a intrat în scenariul roşu

În ultimele 24 de ore, România a înregistrat un nou record negativ în privinţa îmbolnăvirilor cu noul coronavirus: peste 6000 de persoane au fost confirmate pozitiv, iar în 24 de ore, alţi zeci de oameni şi-au pierdut viaţa.

Recent, prima staţiune montană din ţara care intră în scenariul roşu este Predeal, motivul fiind cât se poate de simplu: din cauza numărului de infectări cu noul coronavirus. Această decizie luată de autorităţi vizează şi localitatea Ormeniş, după ce rata de infectare a sărit de 3 persoane la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a adoptat decizia după ce a constatat depăşirea incidentei cumulate de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile în localităţile Predeal şi Ormeniş. Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Braşov, în oraşul Predeal incidenta cumulată la 1.000 de locuitori a ajuns joi la 3,80, iar în comună Ormeniş acest indicator este de 3,26.

În zonele amintite anterior vor fi închise restaurantele, barurile, sălile pentru jocuri de noroc şi vor fi interzise activităţile culturale timp de 14 zile. Decizia autorităţilor locale a intrat în vigoare astăzi, vineri 30 octombrie 2020.

Începând de astăzi, în Predeal devine obligatorie şi masca de protecţie pentru 14 zile. Dacă în weekend-ul trecut, turiştii care vizitau staţiunea Predeal se puteau plimba fără mască în spaţiile publice deschise, începând de astăzi acest lucru va fi interzis.

Dr. Virgil Musta: ”Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, şi nu cred că putem să sărbătorim morţi sau să sărbătorim într-o situaţie în care multă lume e bolnavă”

Dr. Vigil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a vorbit şi el despre sărbătorile de iarnă care se apropie tot mai mult. Acesta crede că anul acesta nu vom avea sărbători de iarnă, sau cel puţin nu ne vom bucura de aceste momente frumoase la fel ca în anii trecuţi.

”Încă am speranţa pentru că trebuie să luptăm împreună, să câştigăm acest război foarte dificil şi din păcate vedem mai multe dificultiti decât ne-am fi aşteptat.

Un calcul matematic arată că într-o sapatmana, două vom ajunge să nu mai avem locuri în spitale. Numai dacă facem „stop joc” de mâine, adică fiecare să poarte masca la fiecare contact, cu orice persoană, şi atunci poate nu ne mai contaminam. Trebuie să fim responsabili, să conştientizăm importanta purtării măştii şi a distanţării sociale, pentru că fără aceste măsuri, numărul de cazuri va creşte.

Tot matematică, statistică, arată că la acest număr mare de cazuri există un număr mare de cazuri de foarte critice şi decese în ATI.

Nu cred că vom avea sărbători de iarnă, şi nu cred că putem să sărbătorim morţi sau să sărbătorim într-o situaţie în care multă lume e bolnavă.

Noi vom rămâne la datorie şi vom petrece sărbătorile în spitale, iar ceilalţi nu se vor putea bucura de petreceri, pentru că toate localurile vor fi închise şi toate evenimentele restricţionate”, este o parte din mesajul transmis de dr. Virgil Musta.

Comentarii
Adauga un comentariu