Actualitate

Sarbatorile Iasului continua. Comerciantii au fost lasati pana la mijlocul saptamanii

Publicat: 16 oct. 2016
1
@ Municipalitatea ieseana a decis sa prelungeasca contractele de inchiriere pentru comerciantii care au luat standuri in cadrul Sarbatorilor Iasului @ Pentru ca vremea rea nu a adus profitul scontat, s-a luat decizia ca acestia sa continue comercializarea produselor pana miercuri 
Primaria a prelungit avizele pentru comerciantii care participa in cadrul Sarbatorilor Iasului pana la mijlocul acestei saptamani. Conform reprezentantilor municipalitatii iesene, pentru a diminua pierderile generate de conditiile meteo nefavorabile din saptamana trecuta, s-a decis prelungirea cu trei zile a contractelor tuturor comerciantilor care participa la târgurile organizate în cadrul a celei de-a XXV-a editii a Sarbatorilor Iasului. Daca, initial, perioada de închiriere a spatiilor din târguri era de sapte zile, Primaria Iasi a aratat ca toate târgurile vor ramâne deschise pâna miercuri, 19 octombrie, inclusiv. In plus, Primaria a anuntat ca nu va încasa nicio taxa pentru cele trei zile suplimentare.

Vremea nu a fost deloc favorabila pentru comerciantii care au închiriat spatii în cadrul târgurilor amenajate cu ocazia Sarbatorilor Iasului. Prin urmare, am decis prelungirea cu trei zile, în regim gratuit, a acestor spatii pentru comercianti. Stiu ca si iesenii si-au dorit ca aceste târguri sa fie organizate în continuare în cadrul Sarbatorilor Iasului. Ramâne la latitudinea antreprenorilor daca doresc sa mai ramâna trei zile în plus în orasul nostru”, a spus primarul Mihai Chirica.

În cadrul Sarbatorilor Iasului au fost amenajate târguri cu diferite profiluri de comert în alte amplasamente fata de editiile anterioare. Astfel, Târgul Blanarilor si Sarbatoarea Vinului au loc în spatele Halei Centrale, Parcul de Distractii a fost amenajat la Strandul Municipal, iar în Piata Unirii si pe Pietonalul Lapusneanu au fost montate standurile de la Târgul de Toamna cu produse traditionale si de artizanat. In acest an au fost închiriati catre comercianti peste 3.000 metri patrati, fiind acordate 116 avize pentru diferite tipuri de comert.

Adauga un comentariu