Actualitate

Sare amară beneficii. Mai este cunoscută și drept sare Epsom și are numeroase întrebuințări

Publicat: 05 mart. 2021
sare amară beneficii
Cunoscută drept sare Epsom, acest compus mineral din magneziu și sulfat este un foarte bun remediu natural în tratarea mai multor afecțiuni

Cu siguranță ați auzit până acum de sare amară, cunoscută și drept sare Epsom, dar știți ce beneficii și întrebuințări are aceasta? În primul rând, nu trebuie considerată un ingredient folosit la condimentarea mâncărurilor. Acest mineral compus din sulfat și magneziu este folosit drept remediu pentru foarte multe afecțiuni.

Sarea amară, cunoscută și ca sare Epsom, și-a primit denumirea după un izvor cu soluție salină din Epsom – Surrey (Anglia). Contrar denumirii, este vorba de fapt de un compus mineral din magneziu și sulfat. Aceasta este un foarte bun remediu natural, deosebit de utilă în tratarea mai multor afecțiuni. De asemenea, sarea amară are și multe alte întrebuințări la care nici nu te-ai fi gândit.

Sarea Epsom este recomandată pentru a reduce stresul. Se dizolvă în apă și se bea, fiind rapid absorbită de organism. De asemenea, ajută la creșterea energiei și la eliberarea serotoninei, care este cunoscută și drept hormonul fericirii. Nu în ultimul rând, băile cu sare amară ne ajută și să arătăm bine, contribuind la refacerea tonusului.

Sare amară sau sare Epsom – ce beneficii are

Sarea amară este utilizată de foarte multă lume ca tratament de detoxifiere și slăbire. De asemenea, mai este folosită drept remediu pentru dureri musculare și articulare, sciatică, reumatism, artrită, tendinită, artroză, hemoroizi, mătreață, ciuperca piciorului, bătături, stări de nervozitate, dar și multe alte afecțiuni. Sarea Epsom are proprietăți antiinflamatorii, fiind folosită împotriva durerilor. Are și efect cicatrizant, grăbind vindecarea rănilor, dar ameliorează și febra musculară. Sunt recomandate băile fierbinți în care ai pus sare amară, deoarece magneziul și sulfatul se absorb foarte repede prin piele. Dacă magneziul are rolul de a supraveghea activitatea a peste 325 de enzime, reduce inflamatiile și intervine în buna funcționare a muschilor și nervilor, sulfatul ajută la absorbția nutrienților, elimină toxinele și te scapă de durerile de cap.

Cura cu sare amară

Această cură ajută la purificarea ficatului, a colecistului dar totodată ne ajută și să slăbim. Șe ține două zile și presupune folosirea unui amestec de sare amară, ulei de măsline şi lămâie. Apoi, timp de zece zile trebuie să consumăm doar legume proaspete. Pe parcursul celor două zile trebuie băute trei căni de apă în care s-a adăugat câte o lingură de sare Epsom. Iar la finalul primei zile de cură, trebuie băut un amestec din 150 ml de ulei de măsline și zeama de la 4-5 lămâi.

Dieta cu sare amară

În prima zi de dietă, se bea în jurul orei 18 un pahar de apă în care s-a dizolvat o linguriță de sare amară. După două ore, se consumă aceeași cantitate de apă cu sare Epsom. Înainte de culcare se bea un amestec de suc de grepfrut cu ulei de măsline, dar atenție, fără să adăugați sare amară. A doua zi, dis-de-dimineață, se bea din nou un pahar de apă cu o linguriță de sare Epsom. Abia după două ore ai voie să mănânci dar ar fi recomandat un suc de fructe. Cu o oră mai târziu poți consuma și alimente ușoare. Așadar, acest compus mineral, sare amară sau sare Epsom, are foarte multe beneficii pentru organismul nostru.

Adauga un comentariu