Culinar

Sarmalele de Crăciun – Ce condimente care nu trebuie să lipsească

Publicat: 05 dec. 2019

Sarmalele, nelipsite de pe masa niciunui roman de sărbători, sunt mâncăruri după gustul cărora ne topim mai ceva decât după ciocolată sau alte preparate sofisticate. Indiferent de reţeta aleasă şi de zona din care faci parte, sărmăluţele de Crăciun sunt asezonate întotdeauna cu câteva condimente cheie. Acestea oferă acel gust savuros, care creează dependentă.

Iată cele mai importante condimente şi mirodenii. Nu trebuie să lipsească din sărmăluţele pe care le prepari celor dragi de sărbători! După ce ai amestecat bine carnea tocată de la porcul proaspăt tăiat, ai adăugat orezul şi ceapă, este timpul să treci la amalgamul de condimente care aromatizează delicioasele sarmale:

Boia de ardei. Deşi multă lume are impresia că boiaua de ardei se foloseşte în compoziţia pentru sărmăluţe doar pentru a intensifica culoarea cărnii, în realitate, oferă un gust subtil şi echilibrează toate aromele din acest preparat. Ai de optat între boia de ardei dulce sau picantă, în funcţie de preferinţe.

Condimente care nu trebuie să lipsească din sarmalele de Crăciun

Cimbrul este un condiment care merge de minune cu carnea de porc, iar compoziţia pentru sarmale nu face excepţie. Este unul dintre condimentele de bază din sarmale şi cel care-şi impregnează cel mai bine aromele în aceste preparate tradiţionale de Crăciun.

Dafinul este alta mirodenie secretă care oferă un parfum special şi un gust savuros sărmăluţelor. Dafinul nu se adăugă în compoziţia de carne tocată. El se pune la fiert, după aşezarea sarmalelor în oală şi adăugarea apei.

Deşi mărarul nu se regăseşte în reţetele tradiţionale de sarmale, este o mirodenie care poate fi adăugată cu succes în umplutură cu carne. Gustul savuros al mărarului oferă o aromă aparte sărmăluţelor de Crăciun. Poţi opta atât pentru mărar proaspăt, cât şi uscat.

Condimente care nu trebuie să lipsească din sarmalele de Crăciun

Piperul este un alt condiment cheie în sărmăluţe şi se foloseşte atât măcinat, cât şi boabe. Piperul măcinat se adăugă în umplutură de carne tocată, iar cel boabe la fiert, alături de dafin.

Sarea, pe cât de banală pare, pe atât este de importantă în aromatizarea oricărui tip de mâncare. Este prima pe lista de condimente din aproape orice reţetă, iar sarmalele nu fac excepţie. Ai grijă însă la cantităţi, întrucât varza murată poate fi deja sărată.loading...

Adauga un comentariu