Craciun si Revelion

Saruturi de Sf. Valentin

Publicat: 30 ian. 2012

Ingrediente:
 
250 g de napolitane cu cacao
200 g de alune macinate
400 g de nutella
alune intregi
400 g de ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Punem in robot napolitanele si le invirtim pina se fac faina, adaugam nutella (atentie o puneti asa dura cum este, sa nu cumva sa o incalziti, ca dupa aia aveti probleme la amestecat), adaugam si alunele macinate, dupa care purcedem la framinatarea asa zisului aluat.
La inceput am incercat cu lingura, apoi am bagat frumusel minuta in compozitie si am amestecat bine, bine de tot. Bagam compozitia la frigider pentru circa jumatate de ora, ca sa se intareasca, altfel vom avea de furca, la prepararea bilutelor, eu am pus-o la congelator pentru cinci minute. Cind a expirat timpul, trecem la formarea bilutelor.
Dupa ce am terminat compozitia, bagam bilutele din nou la frigider, pentru ca nutella tinde sa se inmoaie de la caldura miinilor si le lasam la rece pentru cca 10 minute. Punem la topit ciocolata in baie de aburi, scoatem bilele de la frigider si le asezam cite o aluna in cap sau pe cap, cum doreste fiecare… Luam cu furculita cite o biluta si o tinem deasupra vasului cu ciocolata topita, iar cu o lingurita turnam ciocolata peste ea, dupa care o asezam pe hirtie de copt, asta ca sa nu se lipeasca ciocolata.
Aveti grija cind turnati ciocolata, ca ramine destul de multa pe bilute.
Saruturi de Sf. Valentin pregatite de Daniela.

De Sf. Valentin poti pregati si sufleu de ciocolata. Cu siguranta, ii vei face o surpriza dulce iubitului/iubitei.loading...

Adauga un comentariu