National

Sase cetateni afgani au fost retinuti la frontiera!

Publicat: 21 oct. 2016
1
Politistii de frontiera botosaneni au depistat sase cetateni afgani, patru barbati, o femeie si un copil, in varsta de 4 ani, care au incercat sa treaca ilegal frontiera din Ucraina in Romania, pentru a ajunge intr-un stat din vestul Europei.
In data de 20 octombrie 2016, in jurul orei 14.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Darabani – ITPF Iasi a observat  un grup de persoane, care se deplasa pe jos, peste camp, dinspre Ucraina spre Romania. Imediat, politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza si conducerea lor la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor. In urma verificarilor specifice efectuate si din declaratii, politistii de frontiera au stabilit ca sunt cetateni afgani, patru barbati, o femeie si un copil, cu varste cuprinse intre 4 si 31 ani, care au incercat sa intre ilegal in Romania din Ucraina traversand raul Prut, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

Citeste si: Zeci de migranti SIRIENI, PRINSI in TIMIS! Multi dintre ei sunt copii- VIDEO

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, totodata fiind anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a evenimentului si punerii in aplicare a acordului de readmisie.
Adauga un comentariu