Local

Șase decese cauzate de noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, în județul Iași

Publicat: 13 sept. 2021
Covid-19 virus
Mâine, 16 septembrie 2021, urmează să aibă loc o ședință de Guvern pentru adoptarea hotărârii

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 13 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 43891 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 64 cazuri în plus faţă de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au depistat  tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 10  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 6 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 969.

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienţilor care prezintă  simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO,  menționăm că în ultimele 24 de ore, Serviciul Județean de Ambulanță Iași a efectuat 19 recoltări la domiciliu.

În cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID 19, desfășurată la nivelul judetului Iaşi, conform datelor centralizate, până în prezent au fost efectuate 438060 de vaccinări. Din acest numarul total de persoane vaccinate, 221261 au fost vaccinate cu doza I și 191710 cu doza II și la 25089 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson. Pe data de 12 septembrie 2021 au fost vaccinate 267 de persoane. Mentionam ca 186 persoane au primit doza I și 81 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, 137 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 13 septembrie 2021, sunt ocupate  235 paturi din care 39 sunt paturi ATI (din care 6 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, 3 paturi ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie “Elena Doamna” Iași și 1 pat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”).

Situaţia cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI

  • 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase
  • 5 paturi ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 15 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie

În momentul de faţă sunt libere 4 paturi ATI:

  • 1 pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani
  • 1 pat ATI la Spitalul de Neurochirurgie
  • 2 paturi ATI la Spitalul “Sf. Spiridon”

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 276 de paturi: CF Pascani – 23 paturi, CF Iasi – 30 paturi, Spitalul de Pneumologie – 19 paturi, Spitalul de Boli Infectioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani și 14 paturi ATI  la Spitalul “Sf. Spiridon”

La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 1 pat ATI.

In momentul de față nu sunt persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus care urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi.

La Spitalul Clinic de Obstetrica și Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, este ocupat 3 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală, menționăm că sunt ocupate 2 paturi.

In zona ATI Covid de la  Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, sunt ocupate 6 paturi ATI. În ceea ce privește zona medicală Covid de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași, nu sunt ocupate paturile.

Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 13 septembrie 2021, un număr de 628 de persoane se află în izolare, iar 389 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 44227 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 44540 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu