Local

Șase elevi, testați cu noul coronavirus. DSP Iași: 15 școli și 102 clase individuale își desfășoară cursurile exclusiv online

Publicat: 16 oct. 2020
Alți șase elevi au fost diagnosticați cu covid-19 la Iași
Elevi în sala de clasă

Vineri, 16 octombrie 2020, au fost confirmați cu coronavirus șase elevi ieșeni. Având în vedere prevederile Ordinului comun nr 5487/1494/2020, 4 unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi au cerut suspendarea cursurilor în modalitatea „faţă în faţă” la nivel de clasă.

„Menţionăm că toate aceste solicitări au fost aprobate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ respective, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, urmând ca decizia de suspendare a cursurilor şcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” să se dispună la nivel judeţean prin hotărârea CJSU”, a transmis DSP Iași.

Până astăzi, 16 octombrie 2020, 15 şcoli își desfășoară exclusiv cursurile online şi 102 clase individual din toată reţeaua de învăţământ ieşean.

Unități de învățământ care au solicitat suspendarea cursurilor în modalitatea „față în față” la nivel de clasă/colectiv:

Nr. crt. Unitatea de învăţământ Propunere de suspendare a cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față” la nivel de clasă/colectiv  Numărul de clase/ colective CLASA LA CARE SUNT SUPENDATE CURSURILE ȘCOLARE ÎN MODALITATEA „FAȚĂ ÎN FAȚĂ”
1 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALEXANDRU CEL BUN”, IAŞI doi elevi 2 Clasa a V-a E, Clasa a II-a D
2 LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC „VIRGIL MADGEARU”, IAŞI un elev 1 Clasa a XII-a H
3 COLEGIUL NAŢIONAL „COSTACHE NEGRUZZI”, IAŞI doi elevi 1 Clasa a IX-a E
4 ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ALECU RUSSO”, IAŞI un elev 1 Clasa a III-a B

În unităţile şcolare precizate mai sus, s-au luat ca măsuri de protecție și prevenție a noului coronavirus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), dar și reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie, conform DSP Iași.

Școlile din București se pregătesc de scenariul roșu

Ministrul Educației şi Cercetării, Monica Anisie, a anunțat joi, 15 octombrie 2020, ca Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va primi peste opt mii de tablete. Astfel, gadget-urile vor fi distribuite școlilor care au nevoie pentru pregătirea scenariului roșu.

“La nivelul municipiului București într-adevăr ne pregătim pentru scenariul roșu, dacă se atinge indicele de 3 la mie, așa cum se știe. De aceea, săptămâna aceasta am solicitat prefectului de București să avem o întâlnire să ne pregătim pentru scenariul roșu”, a declarat Monica Anisie, la ieșirea de la ISMB, în această dimineață.

8.057 de tablete au fost trimise unităților de învățământ

Deși trebuiau deja trimise de câteva zile, tabletele tocmai ieri au ajuns în unitățile de învățământ. Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a fost prezentă ieri la IȘMB. Iar în cadrul întâlnirii au fost prezenţi directorul DSP, dar şi inspectorii celor şase sectoare din Municipiul Bucureşti.

“La acea întâlnire a participat și directorul Direcției de Sănătate Publică, dar și inspectorii din fiecare sector al municipiului București. La acea ședință am aflat că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ“, a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB, potrivit Edupedu.ro.

“Nu știu de ce nu s-a făcut acest lucru până la acest moment, având în vedere faptul că sunt elevi care au nevoie de aceste tablete și există posibilitatea să intrăm în scenariul roșu, adică să continuăm învățarea în sistem online“, a avertizat Monica Anisie.

În altă ordine de idei, și primăria Municipiului Iași achiziționează tablete pentru elevii ieșeni, suma totală ajungând la jumătate de milion de euro.

Adauga un comentariu