Eveniment-Social

Sase medici din SUA opereaza in aceste zile la Institutul de Oncologie din Iasi

Publicat: 20 apr. 2015
1

@ Din echipa de la Universitatea Virginia, din SUA, fac parte medici gastroenterologi, anestezisti, chirurgi plasticieni, neurologi @ Cei sase medici vor opera la Iasi pana pe 2 mai, urmand sa revina de mai multe ori in unitatea medicala ieseana

Timp de aproape doua saptamani, o echipa de medici de la Universitatea din Virginia, din SUA, va efectua mai multe interventii chirurgicale la Institutul Regional de Oncologie (IRO) din Iasi. Unitatea medicala ieseana face parte dintr-un proiect care se va derula, etapizat, pe o perioada de 3 ani. In acest timp, copii si adulti cu malformatii cranio-faciale si femei care necesita reconstructie de san dupa chirurgia oncologica vor beneficia de interventii chirurgicale efectuate de medicii veniti din SUA. Prima etapa se desfasoara in perioada 20 aprilie – 2 mai, ieri fiind operat un singur pacient.

„In cadrul Institutului Regional de Oncologie este in curs de desfasurare un proiect intre Universitatea din Virginia, SUA si Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi ce reuneste specialisti in chirurgie plastica, anestezie si terapie intensiva, neurochirurgie, ortodonti si logopezi pentru tratamentul multidisciplinar a 12 pacienti cu malformatii cranio-faciale si 8 paciente care necesita reconstructie de san”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iasi. Echipa de la Universitatea din Virginia este formata din dr. Yoshida Cynthia Michi, specialitatea gastroenterologie, dr. Stauffer Amy, specialitatea neurologie pediatrica, dr. Birchenough Shawn Arthur, dr. Black Jonathan Steven, dr. Gampper Thomas Joseph, toti trei cu specialitatea chirurgie plastica si dr. Yemen Terrance, medic anestezist. Echipa se va deplasa la Iasi de mai multe ori, in functie de programari. Deplasarea echipei de medici din America la unitatea medicala ieseana a fost posibila in urma unui parteneriat incheiat intre universitatile din Virginia si UMF Iasi si Spitalul de Copii Sf. Maria. Cel mai mic copil care va fi operat la Institutul de Oncologie in cadrul acestui proiect are doar 3 luni. Pe langa interventiile chirurgicale, medicii straini vor acorda si consultatii si vor programa operatiile care vor avea loc in urmatoarele etape ale proiectului.
Adauga un comentariu