Magazin

Sase semne ca ai putea suferi de diabet zaharat. Nu trebuie ignorate

Publicat: 08 iul. 2016
1
In Romania, 1 din 20 de persoane sufera de diabet, iar fiecare al saptelea roman prezinta riscul de a se imbolnavi de diabet, arata statisticile. Afla care sunt simptomele care pot anunta prezenta diabetului. Simptomele care tradeaza prezenta diabetului si care ar trebui sa te puna pe ganduri sunt urmatoarele:
Mergi des la toaleta – Explicatia este ca urinarea devine mai frecventa, atunci cand nu exista prea multa glucoza in sange. Daca insulina este inexistenta sau ineficienta, rinichi nu pot filtra glucoza inapoi in sange.
Setea excesiva – Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constanta de a bea apa, gura uscata si urinarea frecventa sunt semne de ingrijorare, ca si pierderile sau cresterile inexplicabile in greutate.
Pierderea in greutate – Pierderea in greutate fara motiv poate avea legatura cu diabetul zaharat de tip 1. Pentru ca pancreasul inceteaza sa produca insulina, probabil din cauza unui atac viral al celulelor pancreasului sau pentru ca organismul face un raspuns autoimunitar la acest atac. El incearca cu disperare sa caute o sursa de energie deoarece celulele nu pot obtine glucoza (responsabila de furnizarea de energie necesara organismului). Astfel, incepe sa se descompuna tesutul muscular si grasimea. La diabetul de tip 2 totul se intampla treptat, mai ales evidentiindu-se cresterea rezistentei la insulina, astfel incat pierderea in greutate nu este notabila.
Disfunctii sexuale – Statisticile arata ca pana la 70% dintre barbatii cu diabet au probleme de potenta. Motivul: diabetul afecteaza vasele de sange si terminatiile nervoase din zona genitala, ceea ce face erectia si orgasmul dificile. La femei, apare uscarea vaginului.

Slabiciunea si oboseala – Glucoza din mancarea pe care o consumi ajuta la o eventuala tranzitie a proceselor din organismul nostru, unde insulina are functia de a ajuta celulele corpului nostru. Celulele sunt folosite pentru a produce energia de care avem nevoie pentru a trai. Cand insulina nu este acolo sau daca celulele nu reactioneaza la ea, glucoza sta in afara celulelor din sange. Organismul sesizeaza lipsa de energie si ne simtim obositi.
Furnicaturi sau senzatie de amorteala in maini si picioare – Acest simptom se numeste neurofobie, caracterizat prin prezenta ridicata a glucozei in sange, care distruge sistemul nervos. Diabetul zaharat de tip 2 are un debut treptat, iar oamenii nu sunt intotdeauna constienti de faptul ca aceasta boala se instaleaza usor, usor. Prin urmare, nivelul crescut al glucozei din sange este prezent cu mult timp inainte de efectuarea diagnosticului.Adauga un comentariu