Sport

Sase tenismeni romani, cu sanse la Olimpiada

Publicat: 05 iun. 2008
1

• Romania ar putea fi reprezentata la Jocurile Olimpice de la Beijing de sase jucatori de tenis, dintre care nu lipsesc Andrei Pavel sau Victor Hanescu

Jucatorii Victor Hanescu si Andrei Pavel la simplu, Horia Tecau si Florin Mergea la dublu, precum si jucatoarele Edina Gallovits si Sorana Carstea la simplu, ar putea reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing. „Cele mai mari sanse sa mearga la Jocurile Olimpice, in functie de clasamentele din acest moment, le au Hanescu la simplu, Mergea si Tecau la dublu si fetele Gallovits si Carstea. De asemenea, mai are sanse si Andrei Pavel, daca va merge cu clasamentul inghetat si daca va fi refacut pana la acel moment. Nu vom sti insa exact cine va merge la Olimpiada decat cu cateva saptamani inainte de competitie. Pana atunci insa, sportivii pe care i-am amintit mai sus au acreditari provizorii pentru Beijing, ca sa poata participa in caz ca indeplinesc criteriile”, a declarat Alexe Bardan, vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis.

In prezent, Victor Hanescu se afla pe pozitia 78 in clasamentul ATP, in timp ce Andrei Pavel a ajuns pe 129, insa in ultimele luni nu a mai participat la turnee din cauza unei accidentari. La dublu, Florin Mergea ocupa locul 114 ATP, iar Horia Tecau este pe pozitia 118. In circuitul feminin, Edina Gallovits se afla pe locul 59 WTA, iar Sorana Carstea pe pozitia 78. Potrivit site-ului oficial al Federatiei Internationale de Tenis (ITF), nominalizarea jucatorilor care pot participa la Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august) se va face la sfarsitul lunii iunie, in functie de clasamentele ATP, respectiv WTA, din acel moment. Pana atunci insa, Alexe Bardan a anuntat ca Adunarea Generala Extraordinara de alegeri se va desfasura pe data de 27 sau 28 septembrie, solutia fiind aprobata si de Agentia Nationala pentru Sport. „Deocamdata avem numai o suta de cluburi care si-au rezolvat problemele legate de afiliere si cum nu vrem sa le pierdem pe celelalte, am decis sa mai asteptam. Oricum, nu este singurul motiv pentru care am hotarat sa organizam tocmai in septembrie alegerile. Acum trebuie sa ne ocupam de toate turneele futures, mai avem si Jocurile Olimpice care se apropie, avem mai multe programe in desfasurare si nu avea nici un sens sa organizam alegerile pe fuga”, a afirmat Alexe Bardan.

Adauga un comentariu