Titlurile zilei

Șase țepari au început să folosească un nou truc, mai tare decât Metoda „Accidentul”! COVID-19 le-a umplut buzunarele de bani. Iată cum funcționa totul! GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 10 nov. 2021
Șase țepari au început să folosească un nou truc mai tare decât Metoda Accidentul COVID-19 le-a umplut buzunarele de bani. Iată cum funcționa totul GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Membrii unei grupări au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, pentru înșelăciuni prin Metoda "Covid"

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe 6 indivizi, sub acuzația principală de înșelăciune în formă continuată. Astfel, Sorin Marius Dascălu, Elena Marinela Constantin, Andreea Ioana Cantonistru, Răzvan Șerban, David Emanuel Turcu și Ionuț Răzvan Constantin vor fi nevoiți să dea explicații în instanță. Anchetatorii ieșeni au susținut că aceștia s-ar fi folosit de Metoda „Covid”, pentru a păcăli mai multe persoane

Șase indivizi au început să folosească un nou truc, mai tare decât Metoda „Accidentul”! Astfel, COVID-19 le-ar putea umple buzunarele unora de bani. Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe 6 indivizi, sub acuzația principală de înșelăciune în formă continuată.

Astfel, Sorin Marius Dascălu, Elena Marinela Constantin, Andreea Ioana Cantonistru, Răzvan Șerban (deținut, recidivist), David Emanuel Turcu (deținut, recidivist) și Ionuț Răzvan Constantin (recidivist) vor fi nevoiți să dea explicații în instanță. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Cei 6, acuzați că au încercat să păcălească mai mulți ieșeni

În timp ce Răzvan Șerban și David Emanuel Turcu sunt acuzați de comiterea a câte 10 acte materiale de înșelăciune, Elena Marinela Constantin și Ionuț Răzvan Constantin sunt acuzați de câte 3 acte materiale, Sorin Marius Dascălu – 8 acte materiale, iar Andreea Ioana Cantonistru – 2 acte materiale. Anchetatorii ieșeni spun că cei 6 au intrat în vizorul lor la finele anului trecut.

„În perioada noiembrie – decembrie 2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au fost sesizate mai multe fapte de înșelăciune prin Metoda «Covid», victimele fiind în general din rândul persoanelor în vârstă. În urma materialului probator administrat, s-a stabilit că inculpații R.Ș. (Răzvan Șerban – n.r.) și D.E.T. (David Emanuel Turcu – n.r.), deținuți în Penitenciarul Galați în momentul comiterii faptelor, au contactat telefonic victime care foloseau posturi de telefonie fixă, recomandându-se drept medici, susținând că persoane apropiate victimelor sunt infectate cu COVID-19 și au o stare de sănătate precară din cauza acestei boli, solicitând totodată remiterea unor sume consistente de bani sub pretextul achiziționării de ventilatoare pentru asigurarea alimentării cu oxigen, în vederea salvării vieții persoanelor apropiate”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

S-au dat drept medici și au cerut bani pentru ventilatoare

Anchetatorii au adăugat că victimele erau astfel convinse să îi dea sumele de bani lui Sorin Marius Dascălu, care se deplasa la locuințele lor, contribuind la menținerea acestora în eroare prin prezentarea ca fiind reprezentant al unor spitale.

„În vederea contactării persoanelor vătămate, inculpații R.Ș. și D.E.T. apelau, la rând, numerele de telefonie fixă dintr-o anumită localitate. În situația în care nu li se răspundea sau persoanele apelate păreau dificil de convins, inculpații închideau telefonul și treceau la următorul număr. Inculpatul S.M.D. păstra pentru sine o parte din bani, distribuind apoi profitul obținut, conform indicațiilor primite, inculpatelor A.I.C.. și M.E.C. După primirea banilor, cele două inculpate îi transferau, fie prin mandat poștal, fie la Sectorul Vizite, inculpaților R.Ș. și D.E.T., uneori prin intermediul inculpatului R.I.C. sau al altor colegi de celulă”, a adăugat Dragoș Bordianu.

Potrivit acestuia, Sorin Marius Dascălu a fost reținut de către un procuror începând cu data de 5 decembrie 2020, iar, prin încheierea magistratului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Iași, s-a admis propunerea de arestare preventivă a individului pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 6 decembrie 2020. Măsura a fost prelungită de către judecătorul de drepturi și libertăți, iar, ulterior, a fost înlocuită cu controlul judiciar, măsură preventivă sub care inculpatul a fost trimis în judecată.

„Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a subliniat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, prejudiciul cauzat în acest dosar este de aproximativ 65.000 de lei. Numai una dintre victime a dat aproape 23.000 de lei. De altfel, în cadrul dosarului, 5 persoane sunt părți civile, iar altele 5 – părți civile, solicitând despăgubiri.
Adauga un comentariu