Diverse

Satul care este atat de bogat, incat locuitorii lui nu trebuie sa mai plateasca taxe

Publicat: 30 iul. 2018
14

Auditorii de stat au recomandat ca satul francez Perthus din apropierea frontierei cu Spania sa anuleze taxele locale si impozitele pe proprietati. Localitatea franceza care are 586 de locuitori castiga mai mult de 700.000 de lire sterline anual doar din taxele pe parcare, ceea ce echivaleaza cu aproape 1.200 de lire sterline per locuitor. Persoanele din zonele din imprejurimi parcheaza in Perthus cand trec pe jos granita in Spania, unde merg sa cumpere alimente, haine si bunuri de uz gospodaresc care sunt mai ieftine acolo. Ca urmare, administratia locala are un surplus de mai mult de 1 milion de lire sterline, in timp ce cheltuielile sale curente sunt minimale.

Aceasta situatie a determinat biroul regional de audit sa recomande ca taxele locale de anul acesta sa fie anulate, deoarece exista o „abundenta de resurse care nu sunt folosite”. Anul trecut, consiliul local a cheltuit mai putin de 5.000 din fondurile de 240.000 de lire sterline alocate pentru investitii publice, deoarece primarul si consilierii nu au reusit sa ajunga la un acord asupra bugetelor. Marie-Hélène Ruart-Lucquin, primarul de centru, i-a acuzat pe consilieri ca au blocat propunerile de construire a unui nou parc pentru copii, a unui centru medical, a unei biblioteci si alte proiecte.

Ea a spus ca intelege concluzia biroului de audit, „dar aceasta inseamna sa uitam de viitoarele investitii… Aceasta situatie ma dezgusta”. Primarita nu doreste sa accepte recomandarea auditului, care a fost realizat la solicitarea prefectului local. Dar acum prefectul este cel care va decide daca recomandarea va fi adoptata, spre incantarea locuitorilor.
Adauga un comentariu