Local

SC Euro Personal SRL pierde dreptul de a tine anumite cursuri

Publicat: 20 iul. 2011
1

In urma controalelor efectuate de Comisia Judeteana de Autorizare in domeniul formarii profesionale la o firma de profil din Iasi, acesteia i-au fost retrase autorizatiile de desfasurare a cursurilor de inspector resurse umane si asistent manager, in urma cu trei saptamani. Comisia si-a continuat verificarile la SC Euro Personal SRL, pe baza sesizarilor si reclamatiilor trimise de diferite persoane, si a luat decizia de ridicare a autorizatei si pentru cursul de manager proiect. Astfel, furnizorul de formare profesionala nu mai poate desfasura cursuri pentru aceste trei calificari si nici nu mai poate inscrie cursanti noi.
Mentionam ca, in urma cu doua saptamani, reporterii BUNA ZIUA IASI au verificat daca se pot inscrie la cursurile neautorizate si, in mod surprinzator, au primit acordul firmei, de parca totul ar fi fost normal. Nu e prima data cand apar nemultumiri la adresa respectivului furnizor de formare profesionala. Oficiul pentru Protectia Consumatorului Iasi si Directia de Munca si Protectie Sociala Iasi au primit, in urma cu trei ani, mai multe plangeri si sesizari de la diferite persoane cu privire la modul in care au fost tratate de angajatii firmei.
Motivele pentru care comisia a luat hotararile mentionate mai sus sunt bazate pe constatarea mai multor tipuri de nereguli. Locul destinat desfasurarii cursurilor este un apartament cu o camera, de o suprafata insuficienta pentru functionarea activitatii normale de predare pentru grupe de 28 de cursanti; acest spatiu nu avea toate autorizatiile la zi pentru a functiona in mod legal; unii lectori nu puteau face dovada ca aveau suficienta experienta profesionala pentru a putea preda respectivele cursuri. „Ca urmare a deciziilor de retragere a autorizatiilor, vom extinde verificarile si la alte cursuri de formare profesionala, tinand cont de calitatea serviciilor oferite clientilor”, a declarat Andrei Buiceag, seful Comisiei Judetene de Autorizare in domeniul formarii profesionale si directorul Agentiei Judetene de Prestatii Sociale Iasi.

Comentarii
 • Iar a comis-o dom’ derector … asta e firma serioasa domnle … nu ti-a dat spaga si te-ai suparat? las’ ca pica PDL-ul si ai sa vezi tu

 • Ma intreb cine sunt cei 3 care au comentat mai sus, mai exact daca nu cumva ii Sofronia Puiu (de la firma Euro Personal). Cunosc foarte bine situatia si firma asta nu avea ce sa mai caute pe piata de foarte mult timp, nu respecta nimic, trag teapa la cursanti, angajati, specialisti etc.
  Nici macar anuntul lor nu este in regula, zicand ca au cursuri acreditiate iar in realitate cursurile se autorizeaza nu se acrediteaza, probabil stiu ei ce zic.
  Deci ma bucur din tot sufletul sa citesc anuntul asta si sa il felicit public pe domnul Andrei Buiceag.
  Felicitari domnule director ca a-ti avut curajul sa infruntati asemenea …(oameni cu siguranta nu sunt).

 • As vrea sa-l dezamagesc pe domnul Sofronel si tin sa precizez ca nu sunt patronul de la Euro Personal asa cum are impresia. Din cate am vazut, aceasta firma mai are un articol negativ in BZI (care se stie ca este ziar de santaj si de scandal) si ar trebui sa va uitati la comentarii. Toata lumea de pe forum este multumita de activitatea lor. Daca nu ar fi fost, firma nu ar fi rezistat pe piata. Este valabil pentru orice firma, nu numai pentru ei. Cat despre domnul Andrei Buiceag, nu-l cunosc personal, insa am vazut multe articole negative la adresa lui in ziare serioase, nu in BZI, asa incat…. cred ca ar trebui sa ne abtinem referitor la „curajul” pe care il are.

 • Eu am ajuns sa ii cunosc personal pe acesti oameni si sa am o legatura cu ei si va pot spune k ceea ce scrie in acest articol e adevarat….oamenii astia (daca se pot numi asa) fac cam ce vor ei….indiferent de e legal sau nu….au foarte multe nereguli, intradevar de la acel apartament minuscul in care uneori se tin si doua cursuri deodata si efectiv nu mai ai pe unde sta…, de la profesori care nici macar nu au o facultate terminata ci e in curs, si pana la domnii patroni din cadrul firmei ce predau fiecare cate 2-3 cursuri in cadrul firmei….(sa nu imi spuneti ca au o asa experienta profesionala vasta) si pana la a trage teapa la specialisti, cursanti si angajati …si o spun din proprie experienta

 • Nu stiu de ce cei care au ceva de spus, de obicei de rau, semneaza cu anonim. Daca sunteti in tema cu problema, spuneti-ne si noua celor de pe forum ce profesor de la Euro Personal face acum facultatea? Asa de curiozitate…. din cate stiu eu ca sa fii autorizat iti trebuie minim 2 profesori pentru fiecare curs cu facultatea terminata. N-ati reusit cumva sa deveniti profesor si acum „strugurii sunt prea acri”?

 • Stimata doamna sau stimat domn anonim! Intamplator am citit pe internet acest articol si comentariul dumneavoastra care …. sunteti in tema. As vrea sa va pun o singura intrebare: daca ii cunoasteti asa de bine pe patronii firmei, stiti ce experienta profesionala au? Cu siguranta mult mai vasta decat a dumneavoastra. Eu ii cunosc personal de cativa ani si am un profund respect pentru ei, pentru corectitudinea si verticalitatea de care dau dovada. Amandoi au doctorat in stiinte economice si o experienta profesionala de peste ** ani. In cazul in care ati fost angajat la ei, cu siguranta ati incercat sa-i fentati si nu v-a mers, de asta sunteti asa pornit acum. Daca ati fi fost o persoana corecta, cu siguranta ca ati fi avut parte de acelasi tratament. Va doresc sa ajungeti la nivelul lor de studii si experienta si pe urma sa va dati cu parerea!

 • Stiu ce studii au si ce experienta profesionala de asemenea, si nici nu am incercat sa devin profesor…Corectitudine?…Asta le cam lipseste cu desavarsire….iar daca am fost angajat/angajata acolo va pot spune k de obicei ei fenteaza angajatii si nu invers…si cand spun mai multi fosti angajati acelasi lucru….ce inseamna…k toata lumea are ceva cu ei sau exista si undeva un adevar pe aici….

 • Daca au castigat contestatia la CNFPA Bucuresti, de ce nu au facut niciun curs pana in prezent de asistent manager sau de inspector resurse umane? Nu este cumva o mare minciuna?

 • Oameni buni, EURO PERSONAL este o mare teapa. Am simtit-o pe propria piele. cursurile NU SUNT acreditate sau autorizate de Minister, iar asa zisii profesori universitari nici nu cred ca au facut vreodata un curs in domeniu. in acest moment am 2 zile de cand am inceput cursul de grafica publicitara in Cluj si doar azi am aflat de la Sofronia Puiu ca de fapt vom primi diplome de participare. aceste cursuri NU VALOREAZA ABSOLUT NIMIC. deci daca nu vreti sa luati o teapa crunta nu va incredeti in acesti oameni.

Adauga un comentariu