Sport

SC Vaslui risca sa piarda Europa

Publicat: 28 mai 2008
1

• Clubul Sporting Club Vaslui risca sa nu mai prinda Cupa UEFA Intertoto din cauza unui memoriu depus de Pandurii Targu Jiu, care acuza trupa lui Sandoi ca a folosit sase jucatori extracomunitari in meciul direct

Desi a sarbatorit cu sampanie si artificii prima calificare din istoria clubului, intr-o cupa europeana, echipa lui Adrian Porumboiu risca sa rateze Europa. Presedintele formatiei Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, este decis sa mearga pana in panzele albe pentru a cere depunctarea formatiei vasluiene. Gorjenii au trimis catre Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) o solicitare prin care ii cere acesteia sa analizeze faptul ca SC Vaslui a folosit, la meciul direct, contand pentru etapa cu numarul 32, sase jucatori extracomunitari, unul mai mult decat prevede regulamentul.

Jucatorii extracomunitari folositi de FC Vaslui in acest joc sunt Denis Zmeu (Republica Moldova), Milorad Bukvici, Marko Ljubinkovici, Petar Jovanovici (toti Serbia), Ousmane N`Doye (Senegal) si Mike Temwanjera (Zimbabwe). Porumboiu, care a ajuns in Cupa UEFA Intertoto in urma unei decizii discutabile a Curtii pentru Arbitraj, a replicat imediat si a spus ca Zmeu este cetatean roman. Presedintele clubului Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, nu crede in ipoteza lansata de Porumboiu. „Regulamentul este foarte clar, este vorba de capitolul 3, articolul 13, alineatul 7, punctul 3, in care se scrie ca nerespectarea dispozitiilor privind folosirea jucatorilor extracomunitari in jocurile oficiale se sanctioneaza cu pierderea jocurilor cu 3-0. Aici se incadreaza Vasluiul, dupa parerea noastra. Totodata, la un punct mai sus din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice se scrie ca la cluburile din Liga I sunt admisi maxim cinci jucatori extracomunitari in acelasi timp in teren, iar aici din nou avem noi dreptate pentru ca au fost mai multi. Noi cerem doar sa se respecte regulamentul. De aceea i-am si sunat pe Emil Sandoi si Adrian Porumboiu sa ii intreb si ei au spus ca Denis Zmeu are pasaport de Romania. Nu cred ca e asa, nu cunosc datele de la dosarele fiecarui fotbalist, insa din ce stiam Zmeu a jucat pentru nationala din Moldova”, a spus Marin Condescu. Oficialul celor de la Pandurii considera ca era imposibil sa poata face contestatie pentru meciul cu FC Vaslui in 48 de ore pentru ca partida a fost inaintea Sarbatorilor de Paste, iar zilele care au urmat au fost nelucratoare. „Cei de la Vaslui s-au legat si de faptul ca trebuia sa fi contestat la 48 de ore dupa meci, dar era imposibil pentru ca a doua si a treia zi dupa meci erau primele zile de Paste. In plus, la termenul de 15 zile a existat o sesizare, cea facuta de Otelul Galati pe data de 12 mai, adica in termen. O sa asteptam sa vedem ce se va rezolva”, a adaugat Condescu. Intre timp insa, fostul antrenor al formatiei Rapid, Cristiano Bergodi, a primit o oferta din partea omului de afaceri Adrian Porumboiu de a prelua conducerea tehnica a echipei SC Vaslui. „Exista o oferta pentru Cristiano de la Vaslui. De aceea a si discutat la Vaslui cu domnul Porumboiu”, a declarat Renzo Rossi, asistentul lui Bergodi.

Adauga un comentariu