News Flash:

Scade media ultimului admis la Cuza

31 Iulie 2006
1455 Vizualizari | 0 Comentarii
•Din cauza ca peste o mie de candidati au depus dosare de admitere la mai multe facultati, multi candidati declarati admisi cu taxa vor intra pe locurile finantate de la buget •La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, stabilirea numarului real al candidatilor este operata astazi •Daca nu este incheiat contractul de studii cu facultatea, candidatul este declarat respins

Peste o mie de candidati dublura admisi pe locurile scoase la concurs de catre Universitatea AL. I. Cuza vor fi nevoiti sa-si retraga dosarele de concurs. Pe locurile lasate libere vor intra candidatii admisi cu taxa. Numarul tinerilor care au depus dosarele la mai multe facultati se ridica la aproape doua mii de absolventi de liceu, care vor fi nevoiti sa aleaga doar o singura facultate. Оn total, au fost depuse aproape 14.500 de dosare, o cifra destul de apropiata de cea din anul trecut, cand au fost оnregistrati peste 15 mii de оnscrisi. Potrivit datelor furnizate de Compartimentul de Statistica si Informatizare, dupa procesarea a aproape sapte mii de dosare, peste o mie apartineau candidatilor care s-au inscris la mai multe facultati. In termen de sapte zile de la afisarea rezultatelor, fiecare candidat admis trebuie sa incheie contractele de studiu cu facultatea pentru care a optat. In cazul in care un tanar a optat pentru mai multe facultati, acesta trebuie sa duca actele in original la una singura, facultatea aleasa fiind institutia cu care se va incheia contractul de studii. La Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), de exemplu, anul trecut au fost retrase peste 500 de dosare, iar acest fenomen va fi inregistrat si in aceasta sesiune. Acest lucru va duce la coborarea mediei de admitere, fapt ce va duce implicit la admiterea pe locurile cu finatare de la buget a studentilor declarati initial cu taxa.

Zece sutimi in minus

Din experienta anilor trecuti, mediile de admitere vor scadea cu cel putin zece sutimi. Cel putin asa s-a intamplat in vara anului trecut, cand, de la 9,29, cat era la prima afisare, s-a ajuns dupa expirarea termenului de incheiere a contractelor de studii, pana la 9,16. Insa, pentru locurile cu taxa scaderea a fost mai mare de un punct si jumatate, mai precis de la 7,97 s-a ajuns la 6,31 ultima medie de admitere la taxa. La domeniul de licenta Stiinte Administrative, tot din cadrul FEAA, ultima medie cu ajutorul careia un candidat a fost admis pe locurile bugetate a scazut de la 9,18 la 9,09. De asemenea, pentru locurile cu taxa scaderea a fost foarte mare, de la 8,67 initial, s-a ajuns la ultima medie de 6,88. Trebuie mentionat ca astazi este ultima zi in care candidatii declarati admisi la FEAA trebuie sa incheie contractele de studiu cu facultatea, in caz contrar acestia vor fi declarati respinsi. "Maine (astazi - n.r.) vor vedea daca trebuie sa mai prelungim termenul de incheiere a contractelor de studiu. Dar nu cred ca vom mai face acest lucru, la fel ca anul trecut. In cazul in care vor mai ramane locuri libere, din cauza neprezentarii candidatilor pentru incheierea contractelor de studii vom scoate locurile neocupate la concurs in sesiunea din septembrie", a declarat Vasile Cocris, decanul de la FEAA. Fiecare facultate in parte are termenul propriu de incheiere a contractului cu studentii declarati admisi, adica o saptamana de la afisarea rezultatelor.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013780 (s)