National

Scade numărul elevilor care se înscriu la Bacalaureat: „114.143 s-au înscris, 77% din numărul elevilor din clasele terminale”

Publicat: 21 iun. 2021
Sorin Cîmpeanu ține o conferință
În momentul de faţă este încă analizată de către Ministerele Sănătății și Educației ideea ca profesorii nevaccinați anti-Covid-19 să fie testați. Sorin Cîmpeanu vrea reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din data de 13 septembrie 2021

Numărul elevilor care s-au înscris la Bacalaureat 2021 pentru acest an este mai mic decât cel de anul trecut, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

Mai exact, este vorba de 77% din numărul elevilor din clasele terminale care s-au înscris la Bacalaureat 2021.

„114.143 de elevi s-au înscris la Bacalaureat, 77% din numărul elevilor din clasele terminale, din promoţia curentă. Încă 19.520 sunt înscrişi la Bac din promoţia anterioară.

La Bacalaureat 2021, mai puţini elevi ca anul trecut

Anul trecut au fost aproape 125.000 înscrişi din promoţia curentă, deci mai mult ca anul acesta. Şi peste 31.000, faţă de 19.000. din promoţia anterioară, anul acesta.

Deci numărul este mai mic şi procentual, şi în valoare absolută.

Acest lucru poate avea drept explicaţie, în primul rând, faptul că această perioadă de criză sanitară i-a îndepărtat pe elevi de şcoală, au pierdut contactul cu şcoala pentru o lungă perioadă de timp”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Vouchere de meditaţii pentru elevi. Sorin Cîmpeanu: „Meditaţiile sunt în orice stat al lumii, nu pot fi împiedicate”

Elevii care spun că au nevoie de pregătire suplimentară ar putea primi vouchere pentru meditaţii, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

„Pentru elevii care vor meditaţii să li se acorde vouchere pentru a le folosi la orele de meditaţii.

Nu este ideea mea, ci a unui fost ministru, bun”, a vorbit şeful de la Educaţiei, despre această posibilitate, la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu: „10% din promoţia curentă nu a putut să intre la evaluarea naţională”. Reguli noi la examene

10% din promoţia curentă a elevilor nu a intrat la examenul de evaluare naţională care va începe miercuri, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, duminică, la Antena 3.

„10% din promoţia curentă nu a putut să intre la examenul de evaluare naţională. În general, rata de participare la evaluare e de peste 90%”, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

Ministerul Educaţiei a făcut şi o serie de recomandări pentru Evaluarea naţională care începe miercuri, pentru ca elevilor să le fie mai uşor după problemele din pandemie.

Adauga un comentariu