Actualitate

Scaderea TVA este un avantaj pentru vanzator sau cumparator? Iata ce cred iesenii

Publicat: 03 iun. 2015
1

@ Scaderea TVA a iscat adevarate polemici intre ieseni @ Oamenii sunt de parere ca aceasta scadere a taxei pe valoare adaugata este doar un paravan prin care magazinele isi rotunjesc profitul @ Scaderea TVA se reflecta sau nu in preturile actuale ale produselor

Dupa ce de cateva zile a intrat in vigoare scaderea taxei pe valoarea adaugata (TVA), in magazinele din Iasi preturile nu par sa fi suferit schimbari majore. In unele carmangerii din pietele din oras, pretul carnii nu este modificat, spre nemultumirea cumparatorilor. De fapt, unii dintre clienti considera ca aceasta scadere a TVA nu face altceva decat sa ajute magazinele, nu si cumparatorul.

„Au aceleasi preturi de vreo doua saptamani. Eu vin zilnic in piata si ma uit prin galantare. Cred ca tot acest circ cu scaderea TVA este facut doar pentru ca magazinele sa aiba profit mai mare. Cu ce ma ajuta pe mine ca ei platesc TVA mai putin daca pretul este acelasi?”, sustine Victor, un iesean din cartierul Alexandru cel Bun. Nemultumirea iesenilor referitor la magazinele de cartier sau cele din zona pietelor agro-alimentare nu pare sa schimbe situatia, chiar daca le solicita vanzatorilor sa modifice preturile.

Vina este data de la unul la altul

Vanzatorii spun ca aceste preturi sunt date de catre firmele care distribuie carnea sau diferite produse, iar daca ei ar micsora pretul, ar iesi in pierdere. „Preturile pot sa difere de la o zi la alta, nu depinde de noi. Aducem marfa de mai multe ori pe saptamana, la preturi care pot sa difere cu cativa lei. Nu pot sa scad pretul dupa cum vreau eu, nu am mai avea profit asa”, sustine un vanzator de la o carmangerie din oras. Isteria creata odata cu anuntarea scaderii TVA, acum pare sa se transforme in nemultumire. Majoritatea iesenilor care frecventeaza pietele cred ca aceasta scadere de TVA are cu totul o alta directie. „Pana nu se vor scadea preturile, pot sa faca ei (vanzatorii) ce vor. Cine vine sa ii controleze la preturi? Fiecare face ce-l taie capul. Nu avem ce face, nu putem sa nu mai cumparam nimic. Chiar daca pretul este mare, cumparam mai putin”, sustine un iesean. Fata de unele supermarketuri care au afisat pretul de dupa schimbarea TVA si din urma, magazinele de cartier sau de „piata” nu au niciun fel de monitorizare. Pretul afisat zilnic in galantare este pus de multe ori dupa bunul plac.
Comentarii
  • Cei care sint autorizati sa faca control la respectarea legii de scadere a TVA-ului la alimente, sint rugati sa efectuieze controale la magazinile din zona CUG, unde preturile au ramas inghetate ca acum o luna, ba mai mult piinea s-a scumpit.Ma intreb cine este beneficiarul reducerii TVA, cetateanul de rind cum prevede legea, sau comerciantii, care nu-si mai vad burdihanul plin?

  • Traiasca tovarasu prim menistras Ponta inpreuna cu talharii lui din parlament, uraaaaaaaaa, uraaaaaaaaa, uraaaaaaaaaaa, sclavii s-a cumpere pu-la! Popor las si parsiv, stati in casa si rugativa ca Ponta cu ciumele lui comunista sa va ea si aerul care il respirati!

Adauga un comentariu