Titlurile zilei

Scandal, bătăi și focuri de armă în comuna Belcești! O familie, acuzată că terorizează comunitatea, iar poliția stă cu mâinile în sân! – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 11 iun. 2022
primaria comunei Belcesti
Locuitorii din Belcești ar fi disperați din cauza terorii cauzată de familia Cotan

Mai mulți locuitori ai comunei Belcești susțin că nu se mai simt în siguranță de când bărbații familiei Cotan „fac legea” în acea zonă. Aceștia sunt acuzați că terorizează comunitatea, intimidându-i cu bătaie și arme de foc. Scopul Cotanilor ar fi securizarea zonei barajului din Belcești, despre care spun că ar fi proprietatea lor. Primarul comunei îi contrazice, spunând că barajul aparține Apelor Române. Și polițiștii din comună sunt bănuiți de localnici că ar ține partea acestei familii.

Membrii familiei Cotan sunt acuzați că îi terorizează pe localnicii din comuna Belcești. Aceștia sunt bănuiți că au bătut mai multe persoane, de cele mai multe ori fără un motiv. Locuitorii din Belcești susțin că familia Cotan s-a declarat „stăpână” pe barajul din comună, alungând pe oricine trece prin apropiere, folosindu-se de arme, bătaie și amenințări. Acum o săptămână ar fi băgat un tânăr în spital după ce l-ar fi bătut cu parul, pumnii și picioarele. Sătenii spun că acest „clan” agresează constant oamenii, bazându-se pe faptul că ar avea „pile” la poliție. La sfârșitul lunii martie 2022, aceștia ar fi trezit un sat întreg cu focuri de armă și scandal, în final intervenind și oamenii legii.

Bărbații familiei Cotan, suspectați că au bătut o persoană până au băgat-o în spital

Cel mai recent incident ar fi avut loc în urmă cu o săptămână. Mai mulți localnici povestesc că victima, Traian Iulian Bereznicu, ar fi fost în drum spre casă de la bar, când unii membri ai familiei Cotan ar fi coborât din mașină în dreptul lui. Aceștia l-ar fi bătut cu parul și cu picioarele până l-au băgat în spital.

„Săptămâna trecută au băgat un băiat în spital. El a fost la bar, a băut 2-3 beri și venea spre casă. Au oprit cu mașina lângă el și i-au dat cu parul. L-au pus jos și i-au dat cu picioarele până a avut nevoie de ambulanță. Medicii îl mai țin până joi și apoi mergem cu el la Inspectoratul de Poliție Județean Iași, să depună o plângere”, povestește Marius Spumă, un locuitor din satul Tansa.

Același lucru îl relatează și Gigi Bălășel, unul dintre săteni, care ar fi și el amenințat de bărbații familiei Cotan.

„De curând, l-au bătut pe cumnatul domnului Spumă. Și acum e în spital. L-au bătut cu parul. Nu știu ce aveau cu el. Am înțeles că l-a bătut băiatul lui Ghiță Cotan și cu încă cineva”, spune Gigi Bălășel.

Povestea este confirmată și de alți săteni, Petru Asaftei și Cojocaru Constantin, și ei presupuse victime ale acelor bărbați.

Marius Spumă spune că a primit amenințări de la fratele lui Ghiță Cotan printr-un apel pe Messenger. Conflictul ar fi plecat de la faptul că familia Cotan l-ar fi văzut la pescuit pe Marius Spumă la barajul „protejat” de aceaștia.

„Se iau de mine că am vaci și că îmi duc vacile în zona iazului. Ei zic că iazul e al lor. Primăria a zis că nu e al lor, dar ei nu ne lasă să ne ducem cu vacile, cu nimic. Ne tot amenință. Eu am o înregistrare pe Messenger în care mă amenință că îmi iau viața. Mă acuză că aș fi pescuit la baraj. Dacă te duci la pescuit, te iau la bătaie. Poliția nu face nimic”, susține Marius Spumă.

Mai multe persoane ar fi fost victimele acestui grup

Oamenii din Belcești susțin că membrii familiei Cotan se plimbă cu mașina prin comună și, când se supără, îl înconjoară și îl bat. Aceștia bănuiesc că sunt mână în mână cu poliția din Belcești și că, din acest motiv, își permit să terorizeze trecătorii la întâmplare. Petru Asaftei și Constantin Cojocaru povestesc modul în care au fost agresați de Cotani.

„Am pățit-o înainte de Paște. Veneam de la Ulmi la Liteni, pe lângă șosea. Nici nu eram lângă baraj. Mergeam pe drum unde merg mașinile. S-au oprit cu mașina în dreptul meu, m-au prins de gât și mi-au zis să le las barajul în pace, că mă omoară. Am fost la poliție, am făcut plângere. Am așteptat vreo 3 săptămâni și nu au rezolvat nimic. M-am întâlnit cu șeful de post și a zis că mă cheamă pentru declarații, dar nu m-a mai căutat. Alt sătean, Andrei Bârsan, se ducea acasă de la baraj, i-au dat și lui un pumn în bot, i-au sărit dinții. Acum cu pilele astea, s-au ridicat tot mai sus. Eu umblu cu furca în căruță. Dacă se mai opresc la mine să mă bată, direct în cap le dau, nu discut!”, povestește Petru Asaftei, un bărbat din Belcești.

Constantin Cojocaru, unul dintre localnicii agresați, acuză poliția din Belcești de corupție.

„Am luat bătaie acum vreo 3 săptămâni. Eram departe de baraj. Oamenii din familia Cotan au venit la mine și m-au înconjurat. Nici nu m-au întrebat ce e cu mine acolo, m-au luat direct la bătaie. M-au trântit la pământ și mi-au dat cu un par peste picior, mai aveau puțin și mi-l rupeau. O lună de zile am mers șchiop. Au scos arma și mi-au pus-o la cap! Mi-au spus că mă împușcă! Nu am fost la poliție, nu are rost. Ăștia din Belcești oricum sunt corupți! O sa iasă mare tam-tam dacă nu rezolvă poliția. Suntem și noi mulți și nu mai rezistăm. Foarte rău s-a ajuns”, relatează Constantin Cojocaru.

Familia Cotan este acuzată că terorizează comunitatea din satul Tansa

Teroarea trăită de săteni nu ar fi început cu cele relatate mai sus. Cel mai mare scandal, bănuit a fi declanșat de familia Cotan, a avut loc pe 22 martie 2022, în satul Tansa. Mai mulți membri ai familiei Cotan ar fi făcut scandal în creierii nopții cu lanterne și cu arme de foc, trezind un sat întreg.

„Am auzit gălăgie noaptea în ogradă și am ieșit să văd ce se întâmplă. Cotanii au venit la alți vecini și le-au pus lanterna în geam, au tras și cu arma, a ieșit toată strada .Au folosit un pistol cu bile, cred. Am ieșit mai mulți pe baraj să vorbim cu ei. Noi am încercat să urcăm la ei pe dig, nu am reușit, au tras cu pistolul. Au ieșit și femei, copii, toți erau speriați și am sunat la 112. Au fost 3 mașini de poliție: de la Iași, de la postul nostru din Belcești și încă una. Pe noi ne-au adunat la un loc, iar pe cei din familia Cotan i-au lăsat să plece. Am fost mai mulți și am depus plângere la secție. Am dat declarații, au zis că o să ne cheme pe rând, dar nu au mai chemat pe nimeni. Nu mai știe nimeni nimic. Domnii polițiști din Belcești sunt susținuți de domnul Cotan cu un vițel, cu o rață, cu bani. Noi suntem destui, o să ne facem singuri dreptate dacă nu rezolvă poliția”, povestește Gigi Bălășel, martor la întreg bâlciul.

După grozăviile petrecute în acea noapte, mai multe persoane au făcut plângeri la poliție, însă oamenii susțin că nu s-a rezolvat nimic, chiar dacă au trecut aproape 3 luni de atunci. Marius Spumă spune că atitudinea polițiștilor din Belcești dădea de înțeles că aceștia sunt de partea presupușilor agresori.

„Bărbații familiei Cotan intrau în biroul poliției parcă erau la ei acasă. Noi stăteam pe afară ca să ne ia declarații și parcă ei erau agenții. Ne puneau ei întrebări cum, unde. Noi eram audiați de ei, nicidecum de poliție. Polițiștii se cunosc cu ei, le iau partea. Era un polițist acolo, rânjea la mine pervers și mă certa că ce am căutat acolo. Se vede cu ochiul liber că sunt mână în mână. Multă lume spune că șeful de post merge la ei acasă și iese cu pungi pline, cu genți. Nu mai suportăm!”, explică Marius Spumă, un locuitor din Tansa.

Reprezentanții IPJ Iași au declarat că, în urma incidentului de pe 22 martie 2022, s-a deschis dosar penal pentru producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și uz de armă fără drept. Acum, dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău, iar oamenii din comuna Belcești ar fi exasperați de această familie, care terorizează comunitatea.
Comentarii
 • Lol,s-au suparat braconierii ca nu mai merge cu pescuitul la setca.Pe numele cui a fost deschis dosarul penal ? Nu se spune nicaieri cine a concesionat drepturile de exploatare piscicola,de ce oare ? E mai usor sa bagi setca noaptea si sa faci scandal cand te prind paznicii decat sa mergi la munca,asa-i domnilor ?

 • Ce Poliție la Belcesti?
  Ăștia nici nu cunosc bine comuna, darmite să facă ordine.
  Șef de post adevărat a fost PĂDURARU DUDUȚĂ ! ĂLA POLIȚIST!
  Restul, toți cei care s-au perindat pe la post sau cei care sunt acum, nici la unghia mică nu-i ajung!

 • Eu știu pe unul, venit în Belcești din Oltenia, flămând rău de tot, da răăăău, care „rade” tot ce-i pică…pește de la ferma piscicolă a lui Voștinari, vin de p-unde pică da, fragă să fie mai mult, miei de la ciobani, gâște, rațe și găini de la localnici, purcei de la Latini Corazzini…și nu numai…
  Voi îl știți pe nehalit???
  Pălărie-ntr-un picior…ghici ciupercă cine-i???

 • Asa cum pe judetul Iasi suntem praf la capitolul rutier, toate acestea datorita sefului acestui birou, se pare ca si la IPJ Iasi sunt probleme grave. Probabil ca seful acestui inspectorat are mai multa figuratie la sedintele de la „Casa Patrata” decit profesionalism. Asa se intampla cind ajung comandanti persoane neavenite…

 • Ești un activ, ofticat rău văd!
  Ca să ajungă Șef de inspectorat, omul a învățat, muncit, știe meserie și este polițist adevărat, nu d-ăla doar cu numele, care-a împins aerul prin birouri!
  Dacă jinduiești la scaun, ai răbdare să se pensioneze!
  Până atunci generalul mai are multă treabă, să fie sănătos!!!

 • Pai unul dintre cei din familia Cotan este seful pazei la Combinatul de vinuri Cotnari.
  Curge vinul garla, asa ca au unde sa se adape doritorii cei insetati.

 • Este incredibil cat de prosti sunt gazetarii din ziua de astazi. Ati verificat persoanele care se plang ca nu mai pot bracona??? Acesti indivizi sunt infractori notorii si voi, asa-zis ziaristi le luati interviu si credeti ce elucubreaza. Dar e ceva spectaculos, nu?

 • Domnul Spuma Marius are mare dreptate .Cine e Cotan sa faca legea ,de ce Corsei Ionut nu face legea ?
  Da pistolarul Burla Ciprian de ce nu se baga ca dost Corsei e Botosanean de-al lui .PAC,PAC,citeva cartuse si vine judeteana ,procuratura ,jandarmeria si ii arestati pe toti de ramine numai familia Cotan si Corsei Ionut sa dea la peste in baraj cu fostul vice Lupascu Costelo poreclit Zmardoiul

 • MS..CORSEI iONUT BEA LA CENTRAL SI MERGE BEAT ,iar seful de post il acopera ,e mafie curata ,astia sunt politistii cu cap de miel

 • Corsei Ionut ai ajuns vedeta ,ca tu lingeai sosetele lu Ciobanita Titi poreclit Hartoi ,un boschetar beat NON-STOP

 • Leonte era un Branconer ,Leonte Doru cel cu BKD LA MASINA ,va spune tata ca el dadea ponturile la braconeri cu Partenie Ion ,Butoi si Costarica dirijati de Mihaita Stoica bagau navod .

 • Romila e prieten cu Corsei Ionut ,teapa de la Gealan de zeci de mii de euro va fi data in vileag .Politia stia de inselaciunile pe care MihailaDumitru alias Romila le tragea .Blesteme pe ghebul lui Corsei .Lumea l-a scris pe toaca la Biserica Rusi -Valeni-Tansa

 • e bine tare la Becesti ,stau politarii in birou iar Cotanii sunt sectoristi .
  Nu mai este Paduraru Duduta sa mai faca ordine .
  Pina si Capra neagra sufera dupa Duduta ,cine o mai fure oare ?

 • Da ci Cretu Mihaita ce dadea fetilor gurita nu era bun ?
  Ca el era iubaret tare ,o futea pe una Marele sau Lulu ,pe care o futu-se Bejenaru Mirel de o cauta barbatu-su disperat .

 • Pe CAPRA NEAGRA o fute CHITIC FLORIN iar pe Paduraru Duduta eu il fut in gura si o sun pe facebook pe fumei-sa sa ii povestesc cum o futea el pe Dinutta-Amoasei Alexandrina si pe TIFUI MARIANA din Munteni

 • Leonte Doru iti mai amintesti cind erai combinier pe Jondir?
  Te certai cu Borta de la cit si cum furai de la Doru Adam/
  Paduraru Duduta ,cit ai futut la Doamna Birsanuc Viorica ?are acum un baiat polititist ,o fi ficioru-tu ,ca prea s-a ridicat in grad

 • Duduta ,geaca aia neagra de piele este furata din Austria ,stiai ?
  Cumatru tau DORU ISIDOR ADAM a facut puscarie iar in Austria, era filat de structuri , iar INTERPOLUL a emis alerta pe capul lui de spargator de magazine de lux .
  Tu si Leonte doru asigurati distributia bunurilor sustrase din Austria .Ati ajuns in anul 2005 la performanta de al face pe domnul agent principal Bejenaru Mirel ,actual sef de politie rutiera la Husi -Vaslui ,casier la asociatia agricola DoruMinerul-Leonte Braconierul-Duduta Curvarul .Combina Jondir aveati ,tractor va lipsea

 • Cei mai buni polițiști la Belcești:
  1. Beilic Iulian
  2. Păduraru Duduță
  3. Leonte Doru, restul…cantitate neglijabilă!

 • Mihăiță cu guriță, nu are treabă cu fetele și femeile, nu mai scrieți prostii, că eu nu vă cred!
  El doar își face meseria!

 • Tudor Barladeanu a fost o oportunitate pentru conuna Belcesti, un baiat tanar, cinstit si cu idei pentru dezvoltarea comunitatii, la fel este si Cotan Ghita care a preluat SC. ACVACOM BELCESTI si este normal ca Spuma Marius si Mihaila Dumitru poreclit Romila sa i se opuna, astia 2 vor infunda puscaria

 • Iti dau la mue tie Cotan cu tot cu Brijbor al tau ,va fut pe toti cind va prind in centru ,ca mi se rupe de voi ,EU MIHAILA DUMITRU sunt cu coaie ,seful de post e la mina mea ,cine misa in front va arata tata cine e jupinul

 • CINE NU S-A EVIDENTIAT LA POZITIV IN POLITIA BECESTI
  -Comisar Hutanu Florin
  -Agentul pe arestari Cretu Mihaita
  -Agentul pe oculte parintele Butnaru Ionica
  -Creminalistul Edy se stie
  -Agentul mamosa Zurbagiu Catalin

 • Dar ce ,,iubita” este Politia de la Belcești și în general,de prin unele comune din județ…
  Oare ,de ce?
  Cum ies la iveala fratiile dintre polițiști și infractori…
  Legile pentru cine-or fi făcute?

 • Cele mai mari golanii erau pe timpul cind sef era unul Paduraru Duduta ,seful de post la Belcesti .O sluga de om flamind ,spagar si corupt pina in maduva oaselor .

 • Scolile ard de indolenta autoritatilor ,cataloage furate si ,baze de date distruse ,asta e Belcestiul .
  Cotan Stefan e viitor primar ,acum administreaza o unitate piscicola si oponentii lui sunt certati cu legea ,sunt puscariabili .

 • Spumă, calcă _i pe cap, te știu băiat de băiat,bravo ție,
  Futei in sânge pe Cotani. De când e concesionat barajul? Apele Române nu mai dau in concesiune nici un baraj sau acumulare.
  Pentru că apa e proprietatea Apa Vital.
  Nici pentru Agrement nu se mai concesionează.
  Cotani, Jegurilor , poate aveți norocul să dăm față în față vreo dată.

Adauga un comentariu