Actualitate

Scandal bomba la Penitenciarul Iasi! – VIDEO

Publicat: 14 iul. 2011

@ Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi se afla in mijlocul unui nou scandal de proportii: ultimul concurs pentru angajare a fost fraudat @ Spaga a fost cuprinsa intre 3.000 si 5.000 de euro @ Banii erau primiti de agenti si ajungeau la conducerea penitenciarului si la membrii comisiei @ Materialul jurnalistic de fata reprezinta un mare semnal de alarma pentru oamenii legii, care ar trebui sa intervina si sa stopeze faptele de coruptie @ Reporterii BUNA ZIUA IASI au obtinut cateva marturii cutremuratoare ale celor care au sustinut concursul, dar au esuat din cauza ca nu au dat banii @ Ca sa achite taxa de admitere, unul dintre candidati si-a vandut laptopul @ Pentru a nu strica ierarhia spagilor, nu a fost admisa nici o contestatie @ Unul dintre angajati si-ar fi vandut garsoniera ca sa obtina un grad superior

Reporterii BUNA ZIUA IASI au reusit sa afle care sunt sumele de bani care se dau pentru a fi angajat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Chiar daca sunt vremuri de criza, cei care vor sa devina agenti in spatele gratiilor si-au vandut pana si locuintele ca sa dea spaga pentru a intra in sistem. Odata intrati, oamenii stiu ca acolo au toate sansele sa-si recupereze banii. Nu vor putea niciodata sa primeasca prea multi bani de la un singur detinut, insa suma creste proportional cu numarul celor care dau. Astfel, chiar daca fiecare detinut da cate putin, pentru agent se aduna, astfel incat sa-si poate scoate destul de repede banii pe care i-a dat cu titlul de spaga la angajare.
Reporterii BUNA ZIUA IASI au reusit sa gaseasca mai multe persoane care au dat examen in decembrie 2009 pentru angajare in penitenciar, iar acestea au povestit ca este foarte posibil ca spagile sa fi ajuns chiar la Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. „Sa mearga la Parchet si sa denunte astfel de fapte. Eu nu stiu si nu am auzit sa se fi dat spaga pentru angajarea in penitenciar. Cel mai bine ar fi sa se adreseze unui procuror”, a declarat ieri directorul Marius Vulpe.
Materialul de fata reprezinta un mare semnal de alarma pentru oamenii legii, care ar trebui sa intervina si sa stopeze faptele de coruptie din penitenciarul iesean. De asemenea, atat angajatii din penitenciar, cat si cei care nu au reusit sa intre la ultimul examen din 2009 vor ca inspectorii de la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) sa faca un control la sange. S-a ajuns in situatia alarmanta de a fi angajati oameni care abia stiu sa deschida calculatorul, care nu au scris nimic la examen sau care nu indeplinesc conditiile medicale cerute de lege.

Valoarea spagii

Pentru a ajunge agent in penitenciarul din Iasi, spaga la ultimul examen a fost cuprinsa intre 3.000 – 5.000 de euro. In ceea ce priveste obtinerea gradului de ofiter, unul dintre candidati a fost nevoit sa-si vanda garsoniera ca sa poata sustine examenul si sa fie angajat. Organele de ancheta ar putea afla cu usurinta despre cine este vorba din datele de la Cadastru, pentru ca imobilul a fost vandut cu putin timp inainte de sustinerea examenului. E vorba de o garsoniera din zona Galata, dar pentru protectia celui care a facut acest lucru si pentru a nu fi injosit in colectiv, numele sau nu va fi facut public. Martorii gasiti de jurnalisti au sustinut ca traseul banilor este unul piramidal: erau luati de simpli agenti, care intermediau legaturile direct cu cei aflati in conducerea unitatii de detentie. De aici, traficul de influenta ajungea direct la membrii comisiei. „Comisia de examinare nu a fost de la Iasi. Membrii comisiei au venit de la alte penitenciare din tara. Eu nu am facut parte din aceasta comisie de examinare”, a precizat directorul Marius Vulpe.

Declaratia unui candidat

„Concursul nu a fost corect deloc. Spre exemplu, la probele sportive s-a facut cel mai mare aranjament. Unii erau eliminati chiar daca faceau toate flotarile cum trebuie, nu erau numerotati corect, pentru altii se facea o numaratoare aiurea, doar pentru a trece aceasta proba. Eu am fost acolo si am vazut in mod nemijlocit ce s-a intamplat. Inca din momentul in care am ajuns la acest examen am auzit ca se dau bani, insa nu am crezut asa ceva. La proba scrisa am vazut cazuri concrete de oameni care au stat langa mine, care nu au scris nimic sau au scris cateva randuri despre cu totul altceva, si au fost admisi. Nu stiu daca banii s-au dat la Iasi. Daca vroiam sa dau bani, trebuia sa iau legatura cu agentii de la penitenciar, asa cum au facut si ceilalti. De la agenti, banii ajungeau la comisie. Atunci cand am ajuns sa ne incriem, cei la care am depus dosarele ne-au luat peste picior si ne-au spus ca, daca stim sa batem, sa jucam poker si sa bem putem sa intram, daca nu, nu. Iata ca asa s-a si intamplat. Suntem multi care am invatat, care am crezut ca acest examen este unul corect si onest, insa a fost fraudat in mod evident prin aceste interventii. Eu chiar am crezut ca, daca invat, o sa trec un astfel de examen, care este deosebit de important pentru cariera mea”, a povestit unul dintre cei care au candidat la ultimul concurs de angajare in penitenciar. Acesta a picat la doar cateva sutimi. Tanarul lucreaza in invatamant. Din cauza salariilor extrem de proaste de acolo a sperat ca va ajunge intr-un loc in care ii place mai mult si va fi platit mai bine.

„La proba sportiva s-a fraudat cel mai mult”

Un alt tanar care a acceptat sa discute cu reporterii BUNA ZIUA IASI si-a vandut laptopul pentru a putea sa plateasca toate taxele adiacente concursului: plata transportului la Bucuresti, acolo unde a avut loc testarea psihologica, fisa medicala, echipamentul sportiv etc. „A fost un examen incorect pentru unii dintre concurenti. La proba sportiva s-a fraudat cel mai mult. Unii meritau sa fie eliminati, insa altii nu aveau nici o sansa sa treaca probele. Probabil ca in concurs s-a urmarit sa intre doar cunostintele celor care erau deja angajati acolo, rude, frati. La proba pentru verificarea competentelor pe calculator, vreau sa spun ca am avut un coleg care nu a rezolvat nimic din ceea ce se ceruse la calculator. Profesorul care era acolo a incercat sa-l ajute pe acel coleg, insa el chiar nu intelegea nimic si nu era in stare ca fac acel tabel care ni s-a cerut. Era foarte simplu. Nu stia sa utilizeze tastatura, mouse-ul. In cele din urma, profesorul i-a spus sa dea lucrarea asa. Este vorba despre Mihai Bacusca, un domn care am inteles ca este cumnat cu medicul din penitenciar. Mare mi-a fost uimirea cand a doua zi l-am vazut la proba scrisa, a stat chiar in fata mea si m-am uitat in foaia lui si nu scrisese aproape nimic. Am mers ulterior la contestatii si l-am intalnit acolo. Eram convins ca picase examenul, insa el a spus ca a luat 8.50 si este nemultumit de nota si va face contestatie. Am crezut ca glumeste, pentru ca stiam ca nu a scris mai nimic. M-am dus sa vad pe tabelul cu rezultate si asa era, luase 8.50… Eu am auzit ca s-au dat de la 3.000 la 5.000 de euro. Daca as fi dat acesti bani, as fi intrat sigur. Cred ca banii ajungeau la conducerea penitenciarului iesean”, a declarat tanarul. Si acesta a luat o nota peste 7, insa nu suficient de mare ca sa treaca de linia cu ultimul clasat.

Golanie la contestatii

Multi au sperat ca la contestatii situatia se va schimba in mod favorabil, insa acolo s-a intamplat un alt fenomen ciudat: nu a fost admisa nici o contestatie. Ultima medie cu care s-a intrat a fost 7.12, insa, pentru a nu crea dezechilibre in ierarhia celor care au intrat pe spaga, s-a mers pe varianta sa nu fie admisa nici o contestatie. Astfel, rezultatele au ramas aceleasi si dupa contestatii. „Daca era admisa cel putin o contestatie, se putea da peste cap toata ordinea stabilita de ei acolo, pentru ca ar fi putut iesi din schema unul dintre cei care au dat bani sa treaca de acest examen. La toate penitenciarele din tara au mai fost admise contestatii, insa aici nu a fost admisa absolut nici una. Daca as fi banuit ceva, nu as mai fi plecat la drum. Acest concurs m-a costat foarte multi bani, si daca stiam ca-i vorba de asa ceva, nu ma bagam. Mi-am vandut laptopul ca sa platesc taxele”, a precizat unul dintre candidati.
Dupa examen, cei cu media peste 7.00 aveau posibilitatea sa fie angajati la alte penitenciare, prin formularea unei cereri catre conducerea penitenciarului iesean. „Am fost la poarta sa spunem ca vrem sa fim transferati, insa domnul director nu a vrut sa ne primeasca”, a completat tanarul. „Poate au venit intr-o zi in care nu era program. Cand este program de audiente, eu primesc pe toata lumea”, a precizat Marius Vulpe. Dincolo de aceasta problema a examenului, agentii care lucreaza deja urla dupa ajutor pentru ca cineva sa intervina si sa-l convinga pe directorul unitatii sa elimine favoritismele.loading...

Comentarii
 • Halal reporter, la fel si documentarea. NIci macar nu stie despre ce scrie. Eu am dat examen atunci in 2**9, am picat la proba scrisa, am facut contestatie, a fost acceptata acea contestatie. Scrieti numai minciuni.Rusine!

 • Vina o avem noi cei care citim un astfel de articol si vizitam un astfel de site.Intr-adevar rusine sa va fie.Pana acum ce ati facut din 2**9?Stati cam prost la capitolul jurnalism, dar asta nu e o noutate, nu-i asa?

 • mai fratilor eu lucrez in penitenciar si sunt unul dintre cei care am dat spaga! am dat 2.5** Euro printr-un cont bancar al unuia dintre agentii de acolo. pot sa dovedesc asta. acum vreau sa plec din unitate pentru ca nu mai rezist. vulpe este un dictator

 • oau! o descoperire cutremuratoare! multumim catalin, ca ai luminat mintile noastre:”Odata intrati, oamenii stiu ca acolo au toate sansele sa-si recupereze banii. Nu vor putea niciodata sa primeasca prea multi bani de la un singur detinut, insa suma creste proportional cu numarul celor care dau. Astfel, chiar daca fiecare detinut da cate putin, pentru agent se aduna, astfel incat sa-si poate scoate destul de repede banii pe care i-a dat cu titlul de spaga la angajare.”

 • noi cei din penitenciar stim cu toti aceste aspecte , stim si traim zi de zi zeflemeaua si tratamentul aplicat de director , doar anumitor angajati care nu sunt la inima lui , sau care nu au cotizat mai bine spus , dar asteptam ca organele in drept sa se autosesizeze si sa isi faca datoria ….cat despre lingaii directorului un singur lucru…se cam strange latul baieti…o sa impaartiti paturile din camera cu nasul vostru…acum e momentul pentru cei care stiu amanaunte si date privind coruptia din penitenciar sa meaarga la parchet sa depuna marturie pentru a termina odata cu dictatura la iasi..

 • mai oameni buni, v-a platit vulpe sa-l comentati aiurea pe ziarist? eu lucrez in puscarie de aproape ** ani si mai rau ca acum nu a fost niciodata. chiar daca aparent unitatea noastra ia tot felul de premii, iar directorul este felicitat pentru meritele sale, acesta a instaurat acolo un regim dictatorial, in care el trebuie sa comande absolut tot. angajatii intrati la ultimul examen au dat tot spaga la intrare. au dreptate aia de au dat interviul….bani au fost dati prin intermediul agentilor mici si de incredere.

 • Bravo Cataline! Singurul material adevarat aparut in presa in ultima vreme! ai grija ca vulpe este foarte razbunator! Curaj in continuare!

 • Ma gandeam sa paticip si eu, dar stiam ca se inta pe bani sau pe pile. Degeaba am terminat facultatea daca nu ai bani sa dai spaga nu intri nicaieri. Rusine sunt niste hotii. Dragi reporterii faceti tot posibilul sa se ajunga sus la minister.

 • Este incredibil cat de mult a deranjat acest articol. Vazand primele comentarii imi dau seama ca se prezinta adevarul si ca peroanele acuzate au stat in garda, iar acum posteaza cat pot de mult pentru a discredita autorul sau pentru a-i bagateliza textul. Sa fim seriosi, in Penitenciarul Iasi s-au intamplat suficiente abuzuri in ultimii ani si acte de coruptie, evidentiate nu numai de Ziua de Iasi si aceasta mizerie trebuia sa iasa cumva la suprafata. Ghinionul conducerii este ca acest fapt s-a produs si – mai devreme sau mai tarziu – cineva isi va indrepta atentia si pentru a mai curata putin din acest noroi.

 • Nea ziaristu,pardon,esti de belea!nu mai poate omu sa faca o ghidusie,sa mai ia o spaguta ca repede dai tu totul in vileag!lasa-ne tata sa traim si noi ca viata e grea tare!n-am avut toti inspiratia sa ne facem ziaristi si trebuie sa mai completam veniturile cu oaresce mita!de razboiul neonazist de la iasi ce se mai aude?esti vai de steaua ta bai ziarist,pardon,care scrii la comanda pe niste firimituri!arunci cu noroi intr-o institutie de altfel respectabila, si in niste oameni verticali;bineinteles ca ma refer la cadrele penitenciarului!efectiv ma sperie opinia oamenilor din afara sistemului care nu realizeaza ce facatorie murdara este atacul asta la comanda impotriva institutiei si a directorului!pe cine propui ptr.postul de director domnu ziaristu,pardon?sa-ti fie rusine ziarist,pardon,murdar!

 • lasati retardatii si nu mai puneti botul la toate prostiile.lala nu stie sa lege doua cuvinte si vrea sa ia un examen.sa va fie rusine.b.z.i

 • mai baietilor cu mij ce tot scrieti tampeni sub protectia anonomatului? SI tu reporterul lui peste acu te ai gasit dupa 2 ani sa vb din pom? nu tin cu Vulpe dar , prea e pe p..a lui ca sa se minjeasca pe maini cu fleacuri de 2 lei. zbant , bulai (amindoi prosti), suhan stati in banca voastra nu mai tot dati la ziare toate timpenile si neadevarurile. FRUSTRATILOR SI RATATILOR

 • Sa fim seriosi:).Frustrati au sa fie mereu.Cel putin primul interdievat a fost de coma cu replica:”tabele in excel strabe”:)).Un om de talia directorului de la Iasi nu si-ar risca pielea in modul asta.

 • SUNT UN FRUSTRAT SI AS VREA SA LUCREZ SI EU LA ZIARUL VOSTRU DE FRUSTRATI CA VAD CA E ATAT DE MULTA LUME CARE PUNE BOTUL LA PROSTIILE VOSTRE CA AJUNG SA CRED CA VOI MAI LUATI SI BANI PENTRU HOBBY-UL ASTA AL VOSTRU DE A FI JURNALISTI, NU CONTEAZA DACA E ADEVARAT SAU NU, VINDE SUBIECTUL ASTA, IL BAGAM PE PRIMA PAGINA. ABIA ASTEPT PRIMUL JURNALIST DIN ROMANIA CARE SA FACA PUSCARIE PENTRU CA A SCRIS ABERATII, CA VAD CA NU VA MAI OPRESTE NIMENI. TARE ZIAR, TARI ANGAJATI…

 • Problemele de la Peniteciarul iasi,sunt specifice intregului aparat bugetar,astfel:O parte din personal a fost angajat cu pile si este slab pregatit.Multi angajati sunt rude intre ei.Din informatiile aparute in presa ,rezulta ca Penitenciarul Iasi avea inainte de *99* aproximativ *3*-*** angajati iar acum are in jur de *** angajati,din care vreo 5* sunt ofiteri.Numaru detinutilor este aproximativ acelasi cu cel de dinainte de *99*,cu mentiunea ca atunci detinutii erau scosi la munci si institutia se autofinanta.Forumistii de serviciu sa fie mai obiectivi.

 • barbu te dai cunoscator dar esti eronat tare! vezi de treaba ta ! d-nul ziarist fii mai atent cand scrii; in spatele gratiilor stau detinutii, cadrele stau in fata gratiilor! legat de faptul ca jignesti in continuu penitenciarul, se spune prin targ ca cica un cadru din penitenciar ar fi avut o legatura cu sotia ta si cica legatura ar mai continua si dupa nunta! fii sincer si spune daca asta este motivul obsesiei tale legata de penitenciar! ARU !

 • IN PENITENCIARUL IASI ESTE O DICTURA TOALITARA „ALA VULPE” NU VA MAI DATI BAIETI CA E BINE IN AFARA DE UN GRUP DE *5-2* DE PERSOANE DIN APROPIEREA LUI PRIN CARE ISI FACE MERSURILE TOTI SAU SATURAT DE FIGURILE SI ZEFLEMEURILE LUI ASTA ESTE ADEVARUL ARE ATITUDINE DE „MARLAN DE VASLUI”

 • mai oligrofenilor de ce mintiti ca nu va primit contestatiile in perioada aceea munceam in poarta au fost primiti toti concurentii care au picat si-au vrut sa depuna contestatii

 • Imi e rusine ca port aseasi uniforma ca voi cei ce scrieti aici, respectul pentru haina pe care o purtati trebuie reflectata si in limbaj si comportament social, primiti un spor de confidentialitate sunt sigur ca habar nu aveti ce ati semnat, sa mai aduc aminte si de obligatiile si interdictiile functionarului public din ANP, va faceti de rusine si ii faceti si pe restul, inclusiv institutia din care faceti parte. Puteti refula si in alt fel dar asta arata calitatea voastra, cu mici exceptii spuneti numai aberatii fara sa fi verificat ceea ce ati auzit si spuneti mai departe prostii. Din pacate unii au pierdut ocazia de a tacea din gura si au arata nivelul lor de cultura

 • Mai fratilor nu stiu cati dintre voi aveti habar ce sa intamplat la acel examen din 2**9,dati cu presupusul ba s-a dat spaga ba s-a fraudat dar haideti sa va spun si va rog sa ma credeti ca nu va mint.Sunt una dintre persoanele care au participat la acel examen am invatat de boala m-a luat si bineinteles ca nu am intrat, ca asta e desi nota a fost destul de mare…am vazut cu ochii mei la proba sportiva concurenti care au fost la un pas sa abandoze la rezistenta, nu mai zic abdomene sau si minune toti au fost admisi… mai departe in sala la proba scrisa: domnilor cum este posibil ca la o jumatetate de ora dupa ce a inceput examenul comisia sa permita candidatilor sa iasa din sala ba ca se pisa pe ei ba ca neaparat sa mearga la baie, eu din cate stiu la un examen mai ales la seriozitate la care s-a pretat atunci nu aveau voie sa iasa din sala pana nu se termina examenul am vazut persoana care avea fituici. Pana la acest examen parerea mea a fost destul de buna,imi inspira corectitudine seriozitate dar ce folos am vazut am vazut cu ochii mei si mi-a lasat un gust amar.
  ps.am canditat pentru pentru un post la femei.

 • Stau ,citesc comentariile si imi pun intrebarea ce se rezolva cu astfel de articole? Nimik…. mai bine ati sapa in legatura cu ultimul concurs din 2*** cand un agent a dat suma de ***0* de euro ca sa treaca in corpul ofiterilor. Despre Chilug ce sa mai spun , e baiat bun dar nota de peste noua bate la ochi, habar nu are legislatie de 5 dar …..

 • GIGI nu de colegii tai care scriu comentarii si spun adevarul ce se intampla in penitenciarul iasi sa fie rusine ,rusine ar trebui sa-ti fie de actuala conducere,de conditiile de munca,de aroganta cu care sunt tratati angajatii,dar probabil si tu faci parte din gasca MARELUI FARAON VULPE atentie vine DNA se starnge latul

 • mai lingaiilor,protejatilor ce-ati facut nu mai produceti ptr mai marele DICTATOR VULPE c-am trist ,abatut in poza sau a simtit ca ise cutremura scaunul si s-a spart buboiul ,vine URAGANUL IN PENITENCIARUL IASI peste MULT STIMATUL DOMN VULPE si PROTEJATII SAI? DOAMNE AJUTA

 • bai tranvai vasluian inputit va venit sfirsitul sa spart buba roagate sa nu te dea amantele in primire noroc ca a plecat simona fata de papusa cur de matusa ca iarasi te intinleai cu chitosca in apt la eaaaaa vine uraganu explozie solara dna

 • Se framanta lingai lui VULPE, 99% (nouazeci si noua la suta)din angajati sunt teminatorii lui VULPE. Foarte greu se poate trai intr-un asemenea sistem unde bunul simt este inlocuit de golanie.Cum s-au sustinut examenele pentru ofiteri ??? Cati bani au dat anumiti candidati ?? Cat a baut VULPE la VANATORUL PANA IN ZORI DE ZI IN IUNIE 2*** ??? cu cine ?? ACOLO S-A OFICIALIZAT SPAGA, se pot verifica informatiile, DOAR VULPE NU-I POCAIT SI NICI STARET DE MANASTIRE are acelasi ADENEU, VICLEA SI MINCINOS CARACTERISTIC SISTEMULUI. Ca o recomandare, CAND VULPE-TI ZAMBESTE SA STI CA ESTI VIITOARE VICTIMA PENTRU ACEASTA COBRA REGALA, ATACUL LUI VA FI DIRECT S-AU INDIRECT CU EFECT LETAL PENTRU CEL CE NU-L CUNOASTE. SUBIECT DE COMENTARII PENTRU IOBAGII LUI VULPE.

 • au dreptate baietii,ca la proba sportiva s-au facut ,,favorisme”Erau fete care faceau cu greu ** abdomene(eu am candidat pt un post pt femei si am vazut)pt nota 5 si nici macar pe alea nu le faceau corect dar erau admise si numaratoarea era in favoarea candidatelor(pilelor).Acum toti ciobanii ,instalatorii,paznicii,fostii ingineri trecuti chiar si de ** de ani au devenit agenti de penitenciar printr-un ,,simplu concurs”Ai relatii si bani ,ai locul asigurat!In 2**3 cand au fost iar posturi scoase la concurs,m-am prezentat si eu,iar pe atunci prima proba a fost interviul.In comisie era ,,renumitul”Chitosca si prima intrebare a fost unde lucrez si ce salar am.Cand i-am raspuns mi-a zis sa stau bine acolo si bineinteles ca nu am fost admisa.Ca sa nu mai zic ca un fost cioban a devenit ofiter ca nasul lui e pe la cadre,e vb de Adrian Ispir.Cred ca concursul din 2**9 a fost corect doar la proba psihologica,cat a tinut de bucuresti,cand s-a mutat la iasi cu celelalte probe s-au facut ,,aranjarile”cum au vrut ei.La proba scrisa au fost multe candidate care au scris povestea caprioarei,adica doar au umplut pagina cu ceva. Eu am admis cu * si ceva,nu mai conteaza,teoretic am admis,dar am respins!Asta e sistemul din Romania…CORUPT!

 • Nanu elicoprerul in comentariul meu am abordat calitatea umana a unor colegi care nu stiu ce e respectul pentru uniforma care o poarta, iar asta se intampla cand te trezesti peste noapte cu o haina pe tine fara a avea pregatire si educatia necesara, si nu sunt respectate criteriile legale de selectie. Cat priveste partea cu coruptia si neregulile care au loc in unitatea noastra sunt lucruri care se pot confirma si altele care poate sunt adevarate dar eu nu le cunosc, deci nu imi pot da cu parerea(sume de bani luate de la detinuti). Am avut si probabil voi mai avea de tras in unitate, mult mai mult ca tine, nu iti doresc sa treci prin ce am trecut eu asa ca nu sunt unul din favorizatii actualei conduceri. Totul e trecator fiecare echipa de conducere a avut si va avea favorizati, fie ca fratele, tatal si alta ruda ocupa temporar o functie in alta institutie, astfel le castigi bunavointa cine stie cand ajungi la ei . Am avut parte de situatii cand am fost defavorizat m-am revoltat si nu sa rezolvat nimic mu mi-a ramas de cat resemnarea si speranta ca voi fi sanatos sa indur ce e acolo sa imi platesc ratele si sa imi cresc copii. Va agitati degeaba aici nu veti rezolva nimic, dati un singur exemplu de o actiune similara care s-a rezolvat in favoarea voastra, tot noi vom suferi, daca vreti sa rezolvati ceva mergeti la parchet faceti sesizari, indicati in scris fapte concrete si atunci poate ca se va rezolva ceva, spun poate pentru ca traim in Romania si asta le ocupa unora tot timpul.

 • Normal si legal cereti sprijinul organelor competente (PARCHETUL),nu rezolvati nimic cu un articol picat din cer.Sesizati D.N.A.-ul demonstrati cu probe cum , unde si cine a luat SPAGA. Se stie ca acest VULPE este sprijinit POLITIC la nivel local de marea deputata „pisicuta” POPA MIHAIELA, „frumoasa” IASULUI.O chema VULPE la puscarie permanent pe aceasta „DIVA” pentru un colaj de poze sa arate lumii cum imparte la detinute pachete cu biscuiti expirati, ciorapi si chiloti second hand( cum falsifica adevarul si realitatea din puscaria IASI cu asemenea mizerii incerca VULPOIUL sa-si castige respectul , sa acopere excrocheriile din trecut si prezent, strategie cu care incearca sa le demonstreze celor de la BUCURESTI cat de COOL da in presa si pe sticla.Sa nu uite ce magarii a facut impreuna cu BATEA si CHITOSCA, pentru ei trebuie eliberata si pregatita imediat o celula si umpluta cu soricei (SOBOLANI),au in spate o armata de „specialisti” ( DIRECTORI ADJUNCTI SI SEFI DE BIROURI) care lucreaza neincetat la oficializarea si legalizarea hotiilor din penitenciar. Toata aseasta mica armata de TRANTORI trebuie ARESTATA SI DECIMATA ( ESTE UN SISTEM PIRAMIDAL IN CARE EI IL SPRIJINA PE VULPE IN …..I ,IAR VULPE ESTE PROTECTORUL LOR OFICIAL)

 • bagamias **** in mama voastra care im i dati numele, sa va *** copiii in gura, mamele, mortii si tot ce aveti,da-ti numele real care esti , nu folosi momeala alti oameni nevinovati, razboiul pe care-l aveti voi cu conducerea , duceti-l singuri, daca esti sau sunteti barbati dati-va identitatea animalelor, de la marele Semaka

 • CARE TINETI CU VULPE TICALOSUL SUNTETI FII DE CURVE. E UN TARAN ***** CRESCUT DE STAT . NOROC DE SOCRII LUI.EU L AM VAZUT CU SIMONA PSIHOLOGUL PUSCARIEI LA HOTEL .AIA S A CULCAT CU TOATA INCHISOAREA, UNDE I ORGOLIUL/

 • NU LE CONVINE LA LINGAI SI POPONARII ANGAJATI DE VULPE. DRUMU IN VIATA MI LA DAT DIN TOMBEROANE NE A ADUNAT .ACATRINEI ,ROMILA ,CRAIESCU I AU FACUT **** LUI VULPE. VULPE IA TI CATEII SI MUTA TE LA VASLUI GHERTOIULE. AI FURAT SI MAGARIT DESTUL.

 • am particip[at si eu la concurs am luat peste * ce e de facut nu ar trebui sa-i dam in judecata sau sa fie dati afara aia care au intrat pe pile si sa intram noi…ce nu vine DNA-ul k am auzit k toate lucrarile de la concurs au fost arse si fiselel medicale…knd il masURATI PE BACUSCA>???? ATUNCI O SA VEDETI K S-A FURAT PE FATA ….NU ARE IN ALTIMEA DOAR NU A AJUNS MAI MIC DUPA EXAMEN

 • la concursul din mai-iunie 2*** din ** candidati pt sef de sectie, au ramas 3 in urma interviului….
  ii era tare frica lu’ pilug de concurenta.un interviu de rahat,cu intrebari stupide facut pt a putea accede in functii rapandulele si lingaii sistemului.cat despre vulpe, e baiet capabil, dar, pacat ca a invatzat sa aplice aceleasi tehnici comuniste invatzate de la potaia batrana si betiva care acum trage parturi linistit la pensie, nu zic cine ca-l stiu toti.problema pleaca insa de la bucuresti, pt ca pestele de la cap se impute…

 • maaaaare e gradina Domnului. Pacat ca unii mai sar gardul si apar in presa, si mai pacat e ca altii ii cred :)). Daca ar exista asa ceva, ar trebui sa fii indubitabil de prost; sa dai intre 3 si 5**0 de euro sa ajungi in puscarie?? =)) fratilor, e puscarie, nu e baroul avocatilor! nu alearga caini cu covrigi in coada. iar cei care lucrati aici si faceti institutia de rusine, ar trebui sa stiti ca rufele se spala in familie. daca unii sunt asa cum sunt… nu le mai faceti publicitate. roata se invarte si pentru ei

 • bravo domnule reporter….FELICITARI….mergi inainte cu ancheta sunt sigur k vor aparea noi dezvaluiri…..eu sunt ursul pacalit de vulpe……dar nu-i nimic o sa=mi creasca mie coada la loc

 • nu stiu ce surpriza sa avem probabil voi vulpito veti avea cand intra DNA pe poarta puscariei sa va sigileze birourile si va garantez ca se intampla cat mai repede s-ar putea sa aveti o vizita neasteptata de la capitala

 • MA JURNALIST DE DOI LEI!AI UITAT CIND SCURGEAI PAHARELE PE LA SIMPOZIOANE ORGANIZATE DE PENITENCIAR????
  AI CAZUT IN CAPCANA UNOR „EROI”
  „Z…” INSURAT LA POPOTA
  „S…” INDRAGOSTIT DE ASISTENTE MEDICALE SI JUDECATOARE
  SI ALTII
  MAI DOCUMENTEAZA-TE
  nu au reusit cu sindicatul incearca prin aceste tertipuri josnice sa loveasca in Vulpe.

 • sunt angajat al acestei institutii de cativa ani, si chiar daca si eu m-am saturat de aroganta si ignoranta acestui vulpe , nu-l injur din spatele monitorului , nu asa cred ca se va rezolva problema .asa ca i-mi permit sa va dau un sfat unora de pe aici : nu mai injurati , nu mai vb urat pentru ca va aratati adevarata fata .incercati sa scrieti corect cand postati ceva pentru a nu va incadra in categoria celor care au dat spaga la angajare . Incercati sa faceti mai multe decat a scrie comenturi jignitoare la dresa colegilor si nu mai vorbiti pe la colturi , infruntati-l pe Vulpe direct , n-o sa patiti nimic .SUCCES

 • De ziar si ziarist chiar nu vreau sa vorbesc pentru ca se intelege. Mare parte din cei care au postat i-am recunoscut ca lucratorii de penitenciar frustrati sau mai bine zis prosti,fara pic de bun simt,oameni care nu cer prea mult de la ei,oameni care nu au curaj sa spuna in fata ce au de spus,oameni care sufera de dubla personalitate,lucratori de penitenciar care nu au curajul sa spuna ca au luat cu ei in viata de zi cu zi tot cei mai rau de acolo.Cu parere de bine va anunt pe toti cei care veti mai citi aceste posturi ca acestia nu reprezinta decit *%.Cred ca sunt mult mai multe probleme de discutat decit sa ne facem de rusine in fata societatii singuri.

 • Ciupanezule ai dreptate. Eu lucrez aici si numai analfabetii si puturosii comenteaza aici. Oamenii cu verticalitate si probleme reale merg la director si raporteaza sau muncesc si nu au timp de prostii si barfe. Asa este, ne molipsim de comportamentul detinutilor si cautam sa furam, sa mintim si sa denigram pe altii fara sa ne uitam in curtea noastra fiecare. Se introduc telefoane, iarba, bautura si orice este cerut de hoti. Un lucru e clar – agentii supraveghetori sunt corupti (unii) si tot ei sunt nemultumiti. Despre subiectul incadrarilor cred ca tot agenti au luat spaga promitand ca aranjeaza si fraierii au muscat. Din cate stiu eu au fost vreo * comisii implicate, cam ** persoane, deci practic era cam greu si sa imparti banii si sa le impui tuturor sa treaca o loaza pitica. S-ar putea ca o comisie ANP sa ancheteze cazul insa vizati sunt presedintii de comisii nu directorul, eventual cei de la personal. Gabura stie ceva ca doar e prieten cu Bacusca A. Succes si fiti demni nu va bagati in troaca fiindca asta doreste articolul sa ne asmy=uta unii impotriva altora si uite ce de comentarii inutile. Aia cu Simonica e buna, mai ramane sa cuplati pe vulpe cu Gaina si tacamul e complet- intrebati pe Catalin C sau Liviu S cine a fost pe lista Simonei ca stiu cel mai bine (n-ajungea ea la nasul lui Vulpe desi dorea).

 • Am avut ocazia sa stau de vb cu niste agenti de la penitenciar (sant cadru medical intr-un spital din iasi)si habar nu au sa vorbeasca,sant practic niste tarani atat in comportament cat si in vocabular!Nu degeaba au aparut bancurile cu politisti..!

 • Lasilor, sunteti tari si mari din spatele calculatorului. Bai reporter de „razboi ce te dai” vino si prezinta dovezi, asa luam si noi oameni de „buna credinta” din anturajul tau care stiu sa te „laude frumos” le filmam declaratiile in noctura din „transeu” care le postam pe YouTube dupa care mai vorbim.

 • eu apar in video-ul din reportaj sunt fost candidat la concurs …chemati toti concurentii din 2**9 si va vor spune aceleasi lucruri….de ce nus e face o ancheta …de ce nu il masoara pe bacusca …dak il masoara pe bacusca se doveste ft usor k a fost fraudat…SA FIE MASURAT BACUSCA…

 • mai anonim nu ne baga pe toti in aceeasi oala poate aceea care spun ca au dat spaga sunt eu am intrat si nici o cafea nu am dat nu mai vb aiurea vedeti stimati colegi cum vb cei de afara rusine celor care vb aiurea rade lumea de noi si intradevar apar bancuri cu militeni

 • daca suntei corecti masurati-l pe bacusca si iesiti cu el in presa aratati ca are inaltimea …de ce nu il aduceti in fata presei si nu il masurati sa dispara suspiciunile…HOTILOR

 • SUHAN UNGE USA CU KKT,BULAII TIGANII,ZBANT NEBUNU,CIOMAGA GOLANOIU,GARLEA BETIVU, VI SA TERMINAT CERNEALA?MAI SCRITI CEVA SA NE MAI RADEM

Adauga un comentariu