Local

Scandal cu focuri de armă pe o stradă din Iași! După ce s-au șicanat, șoferii au tras pe dreapta și au început să-și care pumni. La un moment dat, unul dintre ieșeni a pus mâna pe un pistol (Exclusiv)

Publicat: 22 iul. 2021
Doi șoferi care se bat în trafic și un bărbat cu un pistol în mână
Doi ieșeni au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie, după un scandal în trafic

Doi indivizi vor fi nevoiți să dea explicații în instanță după un scandal cu focuri de armă, pe o stradă din Iași. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Constantin Dragoș Cozma și Vasile Ciobotaru, sub acuzația de lovire sau alte violențe. Anchetatorii ieșeni spun că cei doi șoferi s-au șicanat în trafic, după care au coborât din mașini și au continuat conflictul

Un scandal cu focuri de armă, care a avut loc pe o stradă din Iași, a dus la un dosar penal! După ce s-au șicanat în trafic, conducătorii auto au tras pe dreapta și au început să se ia la pumni. La un moment dat, unul dintre ieșeni a pus mâna pe un pistol.
Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru cei doi ieșeni. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Constantin Dragoș Cozma și Vasile Ciobotaru. Urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate în scandal, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Constantin Dragoș Cozma și Vasile Ciobotaru, acuzați în urma scandalului petrecut în Iași

Anchetatorii ieșeni au afirmat că cei doi șoferi au fost implicați într-un incident ce a avut loc în urmă cu aproximativ 3 ani. Așadar, Constantin Dragoș Cozma (44 de ani) este acuzat de lovire, amenințare și uz de armă fără drept, în vreme ce Vasile Ciobotaru (37 de ani) este acuzat de lovire sau alte violențe.

„În fapt, s-a reținut că, pe data de 23 martie 2018, în jurul orei 11:50, inculpatul C.V. s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală pe bulevardul Chimiei, din municipiul Iași, în vehicul aflându-se soția și fiul acestora, în vârstă de 4 ani. În același timp, pe bulevardul Chimiei se deplasa, cu autoturismul de serviciu, inculpatul C.C.D. Cei doi conducători auto s-au șicanat în trafic și au claxonat, iar, la un moment dat, au oprit autoturismele și au coborât”, a declarat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Pumni în cap, de față cu un copil de 4 ani

Oamenii legii au stabilit că, după ce au tras mașinile pe dreapta, cei doi ieșeni au început să-și care pumni.

„În cadrul conflictului, cei doi s-au lovit reciproc cu pumnii în zona capului, ambii suferind leziuni care au necesitat zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, inculpatul C.C.D. s-a deplasat la autoturismul său, de unde a luat un pistol neletal, cu destinația autoapărare, pe care îl deținea în mod legal, pe baza permisului de armă tip B, și s-a îndreptat înapoi către autoturismul lui C.V., executând un foc de armă în plan vertical. Acest lucru i-a creat o stare de teamă inculpatului C.V., care a demarat pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Din păcate, astfel de incidente nu sunt foarte rare în traficul rutier din județul Iași. Asemenea scene au devenit în ultimii ani tot mai întâlnite.

Comentarii
Adauga un comentariu