National

Scandal de AMPLOARE la BAC. 5.000 de elevi cer ca „Morometii” sa fie considerat un roman interbelic

Publicat: 06 iul. 2016
1
Elevii din Romania care au sustinut proba scrisa la romana, de la Bacalaureat sun revoltati. Cererea online reclama ca romanul interbelic le-a pus probleme elevilor de la profilul real: n-au stiut ce opera sa aleaga. Unii si-au adus aminte de la simulare si au optat pentru „Ion”. Altii sustin ca s-au lasat pacaliti de actiunea din Morometii si au scris despre romanul lui Marin Preda. Acum cer sa se puncteze si raspunsurile lor.
Elevii de la profilul real au avut de scris un eseu in care sa prezinte tema si viziunea dintr-un roman interbelic. Dar au fost si elevi care au ales sa scrie despre Morometii. Raspuns gresit. Romanul, in cele doua volume, a fost publicat dupa razboi. Primul volum a aparut in 1955, iar ce de-al doilea, in 1967. Nemultumiti, elevii au scris o petitie in care cer sa se accepte „Morometii la subiectul trei la bac”. Petitia online a strans peste cinci mii de semnaturi si aproape 1.500 de comentarii.
Comentarii
  • Nu e vorba ca stau ca prostu’ cu telefonul in mana.., cu freza din desene animate.., ca NU invata deloc 95% dintre ei.., ca-s semi-analfabeti…
    Dar, bine ca s-a gasit problema!
    Moromete ce facusi, bre?

Adauga un comentariu