News Flash:

Scandal de proportii in lumea medicala

2 Februarie 2009
30979 Vizualizari | 92 Comentarii
• Lumea medicala ieseana este din nou implicata intr-un scandal de proportii • Scandalul a pornit in momentul in care 219 asistenti medicali din spitalele iesene au devenit studenti la Facultatea de Medicina Victor Papilian a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si nu au frecventat nici macar o zi cursurile acestei institutii de invatamant superior medical • Conducerea facultatii sibiene a acceptat sa inscrie asistentii medicali la presiunile presedintelui OAMMR Iasi, Liliana Iordache • Aceasta recunoaste ca un asistent medical se deplaseaza din cand in cand la Sibiu pentru a aduce cursurile pe CD si carti pe care le multiplica si le imparte cursantilor • Revoltati de faptul ca celor 219 asistenti medicali li se permite sa obtina o diploma de asistent medical cu studii superioare contra unor sume de bani, prin invatamant la distanta, asistentii medicali studenti la UMF Iasi au sesizat Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si chiar pe presedintele si pe premierul Romaniei • Conducerea Facultatii de Medicina Victor Papilian din Sibiu a declarat ca asistentii medicali din Iasi vor pierde toate drepturile si neaga faptul ca au trimis cursurile pe CD • OAMMR Iasi a facut presiuni si asupra conducerii UMF Iasi, dar fara reusita • "Vreau sa repet ca intram in acest scandal numai din cauza OAMMR. Nici nu facem si nici nu o sa facem invatamant medical la distanta. Avem asistenti medicali studenti la noi din mai multe judete ale tarii, dar opinie separata au facut judetele Iasi si Vaslui. Nu ii vom primi la examene daca nu au frecventat cursurile, chiar daca se mai poate lipsi aici. Nu suntem dispusi sa riscam. Am dat pe suport electronic cursul meu unor studenti si m-am trezit ca acesta a fost multiplicat, postat pe Internet, fara a mi se cere permisiunea. Nu este normal sa se procedeze asa fara a avea permisiunea mea. Este vorba despre cursul meu. Nu s-au dat CD-uri cu cursuri sau alte materiale studentilor de la Iasi", a declarat prof. dr. Sanda Marchian

Lumea medicala ieseana este din nou implicata intr-un scandal de proportii. Scandalul a pornit in momentul in care 219 asistenti medicali din spitalele iesene au devenit studenti la Facultatea de Medicina Victor Papilian a Universitatii Lucian Blaga din Sibiu si nu au frecventat nici macar o zi cursurile acestei institutii de invatamant superior medical.

Mai mult, acestia au primit cursurile in format electronic, pe CD, un fel de invatamant medical la distanta care nu se practica nicaieri. Alti 75 de asistenti medicali sunt studenti la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa Iasi, unde sunt obligati sa se prezinte la cursuri, laboratoare, seminarii la fel ca orice student care frecventeaza Facultatea de Medicina. Revoltati de faptul ca celor 219 asistenti medicali li se permite sa obtina o diploma de asistent medical cu studii superioare contra unor sume de bani, prin invatamant la distanta, asistentii medicali studenti la UMF Iasi au sesizat Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si chiar pe presedintele si pe premierul Romaniei. Conducerea Facultatii de Medicina Victor Papilian din Sibiu a tinut sa precizeze ca s-au facut presiuni foarte mari din partea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR), filiala Iasi, pentru a se scoate un numar mare de locuri la inscriere, de 5 ori mai mare fata de cifra propusa initial de institutia de invatamant superior.

Scandalul a ajuns la minister

Protestul asistentilor medicali care sunt studenti la UMF Iasi este sustinut si de o parte dintre medici, unii dintre ei cadre didactice la universitatea ieseana. "Facultatea de Medicina Victor Papilian din Sibiu, folosindu-se de pretextul liberei concurente, a reusit sa bulverseze lumea medicala ieseana, impartind-o intr-un grup de profitori si noi, semnatarii acestui protest. Inca de la depunerea dosarelor de inscriere li s-a promis acestor amatori de chilipiruri ca numarul orelor de curs va fi redus, iar cursurile vor avea loc sambata si duminica, in Iasi, desi facultatea din Sibiu precizeaza pe site ca organizeaza doar cursuri de zi, intr-un sediu din Sibiu. De aici si numarul mare de asistente medicale inscrise, unele de varsta apropiata pensionarii, persoane care de fapt nu doreau sa-si imbogateasca cunostintele prin studii serioase, ci doreau doar sa detina o diploma cu ajutorul careia sa poata pretinde o remuneratie nemeritata. Cursurile se trimit de la Sibiu in format electronic, iar asistentii medicali studenti din Iasi trebuiau sa depuna doar niste referate si li s-a promis si comasarea unor ani de studii si asa nimeni nu stie ca medicina se invata la ID. Protestam vehement fata de posibilitatea ca un grup de profitori sa beneficieze in mod nemeritat de posibilitatea de a parveni material, unii prin incasarea unor sume importante, fara a presta servicii de educatie prevazute de lege, iar ceilalti prin incasarea unor salarii care nu reflecta nici pe departe nivelul de pregatire profesionala", au declarat semnatarii protestului inaintat forurilor superioare.

Presiunile OAMMR

La inceputul anului universitar 2008-2009, Facultatea de Medicina Victor Papilian din Sibiu a scos la inscriere un numar de 150 de locuri pentru asistenti medicali. La presiunile presedintelui OAMMR Iasi, Liliana Iordache, conducerea facultatii a majorat numarul locurilor la 750. "Au existat presiuni si foarte mari insistente din partea filialei OAMMR. A fost o mare insistenta si de aceea am majorat numarul locurilor de la 150 la 750. Decizia a fost a senatului universitatii", a declarat prof. dr. Sanda Marchian, director administrativ la Facultatea de Medicina Victor Papilian din cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu. Decanul facultatii, prof. dr. Manuela Mihalache, a negat vehement ca la Sibiu se face medicina la ID. "Este vorba de facultate la zi. Nici nu a fost vorba vreodata sa ne deplasam la Iasi pentru a face cursuri cu studentii de acolo. Cursurile se tin la facultatea noastra din Sibiu. Cei 219 asistenti medicali din Iasi care s-au inscris la Sibiu sunt inmatriculati in anul intai, au semnat un contract de scolarizare si sunt obligati sa respecte toate clauzele. Cursurile se fac pe sistem modular in zilele de vineri, sambata si duminica. De asemenea, fiecare are carnet de student", a declarat decanul Facultatii de Medicina Victor Papilian.

Facultatea din Sibiu se apara

Conducerea Facultatii de Medicina din Sibiu a declarat ca asistentii medicali din Iasi nu s-au prezentat la nici un curs si vor pierde drepturile legale si banii pe care i-au achitat pana in prezent. Taxa de scolarizare pentru un an de studii este de 3.450 lei, iar pana pe 16 ianuarie, asistentii medicali trebuiau sa achite primele doua taxe, prima de 40 la suta din valoarea taxei anuale, iar a doua rata in valoare de 35 la suta. "Cursurile se desfasoara cu cadrele noastre didactice, cu baza noastra didactica la sediul facultatii din Sibiu. Din cate stiu, nu s-a prezentat la cursuri decat un singur asistent din Iasi, dar sporadic. Cine nu a venit la cursuri va pierde banii pe care i-a achitat pana acum. Cei 219 asistenti medicali au fost impartiti in patru serii si le-am comunicat orarul pentru toate disciplinele. Legislatia le permite sa aiba studii superioare, dar acestea nu se obtin oricum. Au avut dreptul sa se inscrie doar asistentii medicali care au peste 5 ani vechime. Se lucreaza pe programe analitice si suntem o facultate serioasa, care nu ne permitem sa fim implicati intr-un scandal din cauza OAMMR Iasi. Sa nu creada cineva ca daca si-a platit taxele, va promova examenele si la final va obtine si diploma. Asa ceva nu se va intampla. Noi nu avem aprobare de la minister pentru a face cursuri sau a sustine examenele in alta parte. Cu acordul senatului universitatii s-au intocmit programe orare, modalitatea de examen", a declarat prof. dr. Sanda Marchian.

Medicina la ID

Pe de alta parte, presedintele OAMMR Iasi, Liliana Iordache, sustine ca asistentii medicali nu s-au deplasat la Sibiu pentru ca au primit cursurile pe CD si carti. Mai mult, aceasta a precizat ca, din cand in cand, sefa de an, asistenta medicala Irina Neagu, s-a deplasat la Sibiu pentru a aduce colegilor inscrisi la Facultatea de Medicina cursurile in format electronic si carti. "Cursurile sunt facultative, iar asistentii medicali care sunt studenti la Sibiu fac practica la locul de munca. Sefa de an a adus cursurile si cartile de la Sibiu pentru toti colegii. CD-urile sunt venite de la Facultatea de Medicina din Sibiu. Mai sunt cativa asistenti care au fost si ei la Sibiu sa aduca si cursuri si carti. Nu stiu despre ce presiuni si insistente vorbeste conducerea facultatii. Eu nu aveam cum sa fac presiuni. Pur si simplu i-am rugat, dar nu am facut presiuni. De exemplu, in Polonia, in sase luni de zile toti asistentii medicali si-au continuat studiile si au diploma de licenta. Nu stiu cum au facut asta. Si noi trebuie sa ne aliniem normelor Uniunii Europene. Aici este vorba de cum a inteles fiecare. In viitor, asistentii medicali nu vor mai fi platiti in functie de studii", a spus Liliana Iordache. Conducerea Facultatii de Medicina din Sibiu a sustinut in continuare ca sunt implicati intr-un scandal din cauza OAMMR. "Vreau sa repet ca intram in acest scandal numai din cauza OAMMR. Liderii OAMMR au fost foarte insistenti, iar noi nu ne permitem sa facem rabat la calitate. Ei sunt tratati ca orice student si au o scolarizare de 4 ani. Noi avem contracte cu spitalele din Sibiu. Nici nu facem si nici nu o sa facem invatamant medical la distanta. Nu s-a primit nici un dosar fara foaia matricola de unde a terminat. Avem asistenti medicali studenti la noi din mai multe judete ale tarii, dar opinie separata au facut judetele Iasi si Vaslui. Nu ii vom primi la examene daca nu au frecventat cursurile, chiar daca se mai poate lipsi aici. Nu suntem dispusi sa riscam. Am dat pe suport electronic cursul meu unor studenti si m-am trezit ca acesta a fost multiplicat, postat pe Internet, fara a mi se cere permisiunea. Nu este normal sa se procedeze asa fara a avea permisiunea mea. Este vorba despre cursul meu. Nu s-au dat CD-uri cu cursuri sau alte materiale studentilor de la Iasi", a declarat prof. dr. Sanda Marchian.

UMF Iasi nu a intrat in joc

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Gr.T. Popa Iasi, prof. dr. Vasile Astarastoae, a declarat ca presedintele OAMMR Iasi a facut presiuni pentru majorarea numarului de locuri la admitere, dar nu i s-a permis acest lucru. De altfel, Liliana Iordache a recunoscut ca nu a avut sorti de izbanda la UMF Iasi. "UMF nu a vrut sub nici o forma sa accepte o majorare a numarului de locuri la admitere", a declarat presedintele OAMMR Iasi. Prof. dr. Vasile Astarastoae a afirmat ca asistentii medicali din Iasi s-au inscris la Facultatea de Medicina de la Sibiu pentru ca nu s-a dat test de admitere si li s-au promis echivalari. "O serie de asistenti medicali din Iasi au preferat sa se inscrie la Sibiu pentru ca acolo nu s-a dat test de admitere si li s-au promis echivalari. La UMF s-a decis ca asistentii sa aiba cursuri de joi pana duminica, pentru a le da posibilitatea sa mearga si la serviciu. Noi le echivalam doar stagiul practic. Asistentii medicali care sunt studenti la Sibiu au platit niste taxe, dar vor pierde banii pentru ca facultatea nu isi poate permite sa piarda acreditarea. Este adevarat ca si la UMF au fost presiuni din partea OAMMR Iasi si Sindicatul Sanitas, dar nu am vrut sa majoram numarul locurilor la admitere, pentru ca nu avem posibilitati de spatiu si nu putem acoperi cu cadre didactice. Este simplu sa luam banii, dar nu ne putem bate joc de actul de invatamant", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina din Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

presiunile oammr
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (92)

Anonim  | #56406
nu putem acoperi cu cadre didactice - parca erau la UMF mai multe per capita student ca in orice universitate din tara
nu am vrut sa majoram numarul locurilor la admitere - e normal sa nu scoti locuri. stoarfe batrane care lingusesc de zeci de ani medicii vor ramene pe afara.(ce conteaza ca asistentii calificati aduc bani in tara muncind departe)
lacomia:
sibiu nu are acreditare, face echivalare pret 70milioane
iasi are acreditare, nu face echivalare pret 65milioane
oricare universitate 3ani - 45milioane
viziru  | #56407
Nici nu merita atata tevatura.
La Medicina se va intra fara examen de admitere, multi studenti iau zece fara macar sa se arate in sesiune, pasul pana la ID a fost deja facut, asa ca
No comment. Nu `se` merita. Ne vedem la cimitir.
protest  | #56408
OAMR -ul asta nu-i bun de nimic. Stiu sa ne ia bani lunar, aplica ziua ce viseaza noaptea, incurcati intr-o birocratie pe care o complica din ce in ce mai mult, numai din dorinta de a avea activitate mascata.
SANITAS-ul macar lupta pentri noi, asistentii medicali, dar OAMR CE FACE?
asistent medical  | #56409
Colega noastra ,Dumnezeu sa o odihneasca ,a fost rapusa de epuizare(serviciu,sesiune) .Stiti de ce? Pentru ca asistentii medicali cu demnitate au ales sa-si completeze studiile legal si pentru ca ea facea parte din aceasta categorie.Rusine sa-i fie lui madam"Iordache sau cum dracu o mai fi chemando!Unde a vazut ea medicina la fara frecventa?Cine este asta care se erijeaza in presedinta asistentilor?Dati demisia cucoana si dute cate zile ai!Nu ai pic de demnitate si de bun simt cat despre rusine ca sa zic nici vorba!Oare nu exista in Iasi o asistenta care sa ne reprezinte?
dorina  | #56410
nu v-ati lamurit ca aceasta doamna Iordache si-a batut joc de asistentii medicali si de banii lor , dati-o afara de la sefia OAMR si puneti oameni care va reprezinta
ioana  | #56411
dragi colegi absolventi ai umf iasi vreau sa va intreb cand sa facut echivalarea liceului cu scoala postliceala a facut cineva valuri? absolventii celor 3 ani de scoala postliceala au fost contra?
nu pot sa cred ca exista atata rautate
Prof dr. Astarastoaie  | #56412
Stimate asistente medicale! Dorinta de a evolua este normala insa metoda pe care ati ales-o este una dintre cele mai neinspirate . Persoana care v-a manipulat in a alege aceasta forma de studii v-a tras una dintre cele mai mari tepe din cariera. Pana la urma vom ajuge ca oricine are o pila la minister sau suport politic sa isi faca un fel de facultate sa incaseze bani si .. mai nou sa trimita cd-uri. Ma intreb daca macar a trimis un numar de cd-uri egal cu nr studentilor ; sau a trimis unul singur pe care sa-l multiplice asistentele.
student medicina  | #56413
o asistena medicala are o responsabilitate imensa in fata vietilor pacientilor. Eu inteleg vrajeala cu invatamantul la distanta ! merge LA POLITISTII care fac DREPTUL pentru a urca in grad ... insa ei la acelasi nivel raman si nu e nici o pierdere ( decat ca iau salarii mai mari) ... dar O ASISTENTA MEDICALA SAU UN MEDIC --- NU ARE VOIE SA NU FRECVENTEZE MACAR 50% DIN CURSURI SI 85 % DINTRE STAGII ! are dreptate domnul RECTOR
MEDIC  | #56414
iata ce fac asistentele care se dau in multe cazuri mai presus decat medicii (cel putin cei tineri) . sa ne povesteasca medicii tineri ce atitudini de director de sectie au unele asistente. sa faceti un articol cu furturile pe care le fac asistentele si cum obliga indirect pacientii sa le dea si 100.000 pe o injectie .
ro  | #56415
Aproape toate Universitatile au ajuns de rasul lumii ,ce i de la medicina in preajma examenelor sunt ingramaditi la PIM xerox sa faca copiute ,90% ies niste tembeli cu diploma din scoala
r------i  | #56416
bun repertoaj astia vor devenii viitorii medici vai de capul nostru cum va arata medicina peste 4-5 ani daca am ajuns sa facem medicina la distanta asa o sa rezolvam si cazurile de la distanta adica deloc se vede ce sa intampla si in spital o sa ajunca multi medici pregatiti fff. slab asistentele bune vor pleca ma intreb cine va mai face medicina in rom??daca ceii ffbuni pleaca .....???si ne intrebam de ce se fac atitea malpraxisuri......
Nicu  | #56417
Presiuni asupra conducerii sibiene? ha ha ha...
Poate coruptia conducerii sibiene... si banii astia de la "facultatea de medicina" intra in buzunarele cuiva nu?
Asta sa ne spuneti si nu de presiunile post-fasoliste ale asistentei de la Iasi...
Ce porcarie de articol... se tot scrie la comanda si adevarul este mort in cotetz
aaaaa  | #56418
Unde ati gasit mincinoasa asta ordinara de ati pus-o in fruntea voastra?Ea tot la Sibiu a studiat?La distanta?Ce pile are de a putut face presiune pe universitate?Daca-i aia care apare la BIT cred ca e de la vre-un partid...
asistent  | #56419
Nu m-as fi asteptat de la dumneavoastra Domnule Profesor! Va stiu un om integru! Oare studentii la medicina care au iesit pe banda rulanta ,fara a avea nici cea mai mica notiune unde se incadreaza ? De bine de rau noi asistentii avem ceva ani de vechime in spate (unii depasim cu mult 10 ani ).Avem cadru legal de completare a studiilor ! Alte tari din Europa si-au completat studiile in 6 luni !!!!!!! La noi de ce nu se poate ? Iar colegii nostri...ce sa zic ...nu se dezmint ! Daca s-ar putea sa ne si omoram intre noi probabil ca am face-o ! Cand s-a facut echivalarea cu scoala postliceala unde au fost protestatarii? Da aveti dreptate e o chestiune politica si multe...multe polite de platit ! Iar voi restul care continuati polemica ,nu-i asa ca veti dormi mai bine stiind ca ati contribuit inca o data la distrugerea unui coleg? Si sa stiti: NU AU FOST PRESIUNI,AU FOST NEGOCIERI! Dar ,nu ne vom putea niciodata astepta la un medic sa ia apararaea asistentilor. Si nici nu o vor face pentru ca ne vindem intre noi si asta ne face usor de condus!
asistent  | #56420
am vazut un mesaj de la un medic! Hai domnule doctor ca ma faceti sa rad! Noi luam spaga?????????? dar zecile de milioane ale dumneavoastra unde sunt? Ca nu noi avem alfa romeo sau volvo la scara si nici cabanute la munte ci dumneavoastra ! Chiar Domnule Profesor... ce mai fac cazurile de malpraxis care se musamalizeaza cu succes?
bubu  | #56421
dragi mei explicati si mie ce trebue sa faca o asistenta cu post liceala si ce trebui sa faca una cu facultate ca dupa cum constat eu la locul de munca sarcinile sunt aceleasi dar plata e alta.normal ar fi ca cele care termina facultatea sa fie angajate prin concurs pe posturi de asistente cu studii superioare,daca unitatea are in schema astfel de posturi sau sa ceara la minister aceste posuri,am dreptate sau nu//haideti fratilor sa facem toti facultatea si sa dispara atunci scoala post liceala
Anonim  | #56422
magda olteanu e timpul sa te inscrii si tu!
tot la distanta esti si tu de medicina!
mai scrii niste articole la comanda si faci si rost de bani!
asistenta  | #56423
intrebati-o pe doamna Speranta Agapie cum a placat cu banii la Sibiu ca sa le inscrie pe aceste doamne asistente la facultate . Acum cine le da banii inapoi ?
Rusine sa va fie , oamenii v-au ales in functii sa-i reprezentati nu sa faceti voi afeceri , asta se numeste excrocherie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xirix  | #56424
e cineva in masura sa spuna care e viitorul ecastor cursuri.dar la modul serios si decent
eu  | #56425
DA asa e excrocherie...si dau mari asistente vai ca sa vezi doamne....Bravo Magda ..macar tu sa le dai de hac ..ca numai bani stiu sa ceara cand ajungi pe mana lor ......pai trebuie sa-siplateasca facultatile de pe spinarea noastra...unele din ele jupoaie lumea ...mai mult ca dr. cer ..marele studente...bravo bravo
laura  | #56426
OAMMR ,mai exact Liliana Iordache a pacalit prostimea din randul asistentilor sa mearga la Sibiu pentru a-si atrage voturi inaintea alegerilor ,numai ca sarmanii de ei au pierdut niste bani,pentru niste interese personale si meschine!Nu vreau sa par rautacioasa,dar isi merita soarta...adica alti asistenti cu familii si servicii grele,pot opta pentru studii la UMF,ca orice student de rand,adica cu mari sacrificii,iar altii....cu minciuni si bani!Rusine lui madam Iordache si celor ce au ales facultatea de la Sibiu!!!!!!!!!1
Caterina  | #56427
Si cei din Arad fac cursuri la distanta pentru asistentii medicali...merg si cei din Botosani care vor sa faca 2 ani intr-un an...chiar daca au Colegiu in Botosani...(de,trebuie sa mearga la cursuri,trebuie sa invete sa treaca examenele!)..Cei din Arad au si filiale...de exemplu la Zalau...unde merg asistentii din Cluj sa faca acelasi lucru....ca de....si la Universitatea din Cluj ,trebuie sa te duci la curs,sa inveti...etc...Ar trebui cei de la Ministerul Invatamantului sa faca si la Arad ceva controale.....Na,ca am dat ceva apa la moara si pentru jurnalisti....daca vor pot face un alt articol...
Alexandra  | #56428
In afara de acesta excrocherie,mai sunt si altele:de exemplu asistenti medicali care lucreaza in strainatate dar sunt inscrisi la Colegiu/UMF iasi,la examen ,daca profesorul nu este prea atent se prezinta un alt student sau chiar o persoana din afara ,nu studentul in cauza....basta ca tratezi cu xxxxxx....sau se strang bani de la studeti pentru profesor,bani care nu ajung de fapt la profesor ci raman la ...xxxx
Asistent  | #56429
Eu nu stiu cum de nu va este rusine sa vb asa (celor care sunt deja asistenti).Se stie ca cei tineri, scosi pe banda sunt la furat cu meseria , din infirmierii facuti asistenti, vai de capul lor, dar ce vina au fetele astea care au 20 de ani vechime ca ASA A FOST SISTEMUL Un pacient pe cine prefera sa-i faca o injectie, un tanar sau unu cu experienta?, Celor de la UMF Iasi, le-as reaminti ca asa cum Sibiul a promis ca face scoala in Iasi, asa fac si ei la Botosani. De ce nu intreaba nimeni ce scoala se face la Botosani cu profesori de la Iasi( UMF ) Ni ci acolo nu se face scoala fratilor dar nu zice nimeni nimic . Aceste echivalari sunt corecte, daca s-ar fi tinut de promisiune. Au promis ca vin in Iasi si fac scoala dar nu au fost lasati de ieseni. Suntem inapoiati rau de tot ca in intreaga tara se fac astfel de echivalari dar noi moldoveniii suntem mai destepti. CE vina au ca asa sunt timporile si ajungi sa te forteze sa faci scoala la 40 de ani?
Asistent  | #56430
S-ar parea ca a-ti uitat ca aceasta forma de invatamant (echivalarea) se face si la Umf iasi Cred ca au cam 70 de locuri. Acelasi lucru s-a incercat si cu cei de la Sibiu ( ei fac asa ceva in cadrul facultatii lor) Au venit si au promis ca vor aplica asa ceva cu inchiriere de spatiu la Iasi. Bineinteles ca trebuie sa platesti mai mult ca e distanta, (cei de la iasi nu platesc la fel???????) Atunci cum poteti sa ziceti se cumpara cu bani diplome cand se plateste o taxa ca oricare alta (perceputa si la Iasi)
unu  | #56431
Vad numai rautati scrise aici , si cred ca sunt numai din partea unor copii, care nici nu stiu ce e cu ei dar o sa ajungem in curind pemana lor in spitale (si atunci o sa vedeti voi act medical de calitate)
Antiimbecili  | #56432
Halal articolas tipic, nu ne mai miram. Cand cineva vrea sa faca un lucru bun, o turma de sindicalisti condusi de o otreapa de joasa speta improasca cu noroi. DE CE NU PUBLICATI FAPTUL CA FIGURA TRISTA CARE SE ERIJEAZA IN CONDUCATORUL ACTIVITATII SINDICALE IESENE A FOST AZVARLIT PE USA AFARA DE LA CONGRESUL NATIONAL SI DIN CONSILIU AL SINDICATULUI FARA DREPT DE REPLICA PENTRU MODUL JOSNIC IN CARE STIE SA SE MANIFESTE ?! Mai bine sapati pe acest subiect ca este mai important. Prostimea a fost pacalita de acesti pseudolideri de sindicat care se lafaie pe banii sindicalistilor isi fac case se plimba in tara si impart dupa bunul lor plac la lacheii lor bilete de tratament. Daca stau si ma gandesc bine poate au beneficiat de avantaje materiale si persoane din publicatia aceasta !!!!!!!!!!!!!!!!!!
vecina  | #56433
cat o mai tineti pe FUFA asta in functie?
asistenta  | #56434
A F A R A cu FUFELE !!!!!!!!!! ! !
Anonim  | #56435
Sa ajungi medic fara studii ori sa ajungi medic cu ajutorul pilelor,sa platesti examenele pentru ca sa le absolvi sau s-a gandit domnu`profesor ca meriti "o sansa`sa le treci daca ti se impune sa cumperi o anumita carte de specialitate publicata de domnia sa,este un pericol national! Nu te poti juca cu viata oamenilor fiindca iti cumperi competenta,nu este destul ca platim spagi la medici,asistenti,infirmiere,portari,pentru ca sa fim tratati medical decent,desi suntem platitori de taxe si impozite(CJAS,CASS,etc) si ca acest "supliment financiar"nu ar trebui sa existe?! Propun sa nu mai platim aceste taxe pentru ca ele nu se justifica si oricum actul medical este unul precar,lipsit de substanta,o bataie de joc la adresa cetatenilor(se excepteaza profesionistii in adevaratul sens al cuvantului si plecaciune in fata lor care din pacate sunt putini).
si una...  | #56436
Imi pare rau ca licheaua asta de Iordache trage dupa ea colege cu verticalitate si demnitate.
Trebuie sa facem greva sa protestam sa plece din fruntea noastra aceasta loaza,acest mucegai al halatelor albe din Iasi.
aaaaa  | #56437
Ce va spuneam dragii mei?A si aparut la stiri la BIT!Si tot minciuni...si tot pe banii asistentilor medicali.TREZITI_VA!
Prof.dr. Astrastoaie  | #56438
In loc sa va aparati profesia si colegii mai ales, va dati in petec! Numai voi, asistentii puteti sa fiti mai rau ca ulii la starv , sa devorati pe cei ce , pana la urma, v-au facut un bine. . . Rusine !
dina  | #56439
Vreti acte medicale de calitate , dar salarii de calitate pentru asistente nu? La medici dati spaga si nu va plangeti , le faceti burta mare ; la asistente dati cu aceeasi,, frenezie,, ,adica?La medici spaga este obligatorie, pentru voi , dar la asistente nu va ganditi?Ele nu traiesc?N=au burta?
STUDENTA  | #56440
CALUL MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA.DACA ASISTENTELE STUDENTE LA UMF IASI AU IMPRESIA CA SUNT ASA CORECTE CE-AR FI CA SA VEDEM CUM AU FOST ELE PREZENTE LA CURSURI?SA COMPARAM PONTAJELE,CU GRAFICELE DE LUCRU SI CU ORARELE DE LA UMF SI SA VEDEM ATUNCI ...
PREZENTA.MI-E GREU SA CRED CA AU FOST OMNIPREZENTE.
nera  | #56441
Nu trbuie sa ne miram cine ne conduce ,pentru ca alegerile erau deja facute la OAMMR IASI cand au avut loc asa zisele alegeri adevarate.Nu a verificat nimeni cine candideaza pentru fiecare spital:au fost trecute pe listele de candidati persoane care nici nu stiau ca au dosar depus.S-a promis aceasta forma de echivalare chiar inainte de a avea loc aceste alegeri.Oricum sunt implicate mai multe persoane,care sigur au luat bani grei.Nu stai 2 saptamani la Sibiu numai de dragul de a avea in jurul tau colegi licentiati si nici nu ar trebui aceste persoane sa se ocupe de stransul dosarelor si a banilor.Intradevar la OAMMR IASI sunt adunate o clica de oameni care au uitat cu ce se ocupa un asistent medical::ADICA CU VIATA OAMENILOR!!!!
asistent  | #56442
Care bataie de joc fata de actul de invatamant domnule rector?Nu sunteti voi cei de la UMF iasi care ati facut invatamantul medical iesean de rasul lumii cu diplomele voastre false ?Credeti ca lumea a uitat?Cand tara aude de UMF Iasi....stie ca este universitatea care a eliberat diplome false.Asa ca...cine vinde diplome?Iaca de aia am ales Sibiul.Fiindca nu vrem sa ne arate o tara cu degetul...
Macar cei de la Sibiu au un sistem de evaluare corect. Asa ca nu mai aruncati cu piatra...
asistent  | #56443
semnatarii protestului de la minister ,respectiv studentele de la UMF IASI au precizat si cum participa ele la cursuri la zi? Mai frate dar ele sunt 3 in 1 ca si cafeaua.... Cum dracu fac astea si 8 ore de serviciu si 7-8 ore de curs pe zi. Uneori la UMF in orare sunt si 12 ore pe zi 6 dimineata si 4-6 ore dupa amiaza.Cum dracu fac si serviciu si facultate?nu e putin cusut cu ata alba?hai sa verificam orarele si pontajele de la locul de munca?cum de la serviciu nu cred ca se poate lipsi ,rezulta ca absentele sunt de la cursuri...asa ca sa nu mai vorbeasca prostii...ca multe din ele nu dau tot semestru pe la cursuri...iar la sesiune intrati va rog in pim-ul din fata UMF IASI si sa vedeti acolo com isi trag la Xerox fituicile...
ha,ha ,ha  | #56444
UMF IASI scoate asistenti medicali pe banda rulanta.Vanzatori de diplome false.
PAREREA MEA  | #56445
CUM SA INTRE IN JOC UMF-UL IASI? MIZA E PREA MICA.CUM SA DEA DIPLOMA DE STUDII SUPERIOARE ASISTENTELOR CU 20-25 DE ANI VECHIME LA CAPUL BOLNAVULUI?NU-I MAI SIMPLU SA VINZI DIPLOMA LA ITALIENI SI SA SCOTI EUROII? ASISTENTELE CAPABILE NU DAU SUTE DE EURO CA SA-SI PLATEASCA EXAMENELE ASA CA MAI BINE DAU BANII PE TAXA DE SCOLARIZARE DE LA SIBIU DECAT SA DAU BANII LA DOCTORII DIN IASI. S-AU INSCRIS LA UMF IASI ASISTENTELE DISPUSE SA DEA SPAGA PENTRU ABSENTELE DE LA CURSURI SI PENTRU NOTELE DE LA EXAMENE .
MAGDA  | #56446
MAGDUTA ESTI O ZIARISTA FOARTE BUNA DAR CU ACEST ARTICOL CHIAR NU AI DREPTATE....AMINTESTE-TI DE TOATE ILEGALITATILE DE LA UMF IASI .LUMEA FUGE CAND AUDE DE UMF IASI.DACA UNIVERSITATEA A.I.CUZA AVEA FACULTATE DE MEDICINA FI SIGURA CA NU SE MAI DUCEA LUMEA DE LA IASI LA SIBIU
informatie adevarata  | #56447
1. 6 miliarde ar fi trebuit sa ajunga la Sibiu
2. OAMMR a anuntat ca nu isi asuma responsabilitatea in privinta acestor cursuri
ASISTENTA  | #56448
MARIANA STAN LIDERA DE SINDICAT S-A TREZIT SA PROTESTEZE?TOCMAI EA CARE FACE SI FACULTATE LA ZI LA UMF IASI,ESTE SI ASTISTENTA SEFA ,ESTE SI LIDER DE SINDICAT PE SPITAL,SI MAI ARE SI MAMA GRAV BOLNAVA CARE STA LA EA(PARDON ACU A INTERNAT-O IN CLINICA III CHIRURGIE CA SA AIBA ALTII GRIJA DE EA)CUM POATE ASTA SA LE FACA PE TOATE?ZIUA LA EA ARE CUMVA 48 DE ORE IN LOC DE 24?POATE MA LAMURESTE SI PE MINE CINEVA?
axxa  | #56449
Va indemn ,,stimati profesionisti`` sa intrati la facultate pe usa din fata pentru ca bolnavul nu verifica cite diplome aveti ci cit stiti iar daca vreti sa fiti respectati alegeti sa va conduca oameni cu demnitate si nu amatori de imbogatire din taxe si cotizatii.Cel putin deocamdata le-a mers.Ati luat TEAPA.Madam Iordache nu putea face acest lucru de una singura ,are in spate o intrega ``echipa manageriala``.
anad  | #56450
Minciunile si invidia UMF din IASI. stim toti cum se dau examenele si cat costa aceste examene la UMF IASI pe ei cine a-i intreaba de sutele de euo pe care le cer pentu anumite examene?
nu e frumos ,sa va fie rusine.
REPLICA PENTRU LAURA  | #56451
MAI FATA TU DACA AI FACE SI 10 FACULTATI DEODATA TOT LA FEL DE LIMITATA IN GANDIRE AI RAMANE.CUI VINZI TU CASTRAVETI/LA GRADINAR?TU REPREZINTI PROSTIMEA CA AI ALES O UNIVERSITATE CU NUMELE PATAT NU CEI CARE AU ALES SA STUDIEZE LA O UNIVERSITATE DINTR-UN ORAS DECL;ARAT CAPITALA CULTURII EUROPENE CINE VREI TU SA TE CREADA CA CHIAR TE DUCI LA CURSURI SI INVETI DE CAZI PE SPATE....DEPINDE UNDE SI IN FATA CUI VREI SA CAZI PE SPATE....
ella  | #56452
da asistentii inscrisi la univ din sibiu nu frecventeaza nici un curs nu m-ai vb de laboratoare si seminarii.as dori sa aduc la cunostinta dl rector ca o mare parte din asistentele inscrise la sibiu sustin ca din semestrul doi vor fi primite la umf iasi.daca acest lucru se va intimpla studentii din iasi vor protesta si vor sesiza ministerul .rugam pe doamna magda olteanu sa verifice si acest lucru .nu este corect si suntem foarte revoltati de acest aspect.nu exista inv medical superior la distanta iar fac din sibiu incalca legea.
andra  | #56453
dar sindicatul pe cine pacaleste? Doamna asistenta sefa de la chirurgie spiridon,mare lider de sindicat cum isi face facultatea la zi? V-ati lasat de servici sau stiti sa va dedublati doamna Stan? Chiar nu intelege nimeni ca aici e vorba de o rafuiala personala cu liderul oammr ??? nu va dati seama ca loviti in toti colegii nostri? Poate mai vor unii si la anul sa isi completeze studiile !
Anonim  | #56454
Sigur,sa le dam in cap in loc sa le dam o sansa ! Sa ne improscam liderul profesional cu norori in timp ce cel de sindicat(respectiv domnul Tanase) a fost dat afara pentru a doua oara din Consiliul National al Sanitas! Cei mai cinstiti dintre asistenti,cei care au facut o anticampanie acerba in timpul alegerilor la OAMMR,de ce titneti ascuns ca unul din liderii nostri s-a facut si ne-a facut de ras si a fost dat afara prin usa din dos ?????????????????? Halal integritate morala pe care stiti numai sa o cereti altora!
ella  | #56455
SI MAREA DOAMNA IORDACHE TOT LA SIBIU SI-A LUAT DIPLOMA DE ASISTENT LICENTIAT FARA O ZI DE CURS SI FARA EX DE ADMITERE .AR TREBUI CA MINISTERUL SA VERIFICE TOATE DIPLOMELE DE LICENTA DARE DE ACEASTA FAC DIN SIBIU.
o asistenta cu pretentii  | #56456
ultimul mesaj a fost de la mine !!
asistenta  | #56457
DOAMNA LILIANA,A-TI UITAT CE SPUNEATI ACUM CATIVA ANI? CA ASISTENTII MEDICALI VOR FI PLATITI IN FUNCTIE DE STUDII?
ATUNCI CE ROST MAI AU ACESTE CURSURI LA FACULTATE,DUPA CE AM TERMINAT INTAI LICEUL SANITAR APOI SCOALA POSTLICEALA,SI ACUM SUNT STUDENTA?
DE CE NE CHINUIM ATAT,NOI CEI CARE INTRADEVAR MERGEM LA CURSURI.LABORATOARE SI SEMINARII?
SI PENTRU DOMNUL DR. ASTARASTOAIEI,STUDENTII DE LA UMF DE LA FACULTATEA DE ASISTENTI MEDICALI MERG LA CURSURI SI LABORATOARE DE LUNI PANA VINERI..., SI LA STAGII CHIAR DACA LUCRAM.
OTILICA  | #56458
Atunci cand s-au echivalat studiile cu sc. postliceala,cursurile s-au tinut sambata si duminica iar prezenta a fost foarte mare.Rectorul UMF Iasi sa se uite mai bine in curtea lui.Majoritatea celor care termina medicina si ajung mari rezidenti nu stiu sa tina pensa si foarfeca in mana.Si sa spuna ca asistentii cer bani pt. efectuarea serviciilor med.!Sa le fie rusine!Asistentele au credite in banca de zeci de mii de euro pt. case si masini la mana a doua;doctorii au vile in cartierele de lux ale iasului si masini ultimul model fara nici un credit in banca.De unde?Intrebati pacientii cat cere dr. si cat asistenta si fa ceti diferenta.POATE CA UNELE ASISTENTE STIU DE CE SE POARTA ASA CU MEDI CII REZIDENTI SI CHIAR CU UNII SPECIALISTI(CARE TERMINA FAC. SI REZ. CU AJUTORUL PLICULUI SI NU AL CUNOSTINTELOR MED)!!!!
un cititor  | #56459
in cei trei ani de postliceala se invata tot atat cat la facultatea de asistenti medicali asa incat s-ar putea face aceasta echivalare.Piedica o constituie interesele meschine ale celor de la umf iasi, ale viitoarelor asistente medicale care se pregatesc la aceasta institutie si doresc moartea vecinului pentru a-i lua capra.Vinovate pentru aceasta situatie sunt si asistentele inselate de promisiunile celor de la Sibiu si de la OAMMR .In cazul in care cei de la Sibiu nu-si respecta DAR AVpromisiunea fata de asistentii angrenati in aceasta forma de invatamant este clar ca aceasta facultate nu este una serioasa ce-si respecta cuvantul dat la negocierile cu OAMMR.POATE MACAR PENTRU FAPTUL CA ASISTENTII SI-AU ONORAT TOATE OBLIGATIILE si cei de la Sibiu ar pute sa ii respecte si sa continue cele incepute dar intr-un mod serios.Doamnei scrib de articole defaimatoare ii sugerez sa se mai informeze pentru a nu mai scrie defaimator la adresa unor persoane care nu doresc altceva decat sa-si profeseze meseria bine si poate sa se simta oameni la locul lor de munca ,sa fie respectati si apreciati .
.I
dana  | #56460
ce tot atata zarva dar surorile medicale care au facut doi an intr-o luna ca sa fie asistente medicale cu PL si au facut la Grigore Ghica Voda din IAsi mai mult nu decit da
RASPUNS  | #56461
STIMATI MEDICI SI ASISTENTE MEDICALE! in medicina coruptia nu poate fi asemanata cu cea din politie sau justitie! In politie , justitie , administratie se da spaga pentru a musamaliza sau chiar ingropa unele greseli pe care le-au facut unii . La un medic NORMAL se da "ceva" daca simti ca merita sa-i multumesti ca ti-a salvat viata! CREDETI CA O SPAGA LA JUDECATOR SE ASEAMANA CU UNA LA DOCTOR ? nu putem fi de acord cu doctorii care cer sau pretind ceva ! Eu om de afaceri si am dat multe spagi la multi insa nu ma plang de medici ! la cat au muncit si cat au invatat merita mult mai mult ! iar gunoaiele astea din justitie si administratie care lesina daca va sange merita trimisi la capsuni in spania ! am mai mult respect pentru o asistenta medicala profesionista decat pentru un judecator corupt ( 70 % sunt coruptibili ) ! eu nu as sta ca medic tanar pentru 1200 ron ca rezident si sa-mi mai iasa 800 ron din atentii! mai bine fac taximetrie si fac 1500ron si nu risc nimic ! iar un chirurg sa ia 3500 -4500 ron iar un MEDIC DE FAMILIE din mediul RURAL sa obtina 8000-100.000 ron ? se poate asa o diferenta ? de ce sa mai invete studentii la medicina? poate doar pentru un statut! doar atat .
alina  | #56462
da intadevar interesant.am mai auzit acelasi lucru si la asistentii de farnmacie.Daca ar putea cineva sa ma lamureasca in legatura cu UNIVERSITATEA INTERNATIONALA DE FARMACIE din Moldova.(ULIM).Se fac inscrieri pentru asistentii de farmacie examenele se dau la Galati si cunosc foarte multi asistenti de farmacie din Iasi care sunt inscrisi.nu este o escrocherie?
asistent  | #56463
sa ne dea banii inapoi.NU AU FOST PRESIUNI . AU FOST NEGOCIERI DIN PARTEA CONDUCERII DE LA SIBIU.
AU TRIMIS REPREZENTATI SI AU PROMIS MULTE.
COCA  | #56464
Studentii de la UMF Iasi care s-au inscris la facultatea de moase cum fac serviciu si ore in fiecare zi? Pleaca de la serviciu unde sunt pontati 8 ore pt a face cursuri si laboratoare la facultatea de medicina... voi propune sa se verifice statele de plata din spitale si laboratoarele si orele de la UMF care au loc simultan!!!
COCA  | #56465
Studentii de la UMF Iasi care s-au inscris la facultatea de moase cum fac serviciu si ore in fiecare zi? Pleaca de la serviciu unde sunt pontati 8 ore pt a face cursuri si laboratoare la facultatea de medicina... voi propune sa se verifice statele de plata din spitale si laboratoarele si orele de la UMF care au loc simultan!!!
asistenta spit urgente  | #56466
CRED CA CELE DOUA DOAMNE DISTINSE neagu SI iordache AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA DIN FUNCTIILE PE CARE LE DETIN CHIAR DACA SUNT ALESE ! CU REGRET CA AM ALESO PE neagu CA LIDER AL SPITALULUI AM O INTREBARE PENTRU EA----CU CE BANI FACE EA PLIMBARI LA SIBIU ? OR FI OARE BANII ASISTENTILOR PE CARE II VIREAZA LUNAR LA OAMR FARA A AVEA NICI UN BENEFICIU SAU OR FI DIN TAXELE PENTRU CURSURI ? AS DORI SI EU UN RASPUNS . ASA AR FI CORECT. PS CINE A DELEGAT-O PE neagu SEFA DE AN SI SA FACA PLIMBARI ;;DIN CAND IN CAND ;; IN FRUMOSUL ORAS SIBIU? DOAMNA neagu URMATI-L VA ROG PE DRAGNEA SI DEPUNETI-VA DEMISIA DE ONOARE ---SUCCES !
Trahanache  | #56467
Dmna M. Olteanu cand ati scris articolul acesta v-ati pus intrebarea cum facultatea de medicina asistentii de la UMF Iasi? Ei lucreaza si in acelasi timp fac si cursuri. Ati fost prin spitale sa verificati acest lucru? Cand mai scrieti articole intai faceti verificari si nu loviti in altii,
Elena  | #56468
Eu cred ca domnul Astarastoaie ar trebui sa-si prezinte demisia.Asistam la tot felul de ilegalitati si de fiecare data vine d-lui cu motivatii de tot felul naucitoare si asistam la pierderi de vieti omenesti,pina acum doar Ciomu a fost "pedepsit" din sutele de reclamatii pe care le fac oamenii si la multe "anchete" pe care le fac "colegiul medicilor"fara ca cineva sa raspunde.Aloooooooooooooooooooooo mai avem justitie ,politie in tara?????????????????????.
Caterina  | #56469
De ce a fost sters mesajul meu?????Inseamna ca e ceva putred la mijloc...adevarul supara...
Spuneam ca acelasi lucru il face si Universitatea "V.Goldis" din Arad,inclusa filiala din Zalau... De exemplu,asistentii medicali din Cluj sunt inscrisi la Zalau si nu la Universitatea din Cluj....
ASISTENTA LA URGENTE  | #56470
ttoata echipa DE EXCROACE de la OAMR IASI e condusa din iordache xxx, agapi speranta, si mai nou neagu care s-a autoales sefa de an la sibiu si reprezenta noastra pe spital si s-a inscris si a candidat pentru functia de vicepresedinte la OAMR in mare taina.de ce nu s-au facu alegeri cinstite si s-a aflat ca s-a mai scos un post de vicepresedinte la OAMR abia dupa alegeri?NUMAI FUFA ASTA MAI LIPSEA ca ECHIPA DE CUCUVELE SI BUFNITE DE LA OAMR SA FIE COMPLETA
As. med. - L, PL, Pr., SSD, SS, etc.  | #56471
Pacat ca in urma acestui scandal sufera niste colegi de-ai nostri care, creduli din fire vor plati pentru naivitatea lor si vor pierde o suma deloc neglijabila.
As. med. - L, PL, Pr., SSD, SS, etc.  | #56472
De cand cu Sibiul ma gandesc serios sa infiintez un joc de tip piramidal gen Delfin si dupa ce v-am prostit si v-am luat banii am sa dau vina pe Tanase, Stan, Bran si alti sindicalisti de notorietate. (am cel putin 219 candidati si cu durere in suflet va spun ca mai gasesc cel putin inca pe atat).
As. med. - L, PL, Pr., SSD, SS, etc.  | #56473
M-am razgandit .......... Organizez cursuri de echivalare cu materilalul clientului (a se citi cascaval, malai, oricum - numai bani sa fie) 4 in 1 , Diploma de Licenta asigurata, prezenta la cursuri este imperios necesara in zilele de plata a taxei modice de 5000 $. Cer si ofer seriozitate maxima , nu deranjati inutil, nu raspund la beep-uri, daca se-mpute treaba va trimit la sindicat sa va dea ei banii inapoi ca doar ei de vina , nu ? Astept raspuns la post restant pentru a va comunica in ce cont sa depuneti banii .
As. med. - L, PL, Pr., SSD, SS, etc.  | #56474
Mesaj personal pentru un bun prieten ; "Stai linistit - am facut rost de bani sa mergem in Cipru - lumea-i plina de fraieri care te roaga sa-i arzi " Mai vb pe mss
hopsinoi  | #56475
cei care sunt de acord cu continutul acestui articol sa faca liste pe spitale sau unitati de invatamant sanitar, cu nume, grad profesional(medic, asistent, student, etc) si sa ia legatura cu liderii de sindicat, pentru ca numai prin ei se poate face ceva impotriva clicii de la OAMMR, care promite tot felul de bazaconii, pentru voturi, botanistelor care ar face orice pentru un ban mai usor castigat.
ANTI SIBIU  | #56476
VA PROPUN SA NU NE MAI LASAM PACALITI DE FAC. DE LA SIBIU SI DE MADAM INFRACTOAREA IORDACHE!SA NE RECUPERAM BANII PIERDUTI DOAR FIINDCA AM FOST PACALITI!MADAM IORDACHE A APARUT PE M BIT,FIINDCA E SPERIATA,DE FAPT EI AR TREBUI SA-I CEREM BANII INAPOI.IAR NE VINDE BRASOAVE,CA DE FAPT MIZERIILE DE ACOLO POT CONTINUA!NU MAI PUNEM BOTUL,DOAMNA IORDACHE,IN SCHIMB ASTEPTAM SA NE INAPOIATI BANII!
LOLA  | #56477
Au dreptate liderii de sindicat din spitale!Sanitasul a facut multe pt asistentii medicali,in timp ce OAMMR ne face doar de ras!Propun sa-i dam un sut undeva d-nei Iordache si stafului ei!Daca am fi mai uniti,am putea scapa de toate mizeriile de care se face raspunzator OAMMR-ul!
Nu mai vreau  | #56478
Sunt studenta la UMF, invat de imi sar capacele ca sa iau nota de trecere si sunt colega de servici cu doua babe "studente de Sibiu", in prag de pensionare si le-am auzit sfatuindu-se zilele trecute sa isi plateasca nepotii sa le scoata referate de pe net, ca ele isi prind degetele intre taste!!! MOOOR! Dupa licenta voi fi in aceeasi oala cu ele? Bleah! MAI BINE MA AUTOSINUCID SINGURA!!! (Rasu-plansu)
asistenta M  | #56479
Asistentii formati in urma cu 20 ani au fost sistematic discrimnati.casa le fie recunoscute studiile au trebuit sa faca echivalare cu postliceala,si acum cu colegiul.ce vina avem noi ca asa a fost sistemul?? nu ne recunosc priceperea si experienta,chiar daca noi suntem cei care-i invatam meserie pe proaspetii absolventi cu "studii superioare". Numai in sanatate e asa.alte categori nu trebuie sa se echivaleze cu vremurile prezente.ar trebui sa nu fie diferente daca faci aceeasi munca.
contribuabil la voi  | #56480
lucrez privat da dau bani la stat si ca sa fiu sincer ma bucur cand ma gandesc ca ajung unde trebuie ,ma crucesc insa cand vad prostiile care le scriu unul si altul ,pareri foarte competente zic ei ,despre tipele care nu au vrut sa ii faca pulpa grosa smecherului de la iasi si au ales sa ii imbogateasca pe altii.ce aveti cu ele?trebuiau sa suporte umilintele `profesorilor" si la scoala,nu era suficient ca aceeasi domni matura cu ele in tipul serviciului cand sunt treziti din somnul pe care il umesc garda?au fost suficiente cateva cate care au ramas pe afara si s-a declansat fenomenul pur romanescSA MOARA CAPRA VECINULUI.atat ne duce pe noi mintea si atat putm,de asta ne uitam la altii cum fac ceva pentru ei, pentru comunitatea lor.TU CE ITI DORESTI?
EU  | #56481
AM FACUT POSTLICEALA ACUM 11ANI ,SI ERA SINGUGA FORMA DE INVATAMINT .AM FACUT IN 1996 MANIFESTATII SIMEMORII PENTRU A SE TRANSFORMA POSTLICEALA IN COLEGIU DAR NU AM AVUT SUSTINERE .ASTA RPESUPUNE SA MAI FAC INCA 4ANI; SI PESTE 10 ANI APARE O ALTA FORMA DE INVATAMINT SI TOT ASA....SI NU VA LEGATI DE OAMMR SI OAMENII CE NE REPREZINTA `CA NU CUNOASTE NIMENI MUNCA LOR CARE MULT TIMP A FOST NEPLATITA .AR TREBUI SA SUSTINEM TOTI EFORTUL LOR CACI S-AR PUTEA SA AVETI NEVOIE
Anonim  | #56482
Sa va fie rusine ca denigrati numele si munca unor oameni care de ani de zile au muncit cu daruire pentru a pune pe picioare o filiala de elita a organizatiei profesionale.Sunt ani de munca pe care persoanele ce conduc OAMMR si il reprezinta cu onoare, i-au pus in slujba profesiei si au reusit sa aduca organizatia la nivelul la care este astazi.Este jenant sa arunci cu noroi in niste persoane care si-au dovedit profesionalismul si integritatea morala ani de-a randul in toate actiunile pe care le-au initiat atat la OAMMR cat si in plan profesional la locurile lor de munca, dovada a faptului ca asistentii medicali au dorit in unanimitate ca acestia sa ramana in fruntea organizatiei si sa-i reprezinte asa cum au facut-o atatia ani cu onoare, demnitate, corectitudine si profesionalism.RUSINE SA VA FIE ! Locurile fruntase se castiga cu munca sustinuta cu dedicatie cu iubire de oameni si profesie si nu cu minciuni , lasitate , mizerii si incompetenta ! Dureros , e faptul ca oamenii de genul acesta se numesc asistenti medicali si merg zi de zi in serviciu alaturi de asistenti medicali, oameni corecti si muncitori. RUSINE !
asistenta A  | #56483
Multumesc in numele tuturor asistentelor din Iasi doamnelor Iordache Liliana (presedinta OAMMR Iasi) si Neagu Irina(vicepresedinta OAMMR Iasi) pentru ca ne reprezinta interesele cu demnitate,dand dovada ca sunt buni lideri.Imi cer scuze pentru mahalagismul unor "colege" care sub acoperirea anonimatului improasca cu" noroi " `aratandu-si frustrarile....
asistenta "sf. Ioan"  | #56484
Irina Neagu este asistenta in spitalul nostru,lucru de care sunt foarte mandra.Daca intrebati de ea-de la portar la manager-veti afla numai cuvinte de lauda.Toti o cunoastem ca o buna asistenta medicala,un lider de nota 10.
asistenta S  | #56485
Suratelor!!!!!! incetati cu galceava de doi lei.....Regret cu tarie ca fac parte din aceasta breasla,care nu a reusit si nu cred ca va reusi vreodata sa fie unita.Oare ce avem de impartit?Incercati sa respectati oamenii care va reprezinta,incercati sa fiti bune profesioniste...Calmati-va!!!
asistente  | #56486
Aici "miroase" a lupta intre Sanitas si OAMMR.Nu cred ca este o" lupta" intre asistente...Sau poate razbunarea unor" exclusi" din organizatii (sanitas,oammr)?! Cine stie????Trebuie sa fim unite!!!!
Anonim  | #56487
Am citit articolul,am citit comentariile.....si ma intreb dragi asistenti medicali din Iasi de unde ati scos-o pe neispravita asta?Chiar asteptati sa va faca presa curatenie in breasla voastra?Inteleg ca ea nu lucreaza in spital nu stie cu ce va confruntati voi .Internati-o fratilor la Socola sa se trateze !Are nevoie urgenta de tratament de specialitate,iar voi care ingrijiti bolnavi sunteti in masura sa-i recomandati asta.Refuz sa cred ca nu sunteti in stare sa gasiti un om care sa va reprezinte!Aveti o meserie nobila si ati intrat "in gura carcotasilor" datorita ei.Treziti-va pana nu va terfeleste de tot meseria!Ea poate se crede vre-o"Maria Magdalena"...deci se impune ajutor specializat!
didona  | #56488
Sa va fie rusine ,sunt subiecte grave care ar trebui discutate ,nu acesta.Va rog sa -mi spuneti ce inseamna ATAC DE GLAUCOM ?Un criminal a fost eliberat dupa ce a tras cu pistolul de mii de ori in oameni - iar voi scrieti de cadrele sanitare .Ce facultate a facut acea doctorita ?
didona  | #56489
Asistenta care este la facultatea (UMF ) si din pacate este colega cu 2 BABE- sunt intru totul de acord cu ea sa se autosinucida - e alegerea ei , felicitari celor 2 BABE ca vor sa invete ,indiferent cat si cum - felicitari. Numai in sanatate este starea aceasta - criminalii si infractorii se acopera -voi care munciti ca niste sclave mancativa intre voi.
Aud?  | #56490
Care demnitate? A cui? A celei care apare in pielea goala in pagina de scandal?!?! S-avem pardon, madam! Nu ne crede prosti!
AS M  | #56491
OAMR AR TREBUI SA NE AJUTE, NU SA BAGE ZINZANIE INTRE NOI. ORGANIZAREA DE CURSURI PLATITE TOT DE NOI DESTUL DE BINE ESTE SUFICIENT?
asistenta la sf.ioan  | #56492
asistenta neagu ai inceput sa te lauzi singura pe forum ca sa nu vada lumea ce fel de gunoi esti?cu cine te-ai frecat de te-au pus reprezentanta noastra pe spital?ti-a dat lectii sefa ta asistenta sexyshoptop iordache?in patul cui esti o asistenta de nota 1o?daca iti da nota pentru prestatie si portarul ,e clar...mi-e greata ....
Anonim  | #56493
Ce tot atata atentie la felcerii astia? Ca sunt doar nebune pe post de asistente, ti-e frica sa fii pe mana lor. De exemplu la Parhon Iasi e o isterica, MORARU DANIELA are 40 si ceva de ani. E o nebuna, te lasa practic sa mori pe pat, se intinde cu tot spitalul, desi are doi copii minori, comportamentul ei lasa de dorit. Cum pot fi astfel de creaturi in posturi cu asemenea responsailitate???
Carmen Z  | #56494
Stimate prof.dr.Astarastoaie,sunt o studenta din Cluj-Napoca.Din pacate si la noi exiista problema similara cu Facultatea AML din cadrul Universitatii ,,Vasile Goldis,,din Arad ,fililala Zalau.Studentii nu merg la cursuri ,doar la asa zisele examene .Dar sa stiti ca studentele-asistente din Cluj-Napoca invata cu adevarat si trebuie sa frecventeze si cursurile ,iar prezenta la lucrarile practice este obligatorie.La sfarsitul facultatii insa chiar si studentii de la Zalau vor avea o diploma. Vi se pare normal? Nu e vorba de invidie,ci de corectitudinea ce se pare ca lipseste cu desavarsire in aceasta tara!Exista totusi si asistete bine pregatite profesional si de un real ajutor,medicului;sunt cu adevarat apreciate si de medici si de pacienti(nu toate asistentele sunt la fel ca cele pe care le-ati descris).
lui carmen z  | #56495
Papusa ziua la tine are 48 de ore?cind te duci si la cursuri 6-7 ore pe zi,cand te duci 8 ore la serviciu si cand mai ai timp sa si dormi?sau tu frecventezi facultatea si laboratoarele noaptea?probabil asa imi explic expresia ta cum ca ,,esti de un real ajutor medicului....,, intrebarea mea e urmatoarea in ce circumstante ai esti de un real folos?
dlor care n-o fac  | #56496
cei care nu pot face o facultate comenteaza!cum poti face facultatea?renunti la telenovele ,la barfe,la o tigare..la multe alte placeri zilnice.schimburi de ture,noaptea la serviciu,ziua la scoala/8-10 0re/zi la facultatre,taxe,carti,cursuri,referate examene.Daca e asa usor de ce n-o faci si tu?
Liderilor multa intelepciune!sa nu fie diferente salariale?Paidlor comentatoare in timp ce dv dormeati dupa tura de noapte noi mergeam la cursuri!nu e obligatoriu facultatea!e o optiune...
Claudiu  | #472415
Fiind vorba de Marchian Sanda,sunt nevoit sa fac unele precizari|:Este o semianalfabeta.Eu nu stiu cum Dumnezeu a ajuns sa predea la Facultatea de Medicina din Sibiu.Face dezacord intre subiect si predicat,lasa frazele neterminate,foloseste urmatoarele cuvinte:SHTRES,CELULE SHTEM,INSEMNEAZA,TREBUIESTE.Cineva ar trebui sa participe la un curs de genetica,sa vada cum se comporta femeia aceasta cu studentii.Nici macar nu raspunde la salut.Inadmisibil.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4009 (s) | 22 queries | Mysql time :0.192478 (s)