Eveniment-Social

Scandal de proportii la Universitatea Cuza! Totul a plecat de la un student

Publicat: 14 nov. 2014

@ Reactie dura a conducerii Universitatii Cuza la adresa unui student @ Acesta, saptamana trecuta, atragea atentia fata de modul in care au fost marite tarifele de cazare in caminele institutiei si cele ce tin de plata examenelor restante

Conducerea Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) anunta, in baza memoriilor reprezentantilor studentilor si ale asociatiilor studentesti, faptul ca asociatia „Liga Studentilor din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi” si-a insusit in mod abuziv statutul de reprezentanta a comunitatii studentilor cuzisti.

„In luna martie a acestui an, 20 de ligi studentesti, precum si toti reprezentantii studentilor din Senatul Universitatii, au semnat doua memorii prin care reclamau faptul ca, prin numele sau, asociatia condusa de studentul Silvian Emanuel Man isi aroga calitatea de reprezentare a studentilor fara a avea mandatul acestora. Astfel, in spiritul respectarii legii si pentru evitarea confuziilor, conducerea UAIC a solicitat ligii sa excluda din numele acesteia sintagma Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Denumirea Universitatii nu poate fi folosita fara acceptul explicit al conducerii. Pana la intrarea in legalitate, Liga nu va fi recunoscuta de Universitate si nici nu va fi considerata un partener de dialog. Avand in vedere faptul ca Liga a refuzat sa raspunda adresei Universitatii, cat si sesizarilor repetate ale studentilor nostri, ne vedem nevoiti sa semnalam situatia de impostura a acestui «lider» al studentilor si ca aceasta Liga nu reprezinta sub niciun aspect vocea studentilor”, au precizat reprezentantii Biroului Executiv al Consiliului de Administratie (BECA) de la Cuza. De reamintit ca membrii Ligii Studentilor (LS) acuzau conducerea UAIC, in urma cu o saptamana, de faptul ca a premeditat decizia de marire a taxelor pentru examenele restante, dar si a tarifelor de cazare.

„Hotararea de Senat din data de 30 octombrie 2014 nu a fost publicata nici acum pe site-ul Universitatii. Modificarea are caracter retroactiv, afectand toti studentii, indiferent daca s-au prezentat sau nu la examenele respective. De exemplu, un student de la Litere care este in anul III si care are doua examene nepromovate din anii anteriori, chiar daca nu s-a prezentat deloc nici in sesiunea de examene, nici in cea de restante va trebui sa plateasca cate 200 de lei pentru sustinerea fiecarui examen. Inainte, pe baza regulamentului vechi, taxa de restanta se platea doar in cazul in care te-ai prezentat de doua ori la un examen, sa spunem in sesiunea de examen propriu-zisa si in sesiunea de restante, si nu ai promovat examenul respectiv”, arata Silvian Emanuel Man.

Vezi aici raspunsul studentului Silvian Emanuel Man legat de acuzatiile conducerii UAIC.

Citeste si: Scene scandaloase in caminele Universitatii Cuza! Studentii protesteaza dur

Citeste si: Reactie incredibila! Oficialii Universitatii Cuza Iasi acuza dur un student

Citeste si: Studentii de la Cuza pregatesc o ampla miscare de protest GALERIE FOTO, VIDEOloading...

Adauga un comentariu