International

SCANDAL diplomatic: Sotia unui diplomat american a provocat un grav accident rutier in Marea Britanie

Publicat: 08 oct. 2019
76 Vizite 0 Comentarii
Editia PDF
15 Oct. 2019

Sotia unui diplomat american are calitatea de "suspect" in investigatia Politiei din Northamptonshire dupa un accident soldat cu victime, care a avut loc in 27 august. Desi era suspecta, sub protectie diplomatica, aceasta a parasit teritoriul Marii Britanii. Diplomatii si familiile acestora au imunitate in statele unde activeaza. Ambasada SUA la Londra a declarat ca incidentul a implicat "o masina condusa de sotia unui diplomat american acreditat in Marea Britanie". Accidentul s-a soldat cu moartea unui motociclist in varsta de 19 ani, Harry Dunn dupa ce sotia diplomatului conducea pe banda gresita a drumului, lovind frontal motocicleta tanarului englez. SUA au transmis condoleante victimei, dar au explicat intr-un comunicat ca ridicarea imunitatii este un caz rar. 

Panica pe strazile din Germania! Un barbat a intrat cu un camion in mai multe masini

Scandalul a luat amploare iar premierul Boris Johnson a cerut Statelor Unite sa revina asupra deciziei, acuzand folosirea imunitatii diplomatice in astfel de cazuri. Intr-un interviu pentru CBS, familia victimei s-a aratat stupefiata de faptul ca sotia diplomatului american a parasit Marea Britanie. Parintii victimei au cerut sa se faca dreptate, precizand ca vor apela la instanta. Totusi, potrivit celor de la CBS, optiunile acestora sunt foarte restranse avand in vedere ca femeia beneficiaza de imunitate diplomatica. In aceste conditii, parintii victimei fie pot pune presiune pe Guvernul Marii Britanii, fie pot da in judecata Statele Unite.

Cazul din Marea Britanie seamana foarte bine cu accidentul in care Teo Peter, basist si cofondator al formatiei Compact, si-a pierdut viata. Pe data de 3 decembrie 2004, la varsta de doar 50 de ani, Teo Peter a decedat dupa ce taxiul in care se afla a fost lovit frontal in Bucuresti de masina condusa de un puscas marin american care se afla in stare de ebrietate.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit