Magazin

SCANDAL imens intr-o trupa LEGENDARA din Romania

Publicat: 14 mart. 2013
1

Nicu Covaci, aflat in Spania, a inceput o noua lupta cu fostii sai colegi din Phoenix. Primul vizat a fost Mircea Baniciu, care a fost amenintat sa nu mai cante melodiile celebrului grup.

„Am sa interzic interpretarea pieselor mele fara acordul meu expres, pentru ca legea imi ofera aceasta posibilitate, iar cine va nesocoti aceasta interdictie va avea parte de un proces serios”, a scris Nicu Covaci, pe pagina lui de Facebook, potrivit click.ro.

Mircea Baniciu nu a tinut cont de amenintari, astfel ca o mare parte din repertoriul pregatit pentru marti seara a fost din perioada Phoenix. „Toti cei care folosim muzica Phoenix-ului suntem amenintati de Nicu Covaci, nu doar eu. Pai, Phoenix suntem noi, cum sa nu folosim muzica?! Pe de alta parte, poti sa canti orice, de la Beatles, la John Lennon si pana la Phoenix. Am vorbit cu cineva de la Uniunea Compozitorilor, care mi-a spus ca Nicu va trimite pe cineva la concert… Nu e suficient sa semnezi o hartie cum ca muzica e a ta. Muzica a fost a noastra si continua sa fie”, a declarat Mircea Baniciu.

Desi e amenintat de Covaci, fostul solist al celor de la Phoenix s-a saturat de scandaluri si e dispus sa se impace cu liderul legendarei formatii: „Eu inca mai sper la o impacare, la o revenire la matca. Sper ca omul asta sa se impace cu ideea ca nu poate sa traiasca singur. Sper sa ii treaca supararea. Pe masura ce imbatranim, trebuie sa fim mai rationali, sa ne impacam cu ceilalti, pentru ca nu stim cat mai avem de stat pe pamantul asta”.

Trupa Phoenix a fost infiintata de Nicu Covaci in 1962, la Timisoara. In 1970 s-a alaturat grupului si Mircea Baniciu, dar l-a parasit dupa sapte ani, cand colegii lui au emigrat in Germania.

Revine in formatie in 1990, cand Phoenix se reuneste, dar in 1998 Nicu Covaci il da afara. Acum, liderul grupului se pregateste sa lanseze volumul II din cartea biografica Phoenix, in care descrie cum au inceput scandalurile cu fostii membri ai trupei.

Adauga un comentariu