Titlurile zilei

Tun imobiliar în centrul Iașului! Dumitru Constantinescu, patronul spitalului Elytis, trântește un bloc între case. Silvia Bucevschi, manager Twinkle Star, cere în instanță anularea autorizației – FOTO

Publicat: 23 oct. 2020
Dumitru Constantinescu, patronul spitalului Elytis, a trezit nemulțumirea vecinilor în momentul în care a pornit un șantier pentru construirea unui bloc cu 12 apartamente, pe o suprafață mică de teren
Dumitru Constantinescu, patronul spitalului Elytis, sufocă zona Săulescu cu un bloc de locuințe colective. Silvia Bucevschi, patroana Twinkle Star, a depus o acțiune pentru anularea autorizației. S-au alăturat și alți proprietari din blocul de la numărul 43

Dumitru Constantinescu, patronul spitalului Elytis, a fost dat în judecată pentru că a pornit construcția unui bloc de locuințe colective pe stradela Perju, nr. 2, chiar lângă unitatea medicală. Reclamanții sunt proprietarii din blocul de pe strada Gh. Săulescu, nr. 43

Un nou tun imobiliar a fost declanșat în centrul Iașului, în zona străzii Gh. Săulescu, mai precis pe stradela Perju nr. 2. Lângă Spitalul Elitys, patronat de afaceristul Dumitru Constantinescu, Primăria Iași a autorizat un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+3E+Eth. Proiectul aparține tot afaceristului menționat. Vecinii sunt total nemulțumiți de ce se întâmplă în cartier.

„Nu era de ajuns că au făcut spitalul ăsta. Străzile sunt înguste, este foarte aglomerat. Au adus utilaje și au spart strada, iar apa se adună de la ploi. Este foarte mult zgomot. Nu este normal ce se întâmplă. Este o zonă de case, de ce se autorizează blocurile? Sunt mulți vecini nemulțumiți că se construiește. Unei vecine i s-a promis că proprietatea va fi cumpărată în schimbul unui apartament. Nu știu ce se va întâmpla aici”, a spus un proprietar de pe stradela Perju, sub protecția anonimatului.

Lucrările au fost demarate recent, în baza autorizației de construire nr.70/ 27.01.2020. Termenul de finalizare este 17.02.2023.

Silvia Bucevschi, managerul Twinkle Star, cere în instanță anularea autorizației de construire

Din cauza extinderii au de suferit cel mai mult locuitorii de pe strada Gh. Săulescu. Spitalul Elitys a fost construit foarte aproape de blocul de la numărul 43. Noul bloc de locuințe al lui Dumitru Constantinescu va umbri total imobilul menționat. În consecință, proprietarii din imobil s-au unit și au deschis o acțiune la Tribunalul Iași pentru anularea autorizației de construire. Unul dintre reclamanți este Ruxandra Silvia Rață-Bucevschi, manager la Twinkle Star, un centru de educație. Contactată telefonic de către reporterii BZI, Silvia Bucevschi a precizat că se abține de la comentarii până când instanța va emite o hotărâre.

„Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive, prefer să nu fac comentarii”, a spus managerul Twinle Star.

Pe lista reclamanților mai apar: Alexandra Apostoaie, Lucian Jantea, Răzvan Dumitru Mihăilescu Țibichi, Claudiu Moisuc, Constantin Timofte și Viorel Dan Cionca. Deocamdată, instanța nu a stabilit primul termen de judecată la Secția contencios administrativ și fiscal. Dumitru Constantinescu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Zona, deja sufocată de traficul auto, trebuie să suporte un număr suplimentar de autoturisme

Suprafața de teren pe care se construiește blocul cu 3 etaje este de 463 de metri pătrați. La un moment dat, Comisia de Urbanism nu aproba proiecte cu terenuri mai mici de 500 metri pătrați. A fost avizat un POT (procent de ocupare a terenului) de 47,08 la sută și un CUT (coeficient de utilizare a terenului) de 2,34. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.084 metri pătrați. În total, vor fi amenajate 12 apartamente, 4 cu o cameră și 8 cu două camere.

Conform proiectului au fost propuse 12 locuri de parcare. Nu este menționat dacă parcările vor fi dispuse în subteran sau pe teren proprietate. Chiar în preajma spitalului, Dumitru Constantinescu gestionează o parcare privată ce deservește unitatea medicală. Parcarea este administrată de societatea Braț de Fier SRL, condusă de afacerist. O oră de staționare costă 5 lei. Proiectul imobiliar a fost inițiat prin intermediul societății Publiconstruct SRL, ce are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”.

Anul trecut, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 4,7 milioane lei, profit de 288.575 lei, datorii de 17,8 milioane lei, cu un singur angajat. În ceea ce privește activitatea spitalului, prin Elytis Hospital Hope SRL s-a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri de la înființare. În 2019 au fost declarate încasări de 16,3 milioane lei, profit de doar 68.248 lei, datorii de 13 milioane lei, cu un număr de 90 angajați.

Comentarii
 • Eu doresc sa vă avertizez asupra interacțiunii cu Elytis Hospital!
  Dacă doriți să pierdeți timp prețios din viața voastră și să vă deteriorați sănătatea, ați găsit locul ideal!
  Eu am așteptat peste 45 minute rezultatul unor analize uzuale. La Synevo, Praxis, Bioclinica, etc., le obții pe loc sau in maxim doua minute.

 • orasul este sufocat de ‘afaceristi’ onerosi care ridica cutii de chibrituri in detrimentul unora fara termen de expirare; asta e primarul pe care l-ati votat,la ce v-ati asteptat ?

 • Asta e sageata lui Simi. Simi e conciliere la Kiri acum. Kiri e pupilul lui Simi. Ce n ati priceput? Legaturi. Omul a avut problema aia cu afacerea gradinita pe vremea moldoveanului cubanez. Simi l a virat putin si l a scos din joben de vreo 7 ani de cand sapa ca minerul din umbra. In nebunia aia de atunci a fost si Tom de pe rug, un alt lacheu din tagma Si & Ki. Se stie tot. Cum sa nu faca asta ce vrea. El se crede ca pe vremuri la cofetaria Amandina cand se juca cu blaturile si umbla la retete.

 • Titan Construct
  Elytis Top
  Baiatul e obsedat de cuvinte gen: titan, elita, top.
  Asa e cu cei mici si impotenti, isi scriu pe gard ce mari o au, firma.

 • Oameni buni. Vina este in totalitate a lui Chirica, nu mai cautati alti vinovati. A avut alegatori datorita acestor dezvioltatori. Sunteti de vina ca nu ati iesit la vot sa dati jos acest individ cu 5 case. Trebuie chemat in judecata la fiecare dezvoltator ce construieste haotic in oras si sa raspunda cu averile capatate.

 • In centru nu se pot construi blocuri ca sunt case.. la periferie nu se pot construi blocuri ca sunt case.. poate cineva sa explice unde se construiesc blocurile de obicei?

 • Oile behăie…apa trece și Mitica își ridica șandramaua…oare de ce jita aia cu grădiniță nu comenta când patronachele blocului în care locuiește nu a comentat când sau mai ridicat 2 nivele…vor olecusoara de atenție…baga mare Mitica :))

 • Totul pleaca de la Chirica, Harabagiu + comisia (ma rog, fosta) de la urbanism (iar maharii principali au fost Surdu si Boca). De aici pleaca totul. O stie toata primaria ca se ia spaga. Pentru un P+1 fara 7000 euro, nu iei PUZ de la primarie. Nici unul din cei mentionati nu ia direct cascavalul, ci prin interpusi. Despre vila lui Chirica din Bucium vad ca presa inca nu a spus nimic. Inca. Si despre faptul ca angajatii Salubris se duc saptamanal sa-i ingrijeasca gazonul.
  Am zis si ma repet, Chirica este maharul orasului, chiar daca este un pitic.

 • Vina o poarta Chirică și banda lui de trogloditi! Populația Iasului, de mult stricata la cap, a reales(!?) un tirlan care nu are nici o legătură cu măreția istorica a acestui oraș. O succesiune nefasta de administrații conduse de”oameni cu origine sanatoasa”, începind din comunism, a dus la distrugerea sistematica de monumente, case identitare. Au răsărit blocuri urite, meschine, fără nici o valoare arhitectonica! Și apar în continuare!! Vinovați sunt și diversii”arhitecti”, jivine lacome și fără coloana vertebrala! „Opinia publica” este pulverizata într-o masa de incultura înfiorătoare! Dar, publicam albume în care apar citeva clădiri de care suntem mindri! Noroc ca au scăpat. De ce nu pozati,blocurile înghesuite cu alei pline de mașini, de unde nimeni nu iese în situația unei calamități. În general, după trecerea graniței, România apare ca o tara frumoasa dar uritita de locuitorii ei.

 • Pai cum datorii de 13 milioane de lei??? Si de ce nu e in faliment? Toti smecherii asa fac, au mao multe datorii decat profit!!!
  #rezist sa fi smecher in tara romania,
  Anaf, doarme, dna doarme, toti suntbacuma COLABORATORI, tara plina de securisti

 • nu conteaza ce vreti voi, acolo la paleativ aveti loc la patrat. sunt blocuri peste tot … ce vb voi acolo .. omul a dat banul .. a luat pugul aia e … stati si latrati ….

 • Si Mitza biciclista a gasit sa faca reclamatie ,nu stia cum sa faca reclama la scoala care o detine ,O sa castige procesul cand va oferi salarii nu sa isi bata joc de angajati :)))Stie cateaua cum sa se bage sub birou .nu stia cum sa se afirme

 • Si Mitza biciclista a gasit sa faca reclamatie ,nu stia cum sa faca reclama la scoala care o detine ,O sa castige procesul cand va oferi salarii nu sa isi bata joc de angajati :)))Stie cateaua cum sa se bage sub birou .nu stia cum sa se afirme

Adauga un comentariu