Titlurile zilei

Scandal în cartierul Fusion Towers din Iași! Dezvoltatorul Cătălin Pânzariu, acuzat că fură clienții la suprafața apartamentelor. Noii proprietari s-au trezit cu camere mai mici – FOTO

Publicat: 27 feb. 2021
Cătălin Pânzariu și blocul Fusion Towers
Clienții de la Fusion Towers se plâng că au fost înșelați în momentul în care dezvoltatorul imobiliar Cătălin Pânzariu a vândut apartamentele

Un client care a cumpărat două apartamente în cartierul Fusion Towers susține că a fost înșelat de dezvoltatorul imobiliar Cătălin Pânzariu. În momentul în care imobilele au fost intabulate, suprafața apartamentelor a devenit brusc mai mică

Dezvoltatorii imobiliari din Iași provoacă din nou nemulțumiri în rândul clienților de apartamente. De data asta este vizat proiectul din zona CUG, unde a fost construit un complex rezidențial cu 11 etaje, cu o capacitate de 290 de apartamente. Asociat în proiectul Fusion Towers este și dezvoltatorul imobiliar Cătălin Pânzariu, care s-a ocupat de vânzarea imobilelor. Însă, un client nemulțumit a arătat că înțelegerile cu dezvoltatorul nu au fost respectate. Mai precis, după intabularea apartamentelor, suprafețele erau mai mici față de proiectul inițial. Un apartament a costat aproape 40.000 de euro.

„În martie 2019 am plătit avans printr-un antecontract pentru două apartamente, fiecare cu o suprafață de 37 de metri pătrați. Spuneau că vor fi gata până în ianuarie 2020, dar s-a prelungit cu un an. Trebuia să-mi dea intabularea. Când a venit, am observat că suprafețele erau mai mici. La un apartament erau 36,2 metri pătrați, iar la celălalt 36,5. Am vorbit cu dezvoltatorul să-mi plătească această diferență, care la prețul convenit însemna 1.000 de euro. Cătălin Pânzariu mi-a spus că el vinde apartamentul, nu suprafața. Ca și cum ai vinde mașini la același preț indiferent de motorizare. Eu am cumpărat la etajele 3 și 5. Unul din apartamente l-am vândut. Dezvoltatorul mi-a lăsat de înțeles că mă dă în judecată dacă fac prea multe comentarii”, a declarat Adrian Enache, proprietarul unui apartament de la Fusion Towers.

Reprezentanții Fusion Towers au refuzat să comenteze

Contactați telefonic, reprezentanții Fusion Towers au refuzat să comenteze.

„Deocamdată nu comentăm”, a declarat Cătălina Pârvu, administratorul societății.

„Ansamblul este construit conform celor mai înalte standarde în vigoare, aspect de care te poți convinge singur deoarece îți punem la dispoziție atât certificatele de calitate pentru fiecare material utilizat, cât și rapoartele specialiștilor ce au monitorizat diferitele faze de execuție ale proiectului. În plus, construcția a fost permanent monitorizată în fiecare stadiu de către instituțiile abilitate. Vei beneficia de suport post-vânzare și te vom sprijini în orice dificultate ai putea întâmpina”, se arată în descrierea proiectulu Fusion Towers.

De precizat că, Adrian Enache a depus o reclamație și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași. Probleme cu apartamente au fost semnalate și în comuna Valea Lupului, județul Iași, la Atrium Garden.

Milioane de euro pentru asociații care au construit cartierul Fusion Towers

Blocurile din CUG au fost construite prin intermediul societății Fusion Towers SRL, deținută de două persoane juridice: Strakt SRL, condusă de Cătălin Nicolae Pânzariu, și Techno Fusion SRL, controlată de Adrian Manuel Ioiniță și Ramona Ghițun Ioniță. În 2019, Strakt SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 3,2 milioane de lei, profit de 591.360 de lei, datorii de 1,4 milioane de lei, cu 9 angajați. În ceea ce privește Techno Fusion SRL, ultimele date financiare indică o cifră de afaceri de 4,1 milioane de lei, profit de 2,1 milioane de lei, datorii de 6,8 milioane de lei și un număr de 28 de angajați. Probleme au fost semnalate și la Conest Grand Residence, proiect edificat de Conest SA, firmă controlată de afaceristul controversat Viorel Cozma. Un apartament a fost dat în folosință deși erau probleme cu infiltrațiile de apă.

Comentarii
 • Orice idiot are dreptul sa depuna plangeri in virtutea “dreptului de petitiune”.
  Cum sa inteleaga tampul pamantului ca suprafata aia trecuta pe plansele proiectului e suprafata “la rosu”, nefinisat, in timp ce cea din intabulare e cea masurata, realizata?! Nu poti.
  Pentru ca matematica spune asa: 30m liniari de perete inmultit cu 1,5cm de tencuiala inseamna o suprafata de 0,45mp.
  Wow! Ce descoperire!!! Da, erau peretii strambi si a fost si tencuiala mai groasa.
  De aici, clar! “Jos mafia imobiliara! Bravo BZI pentru implicare!”
  Pacat ca prostia nu doare…..

 • Eu de asta am preferat sa ma mut la casa, pe strada cu noroaie si balta mare, fara curent si cu gaz doar in dormitor.
  Mi-am dat seama la timp ca apartamentul la bloc se micsoreaza in momentul intabularii. Folosesc astia un beton special care tine apartamentul mai mare si apoi il face mai mic. Trebuie doar un an ploios si gata, intra la apa.
  Exista si o solutie pentru asta dar e numai pentru cunoscatori. Sa deschizi usa de la balcon. Larg. Atuncea se face apartamentu mai mare chiar decat cand l-ai cumparat. Ia incercati domnu Enache, sa vedeti ca am dreptate. O lasati deschisa non stop asa, vreo 2 zile, pana ii vine mintea la cap suprafetei aleia.

 • Îmi este greață de asemenea “ Ziariști” care fac articole doar pt a vinde ziarul… niște șantajiști ordinari … sper sa plătească toți cei care au asemenea “ocupații” la un moment dat… aici sau dincolo!!!💀

 • Cum poti numi apartament o … chestie de 37 mp ? Baie, bucatarie…are cumva 2-3 camere ? Felicit fericitii posesori de asemenea investitii, seamana leit cu „apartamentele” alea de le ziceau de nefamilisti ale fostelor intreprinderi de prin zona industriala. Comparati cu ce au construit rusii acum 60 de ani in Pacurari blocuri vechi, cu siguranta este o alegere cu mult mai inteleapta. Dar deh…omul a vrut in centru 😀

 • Reclamațiile sunt făcute deoarece a fost achitat un tot de metri, și la finalizare nu a corespuns.Deci banii pe acel metru s-au evaporat. Eu așa înțeleg.. Felicitări domnului Enache pentru sesizări

 • Și eu felicit și îl încurajez să își recupereze banii. Numai aiureli scriu cei de mai sus, care țin partea unuia care nu respecta contractul. Apartamentul se vinde la suprafață, trecută în contract. Nu corespunde suprafața, prețul trebuie modificat. La fel dacă suprafața era mai mare. Are dreptul sa ceară suma de bani cu care a fost taxat in plus.

 • Apartamente de câcat domle’ ! Am locuit in unul din apartamentele din blocul F1,probleme cu canalizarea,efectiv mirosea din cand in cand a excremente (nu numai la mine,mai cunosc pe cineva care locuieste acolo in bloc) ,vara trecuta am avut si balconul plin de plosnite,nu puteam deschide un geam ca imi intrau gâmboazele in casa!

 • @Daniel.
  Pun pariu ca in contract NU EXISTA vreo clauza explicita sau macar interpretabila cu referire la corelarea suprafetei cu pretul tranzactiei, in sensul de a amenda pretul cu suprafata masurata ulterior tranzactiei.
  Dl. in cauza poate face reclamatie zilnic la OPC, nu are nici o sansa.
  Dl. in cauza poate actiona in instanta, iar instanta va studia, da, contractul tranzactiei. Daca acesta are prevazuta clauza / articolul necesar, dl. va avea sanse reale la despagubire. Daca nu, nu are nici o sansa, contractul reprezentand strict vointa partilor si neincalcand vreo lege a Romaniei.

 • Eu personal am o curiozitate, cum au obtinut terenul primariei pentru a construi acel bloc pe 800 mp? din cate se pare primaria a fost furata pe fata… Alooo DNA-ul? Bravo BZI

 • Cata prostie. S-a pierdut prin tencuiala…ba esti idiot? Au vazut vrodata un project de execitie? Da bani omului inapi. Au tras peste cinzeci de mii de euro pe toata constructia. Un aspartament in plus

 • Eu de asta mam mutat la tara in com mIroslava pe camp undi pasteau vacili ! , aci vreu ca Iasul sami asfaltezi strazili, sami traga gazu undi vreu eu si curent iar astea tiati pi cheltuiala iesenilor !,rog seriozitate !

Adauga un comentariu