Titlurile zilei

Scandal în complexul Egros din Iași cu patroana magazinului Jessica Mariage! Mireasa a primit o rochie mai mică și cu mânecile rupte. Afacerista Emilia Mandache: „Hambiția mea este să nu-i dau banii” – FOTO

Publicat: 22 sept. 2021
Emilia Mandache și standul din complexul Egros din Iași
Scandal la un magazin de rochii de mirese din complexul Egros

O tânără din Iași care avea programată nunta pe data de 25 septembrie 2021 s-a trezit că rochia comandată este hidoasă. Nu a reușit să se înțeleagă cu angajații magazinului situat în complexul Egros. Patroana Emilia Mandache a apelat la amenințări în momentul în care i s-a cerut un punct de vedere

O mireasă din Iași aduce acuzații unei croitorese care deține un stand în complexul comercial Egros, de pe Calea Chișinăului, cu denumirea Jessica Mariage. Oana Achiței, în vârstă de 30 de ani, povestește că a apelat la magazinul de rochii deținut de Emilia Mandache. În luna august 2021 a convenit să cumpere rochia în valoare de 3.000 de lei, din care a achitat un avans de 1.500 de lei. Nunta este programată pe data de 25 septembrie. În urmă cu aproape o săptămână, pe data de 14 septembrie, s-a deplasat la magazinul din Egros ca să probeze rochia. Însă, a avut parte de o surpriză neplăcută în momentul în care s-a întâlnit cu patronii magazinului.

„Inițial mi-a cerut să plătesc 80 la sută din valoarea rochiei, dar nu mi-am permis. Când am văzut rochia pe care mi-am dorit-o, mi-am dat seama că era mai mică cu trei numere. Am cerut ca mânecile să fie lungi, dar erau pe trei sferturi și rupte. Când le-am spus, o croitoreasă de acolo m-a jignit, mi-a spus că sunt figurantă și că sunt grasă. Eu am 1.77 și 70 de kilograme. Aproape că au vrut să ne ia la bătaie, eram și cu nașa mea. Emilia Mandache nu era în momentul respectiv. Până la urmă am plecat și mi-am cumpărat o rochie second-hand pe care am dat 1.300 de lei. Am rămas fără acei bani, deși am cerut returnarea, dacă nu totală, măcar parțială”, a povestit tânăra păgubită.

Emilia Mandache a venit cu altă variantă

Reporterii „BZI” au cerut un punct de vedere și Emiliei Mandache, care a expus o cu totul altă variantă. Susține că mireasa a venit cu câteva zile mai devreme.

„Când a venit la stand, i-a plăcut un model foarte mult. I-am spus că rochia e mică și că trebuie modificări. A ținut neapărat că o vrea pe aia. M-a rugat să accept să plătească în rate. Mi-a spus că are doi copii și că e greu în perioada asta. Până la urmă am acceptat. Ea a venit prea devreme, rochia se afla încă în lucru. Trebuia să vină pe 17 – 18 septembrie, nu pe data de 14. Când a ieșit din stand, probabil a fost atrasă de altcineva, pentru că ne-a sunat să spună că nu mai vrea rochia. Eu nu pot să-i dau banii înapoi, pentru că nu îmi acopăr cheltuielile”, a declarat Emilia Mandache.

Clienta nemulțumită a precizat că a formulat o reclamație și la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului (CJPC) Iași. Din cauză că nu a returnat avansul clienților, a fost reclamat și Sorin Bădăru, patronul pensiunii „Iriss”, din comuna Valea Lupului, județul Iași.

Patroana de la Jessica Mariage a schimbat brusc atitudinea

După ce a explicat propria variantă, Emilia Mandache a devenit brusc amenințătoare.

„Nu mă îmbogățesc eu din atât, am mai multe standuri, am marfă de miliarde. Peste tot am primit numai laude. Eu am ieșit în pierdere. Numai un om rău poate să facă așa ceva. Am o hambiție (sic!) să nu-i dau banii. Dacă apare un articol, nu va rămâne așa, se poate rezolva și altfel. De ce să apară, eu nu vreau să apară. Vreți să chem avocatul să stați de vorbă cu el aici?”, a mai spus femeia.

Afacerea din Egros este administrată prin II Mandache Emilia Roxana. Într-o ediție „BZI” din 2020 a fost prezentat un conflict iscat între o clientă și patroana magazinului de rochii „Două Inimi”, Olesea Lîsîi, orginară din Republica Moldova. La finalul anului 2019, tânăra Andreea L. a comandat o rochie de mireasă pentru evenimentul ce urma să aibă loc pe data de 13 iunie 2020. Din cauza pandemiei coronavirus, nunta a fost amânată pentru anul 2021. Însă, tânăra ar fi fost sunată și anunțată pe un ton amenințător că trebuie sa plătească integral rochia, daca vrea să o mai poarte la nuntă.

Comentarii
  • F bine, asa va trebuie daca va duceți sa va faceți rochii la țigani. Voi nu vedeți ce față are țigancă aia? Cum sa iti faci rochie la ea? Sa ziceți merci ca nu v-a mâncat.

  • Emilia Mandache e o cioara ordinara care pute a mort. Aia trebuia scuipata in ochi de mult. Mergeti la politie pentru amenintari si se va linisti ca de bulau se teme oricine. Si nu mai cumparati din Egros daca vreti oameni seriosi acolo nu sint.

  • 3000 lei o rochie la egros? La tiganii aia evazionisti care nu dau bon fiscal , nu platesc tva??? Cu pretul ala gasesti la magazine serioase rochie pe comanda.

  • la complexul egross sint cele mai mari preturi din oras indiferent ce cumperi mai scumpe ca la mall e o mare teapa lucruri de proasta calitate la preturi de lux de mall

  • Atitudinea comerciantilor din Egros este a celor din lumea a III-a, adica Africa. Intri in stand, te scaneaza de sus pana jos de pe scaun bineinteles si eventual si molfaind ceva si iti raspunde la intrebari parca iti fac o mare favoare. 80% din comercianti sunt asa. Si cand ii auzi ca isi construiesc vila in suburbiile Iasului, te intrebi de unde frate atata banet pe ei. Si predau business-ul copiilor lor. Astazi am fost acolo dar nu mai sunt dezamagit de atitudinea lor pentru ca nu am niciun fel de asteptari de la ei.

  • Nu ti-e rusine?da banii doamnei inapoi!De unde ai atatea miliarde si atatea standuri?care este sursa banilor?Tiganii aștia fac de ras complexul Egros!De a lungul anilor au fost mai multe victime carora nu le-ai dat banii inapoi,ai mai avut reclamatii la OPC si tot nu va linistiti.Ne faceti de ras pe noi comerciantii corecti care platim taxe si impozite.

  • Nu degeaba se zice ca suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine! Luati aminte si nu mai mergeti la Egros, ca va tepuiti cu tiganii de acolo care vand numai turcisme si chinezarii!

  • Auzi la ea, are si avocat! 😂😂😂 Probabil asa-i zice vreunui tigan de-al ei care-i responsabil cu bataia si amenintarile! 😂😂😂 Jegoasa natie tiganii astia, merita sa stea pe Dr. Vicol sau prin alte penitenciare din tara!

Adauga un comentariu