National

SCANDAL in fotbal! Oficiali FIFA retinuti

Publicat: 03 dec. 2015
1

Mai multi oficiali FIFA au fost retinuti, joi dimineata, la Zurich, anunta New York Times pe site-ul sau. Operatiune a fost efectuata la cererea justitiei americane si vine la sapte luni dupa un prim val de 18 arestari pentru frauda, coruptie si spalare de bani, inclusiv printre lideri ai FIFA. Operatiunea a inceput la ora locala 06:00 (05.00 GMT) si a vizat mai ales Hotelul Baur au Lac unde s-au facut si arestarile de la 27 mai.

Vezi si Record la „Balonul de Aur!” Messi este pentru a 9-a oara consecutiv in lupta pentru trofeu

Sepp Blatter, presedintele demisionar si suspendat al FIFA, nu se numara printre cei arestati la Zurich, mai scrie New York Times. Cotidianul american mai scrie ca persoanele vizate de arestari sunt in mare masura reprezentanti ai federatiilor din America de Sud si America Centrala.
Ca si in luna mai, aceasta operatiune are loc in timp ce se reuneste Comitetul Executiv FIFA, in 2 si 3 decembrie la Zurich. In timpul reununii, se va discuta despre reforme, cruciale pentru viitorul FIFA, impuse de scandalul care a izbucnit mai la cererea justitiei americane. Potrivit anchetatorilor,   liderii fotbalului mondial au primit in mita si comisioane pentru atribuirea fazelor finale ale Cupei Mondiale si vanzarea drepturilor de televiziune si de marketing.

Adauga un comentariu