International

SCANDAL in Franta dupa ce o fetita de 6 ani a fost retinuta si supusa unei anchete severe

Publicat: 14 iun. 2015
1

O fetita in varsta de doar 6 ani a fost retinuta pentru trei zile pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, pentru ca autoritatile franceze au considerat ca pasaportul sau e fals.

Un judecator din Franta a ordonat, insa, in cele din urma, ca fetita de nationalitate franceza sa fie eliberata, anunta Al Jazeera.

Copilul a fost retinut saptamana trecuta, dupa ce a sosit din Camerun, a anuntat avocatul familiei, sambata. Fata calatorea fara insotitor, dar avand cu ea toate documentele necesare, iar mama sa o astepta pe aeroportul din Paris, pentru a o intampina, a mai afirmat avocatul.

Autoritatile se scuza si insista ca politistii doar isi faceau datoria incercand sa previna orice tentativa de traficare a copiilor. Cu toate acestea, cazul a provocat indignare in Franta, in contextul dezbaterii sensibile privind tratamentul pe care politia il aplica valurilor de imigranti fara documente care au ajuns in Europa in ultimele luni.

Avocatul familiei fetitei a mai spus ca politistii au crezut ca poza din pasaportul fetitei nu seamana cu ea si au suspectat ca este vorba despre un fals.

Fetita, nascuta in Paris, a stat intr-un centru special pentru copii al Politiei, pentru trei zile, inainte de a ajunge in fata unui judecator, care i-a cerut sa o identifice pe mama sa, care se afla in sala de judecata.

Fetei i s-au aratat de asemenea poze cu o invatatoare si cu colegi de la o scoala pe care a urmat-o in Franta, cerandu-i-se sa ii identifice, ceea ce a reusit sa faca.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a spus insa ca politistii inca analizeaza daca pasaportul este valid si l-au confiscat, asteptand finalizarea anchetei. Acesta a mai precizat ca minorii sunt tinuti intr-o cresa speciala de la aeroport, administrata de angajati ai Crucii Rosii, „pentru ca sederea lor sa fie cat se poate de linistita”.

Adauga un comentariu