Local

Scandal în instanță, din cauza unui triunghi amoros! Nu s-ar fi ajuns aici dacă n-ar fi fost făcute postări pe Facebook! O ieșeancă îi cere „rivalei” în dragoste daune morale de 5.000 de euro (Exclusiv)

Publicat: 23 sept. 2021
Sediul Judecătoriei Iași și o femeie care se uită pe o pagină de Facebook
Două ieșence au ajuns la judecată în urma unor postări făcute pe rețeaua de socializare Facebook

O ieșeancă a dat-o în judecată pe actuala soție a fostului ei iubit. Reclamanta le-a cerut magistraților să o oblige pe „rivala” în dragoste la plata unor daune morale. Întreg scandalul a izbucnit după ce una dintre protagoniste ar fi făcut mai multe postări pe Facebook. Totuși, Judecătoria Iași a respins recent acțiunea formulată de Cecilia Florentina Roșca în contradictoriu cu Ancuța Mariana Teodor

Un scandal a ajuns în instanță din pricina unui triunghi amoros. Totul ar fi putut fi evitat dacă n-ar fi fost făcute postări pe rețeaua de socializare Facebook. Astfel, o ieșeancă i-a cerut „rivalei” în dragoste daune morale de 5.000 de euro.
Totuși, Judecătoria Iași a respins recent acțiunea formulată de Cecilia Florentina Roșca în contradictoriu cu Ancuța Mariana Teodor.

„Instanța respinge cererea formulată de reclamanta Cecilia Florentina Roșca în contradictoriu cu pârâta Mariana Ancuța Teodor. Obligă reclamanta să îi plătească pârâtei suma de 1.000 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Cecilia Florentina Roșca a dat-o în judecată la Iași pe Ancuța Mariana Teodor pentru daune morale

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul dintre Cecilia Florentina Roșca și Ancuța Mariana Teodor a început pe data de 7 februarie 2020. Reclamanta a cerut obligarea pârâtei la plata sumei de 5.000 de euro, pentru atingerea adusă dreptului la onoare, demnitate, reputație, imagine și viață privată și la postarea pe pagina proprie de Facebook a unui anunț prin care să-și prezinte scuzele publice adresate reclamantei.

„Eu am avut o relație de concubinaj cu actualul soț al pârâtei, pârâtă care folosește pagina de Facebook sub pseudonimul «A.I.F.». Nu am păstrat legătura cu fostul concubin, dar soția acestuia, pârâta din acest dosar, duce o campanie de denigrare la adresa mea pe rețeaua Facebook, astfel cum rezultă din înscrisurile atașate la dosar. Astfel, ea mă prezintă ca fiind o femeie de moravuri ușoare, situație care nu poate fi mai departe de adevăr, deoarece eu sunt în prezent angajată cu carte de muncă în Italia, îmi asigur singură cele necesare existenței și nici nu am vreo legătură cu persoana pârâtei. Cu toate acestea, pârâta și alte persoane din anturajul acesteia continuă denigrarea mea pe Facebook”, a precizat ieșeanca în fața instanței.

De unde a izbucnit scandalul

Reclamanta a relatat că Mariana Teodor ar fi creat un cont pe Facebook, iar, pe contul respectiv, ar fi făcut mai multe postări denigratoare la adresa Florentinei Roșca.

„Mi-a fost încălcat dreptul la onoare și la demnitate”, a menționat reclamanta în cererea adresată instanței de judecată.

În plus, aceasta a subliniat că solicită daune morale în valoare de 5.000 de euro de la „rivala” ei.
De asemenea, avocata care o reprezintă pe reclamantă a menționat că postările de pe rețeaua de socializare au fost făcute de pe două adrese.

„În urmă cu ceva timp, între clienta mea și pârâtă ar fi apărut unele divergențe. În urma acestor divergențe, pârâta a dus o adevărată campanie de denigrare a clientei mele, susținând că face tot felul de lucruri ce nu pot fi reproduse. Trăim într-o societate civilizată, iar postările făcute pe Facebook sunt considerate a fi în spațiul public. De altfel, avem și jurisprudență în acest sens. Din informațiile pe care le dețin, doamna respectivă a făcut acele postări atât pe adresa proprie de Facebook, cât și de pe o altă adresă”, a afirmat avocata Andreea Raluca Apostol.

Adauga un comentariu