Local

Scandal în lumea medicală. O doctoriță a luat șpagă de la zeci de pacienți. Medicul s-a trezit cu mascații la ușă dis-de-dimineață și are de dat explicații la Iași!

Publicat: 08 dec. 2021
Un medic în halat alb și un pacient cu o bancnotă în mână, Liliana Teodoriu
Un medic este judecat la Iași, fiind acuzat că ar fi luat șpăgi de la zeci de pacienți

O doctoriță urmează să dea explicații în fața magistraților din cadrul Tribunalului Iași, după ce a fost acuzată că a luat șpăgi. Astfel, procurorii au trimis-o în judecată pe Liliana Teodoriu sub acuzația de luare de mită. Oamenii legii spun că, pe lângă bani, medicul primea și diverse produse, precum un miel, o găină tăiată, un pat tip recamier sau caș de oaie

Un medic este acuzat la Iași că a luat șpăgi de la zeci de pacienți! Anchetatorii spun că au fost primiți peste 28.000 de lei pentru a-și face meseria corect. Doctorița ar mai fi primit un miel, caș de oaie, un recamier sau o găină tăiată. Acum, Liliana Teodoriu ar trebui să dea socoteală în fața magistraților din cadrul Tribunalului Iași.
Astfel, procurorii au trimis-o în judecată pe Liliana Teodoriu sub acuzația de luare de mită. Tribunalul Iași a stabilit ca primul termen al procesului penal să aibă loc pe data de 28 ianuarie 2022. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce are de spus doctorița din județul Botoșani.

Doctorița Liliana Teodoriu, judecată la Iași pentru șpăgi în bani și în produse

Procurorii au trimis-o în judecată pe doctorița Liliana Teodoriu sub acuzația de luare de mită (38 și, respectiv, 93 de infracțiuni).

„În perioada 1997 – 2011, cât a deservit Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 1 Botoșani, inculpata Liliana Teodoriu a pretins și primit bani și alte foloase materiale (28.330 de lei), produse farmaceutice în valoare de 110 lei, o sticlă de băutură de 100 de lei, 4 bucăți de caș de oaie, 10 pachete cu cafea, 1 miel, o găină tăiată, pește, precum și 1 pat de tip recamier, plus alte sume de bani, al căror cuantum nu a putut fi stabilit, provenind de la 19 pacienți, atât direct, cât și indirect, de la pacienții pe care i-a expertizat medical, în vederea îndeplinirii actului de serviciu la care era obligată în virtutea funcției, respectiv eliberarea deciziei asupra capacității de muncă privind acordarea sau menținerea într-un grad de invaliditate, scop special urmărit de inculpată în baza unei hotărâri infracționale individuale pe care a adoptat-o față de fiecare pacient, în funcție de particularitățile stării sociale a acestuia și dosarului său de pensionare”, a declarat Valeriu Iulian Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Medicul, acuzat și de abuz în serviciu

Pe lângă luare de mită, anchetatorii au acuzat-o pe doctorița Liliana Teodoriu de abuz în serviciu (20 de infracțiuni).

„În perioada 2008 – 2011, inculpata Liliana Teodoriu, în calitate de medic primar în cadrul Cabinetului de Expertiză și Recuperare a Capacității de Muncă, aparținând Casei Județene de Pensii Botoșani, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a soluționat în mod abuziv dosarele de pensionare ale unui număr de 18 pacienți cărora fie le-a tăiat în mod nejustificat dreptul la pensie stabilit anterior, în baza afecțiunilor de care aceștia sufereau în realitate, fie le-a schimbat gradul de invaliditate în defavoarea lor, deși diagnosticul rămânea același, ori a tergiversat emiterea deciziei, prin aceea că i-a purtat pe drumuri, trimițându-i să facă analize suplimentare, care nu se impuneau, fie a refuzat să îi examineze și să le emită decizii medicale asupra capacității de muncă și încadrare în grad de invaliditate”, a subliniat Valeriu Iulian Chihaia. De remarcat este faptul că doctorița Liliana Teodoriu a fost cercetată în urmă cu câțiva ani, iar dosarul acesteia a ajuns în cele din urmă pe rolul Tribunalului Iași.

 

Comentarii
  • Păi nu-i mai satură draccu de bani, de șpăgi si daruri! Au salarii destul de mari, da tot nu-i satură dracu! Apropo, verificați cu atenție ce găuri se dau în casa de asigurări de sănătate prin acordarea concediilor medicale false! E full de astfel de concedii pe nașpa! Sunt dudui care înainte de concediu pre-natal, își mai iau ele asa pe mită cam 2-3 luni de concediu medical, dar fără ca in spatele acestor concedii sa fie o constatare medicală atestată prin ceva anume. Ci doar asa simplu, pe șpagă bineînțeles. Ei, plata la toate aceste concedii medicale fictive, false, se face prin decont din Casa de Asigurări de Sănătate! Si ne plângem de lipsa bugetului din sănătate???? Bine ca nu se plang doctorii șpăgari!!!

  • Ce mare caz!O gainarie! Mergeti mai procurorilor la Institutul de boli cardiovasculare din Copou si vedeti ce SPAGI si ce averi sunt acolo.Palate,buncare,castele.Acolo nu patrunzi cu o boala cronica ci numai in pragul mortii iar fiecare pat trebuie sa produca zilnic mii de lei! Exista si mercurial. Deviza! Nu dai bani,MORI!

  • Nu exista medic care sa nu ceara, direct sau indirect, spaga. Daca nu-ti zice pe fata, iti da de inteles ca trebuie sa-i dai ceva, iar daca nu-i dai, nici nu te mai ajuta alta data! Niste nerusinati, cu totii! De asta isi permit vacante de zeci de mii de euro anual, pentru ca prostii le dau! Ia sa nu le mai dam, ori sa le dam, dar dupa ce anuntam DNA-ul in prealabil, ca sa-i si ridice in flagrant! Sigur asa s-ar mai linisti, macar o parte dintre ei!

  • ce moaca de comunista are doctorita. normal ca ia spagi, ca are de intretinut plozi acasa.
    pacientul a fost om destept, are de dat explicatii si automat o da in gat pe vaca aia

Adauga un comentariu