National

SCANDAL in PMP. Doi grei se retrag de pe liste si lanseaza acuzatii dure

Publicat: 24 oct. 2016
1

Cu doar cateva zile inainte de depunerea listelor pentru alegerile parlamentare, in PMP continua scandalul iscat de respectarea protocolului de fuziune cu UNPR. Liderul grupului UNPR din Camera Deputatilor, Ion Raducanu (presedinte UNPR Timis si vicepresedinte UNPR national), a anuntat ca se retrage de pe listele pentru alegerile parlamentare si din viata politica. De pe liste ar urma sa se retraga si Titu Bojin, fostul presedinte al CJ Timis. Cei doi se aflau pe primele pozitii pe listele PMP Timis pentur Camera Deputatilor si Senat.

„M-am retras din PMP din cauza problemelor privind respectarea protocolului de fuziune. Eu m-am angajat in fata oamenilor ca voi lupta pentru paritate. Nu s-a respectat acest principiu, eu m-am retras si nu mai candidez pentru nicio functie. Eram pe primul loc la Camera Deputatilor in Timis. Probabil ca nu va mai candida nici Bojin. La 1 ianuarie ma retrag din viata politica, pentru ca am ajuns la concluzia ca nu am loc aici. Nu se suprapune cu principiile mele si onestitatea mea. Nu are rost sa mai pierd timpul pe la Bucuresti, ca sa rezolv ce? Paritatea in acest moment e 55 la 31 in privinta deschizatorilor de lista, in favoarea PMP. Nu e vinovat presedintele. Cei care nu au fost in stare sa ajunga la o intelegere sunt cei doi presedinti executivi, Tomac si Steriu. Deci sunt 10 judete in care nu sunt inca solutiile care sa vina in conformitate cu prevederile protocolului. Ei au primele pozitii pe lista si la Camera si la Senat in 21 de judete, noi avem in 8 judete primul pe lista si la Camera si la Senat. De azi o sa aiba 22, pentru ca eu si Bojin nu mai candidam”, a declarat Raducanu.

Deputatul de Timis afirma ca presedintele Basescu nu este vinovat pentru situatia creata si il acuza pe ultimul presedinte al UNPR, Valeriu Steriu, ca si-a urmarit doar interesul personal, fiind „trimis de alte organisme nationale” in partid.

„Asta e decizia mea. Nu am nicio treaba cu presedintele Basescu, pentru ca nu presedintele Basescu se ocupa de liste. Se ocupa cei doi presedinti executivi: Tomac – care asa a invatat el politica, si Steriu – care a invatat-o si el pe undeva. Steriu nu-si asuma nicio vina, e trimis de alte organisme nationale pe aici prin partid. Sunt un om la o varsta, ma duc acasa. Eu sunt un om de onoare. Le-am promis oamenilor, nu vrea nimeni sa tina cont de protocol. Steriu si-a abandonat partidul pentru interesele lui personale. Ca atare, oamenii au ramas descoperiti la Galati, la Maramures, la Neamt, la Iasi, la Cluj. La Timis o sa puna doamna Roxana Iliescu pe cineva, ca ea e foarte valoroasa. Sa puna ea pe Dugulescu pe locul intai, pe domnul David”, a mai declarat deputatul.

Intrebat care a fost reactia lui Traian Basescu la scandalul din partid, Ion Raducanu a raspuns: „A zis ca el apreciaza gestul. E de acord cu mine 100%, dar nu el a facut listele. Le-au facut cei doi presedinti executivi. Ca el nu mai stie ce sa faca, mai sunt doua zile pana la depunerea listelor. Eu i-am spus ca si daca le modifica maine, nu mai candidez. Vreau sa ma retrag din viata politica pentru ca am ajuns la concluzia ca nu poti sa schimbi nimic in tara asta din postul de parlamentar. De ce sa mai stau in politica? Sunt si batut, si injurat, si pun la un loc cu altii care sunt hoti de cand s-au nascut.”

Adauga un comentariu